Haberler

Seba'nın Hayatı Kitap Oldu

Gazeteci Rıdvan Akar'ın imzasını taşıyan "Beşiktaş'ın Dervişi Süleyman Seba" adlı kitabın tanıtımı yapıldı Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman: "Süleyman ağabeyi sevmek, onun ilkeleriyle yürüdüğü yoldan yürümektir" "Camiamızın bir duruşu varsa, bu duruşu Süleyman Seba gibi, Baba Hakkı gibi isimlere.

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba için gazeteci Rıdvan Akar tarafından kaleme alınan "Beşiktaş'ın Dervişi Süleyman Seba" isimli kitabın tanıtımı yapıldı.

Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Feriye Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, ikinci başkan Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu üyesi Melih Sami Esen'in yanı sıra Seba'nın yeğeni Tayfur Havutçu, siyah-beyazlı takımın eski yıldız futbolcularından Ali Gültiken ve yine eski yönetim kurulu üyelerinden Metin Keçeli gibi tanınmış birçok isim katıldı.

Akar tarafından kaleme alınan kitapta, Süleyman Seba'nın futbol hayatına başlayarak Beşiktaş'la tanıştığı ilk günden itibaren, 88 yıllık hayatının hikayesi anlatılıyor. Kitap, Seba için yazılmış ilk eser olma özelliğini de taşıyor.

Kabataş Erkek Lisesi mezunu olan Seba'nın isteği üzerine kitabın tüm geliriyle "Kabataşlılar Derneği Süleyman Seba Burs Fonu" oluşturulacak.

Rıdvan Akar'ın imzasını taşıyan "Beşiktaş'ın Dervişi Süleyman Seba" adını taşıyan kitap, efsane başkanın doğum günü olan yarın tüm Kartal Yuvası mağazalarında satışa sunulacak.

Orman: "Beşiktaş'ın makus talihini değiştiren kişi oldu"

Toplantıda söz alan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, sağlık sorunları yaşayan onursal başkana acil şifalar dileyerek, şunları söyledi:

"Camiamız adına çok önemli bir gün. Rıdvan Akar, efsane başkanımızı ölümsüzleştirdi. Kendisi Beşiktaş'ın makus talihini değiştiren kişi oldu, tam 21 kupa kazandı. Onun ve arkadaşlarının kulübümüze kazandırdıkları asla unutulamaz. Süleyman ağabeyi sevmek, onun ilkeleriyle yürüdüğü yoldan yürümektir. Onu sevmek demek, Beşiktaş'ın bir lirasını kimseye yedirmemek, kulübümüzün hakkını korumak, sevgi ve saygı çerçevesinde bu yolda ilerlemek demektir. Allah'tan Süleyman ağabeyimize acil şifalar diliyoruz. Camiamızın bir duruşu varsa, bu duruşu Süleyman Seba gibi, Baba Hakkı gibi isimlere borçluyuz. Kendilerine çok teşekkür ediyor, minnettar olduğumu ifade ediyorum."

Havutçu: "Seba deyince ilk akla gelen mütevazılılıktır"

Seba'nın yeğeni, Beşiktaş'ın eski futbolcusu ve eski teknik direktörü Tayfur Havutçu ise onursal başkanın her zaman gönüllerde yaşamasını bilen bir şahsiyet olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Yaklaşık iki aydır kendisiyle birlikteyim. Dün duygularımı kaleme dökmeye çalıştım ve şunları yazdım; 'Süleyman Seba deyince ilk akla gelen mütevazılılıktır. Tabiri yerindeyse adamın ta kendisidir. Bu kulübün en saygı değer başkanlarından biridir. O sadece başkan değil, halk insanıdır. Fırtınalardan usta manevralarla sıyrılmayı bilmiştir. Kaybedilen şampiyonluklar sonrası, 'şerefimizle ikinci olduk' demeyi bilmiştir. Hırsla değil, mantıkla hareket etmiştir. Seri ve doğru karar verebilen, ileriyi görebilen, insan sarrafı, sevilen, güvenilen, gülümseyen, verdiği mesajları hayatla zıtlaşmayan ve hep emniyet telkin edici olmuştur. Doğruluğu sevmiş, yalandan tiksinmiştir. O, başkanlığı döneminde, insanlara heyecan veren bir vizyon oluşturmuştur.'

Bu kitabın tüm geliri burs fonuna aktarılacak. Kendisi burada olsaydı, bu organizasyonu ayakta alkışlardı. Önünde saygıyla eğiliyor, genlerini paylaştığım için onur duyuyorum. Ondan öğrendiklerimi gelecek nesillere aktarma gayretinde olacağımı buradan beyan ederim."

Akar: "Ben sadece kitapta anlatılanları yansıtma imkanı buldum"

Kitabın yazarı Rıdvan Akar da şunları kaydetti:

"Mutluluğun resmini yap deseler, herhalde lisemin bahçesinde siyah-beyaz bayrağın altında bu kitabı resmederdim. Ben sadece kitapta anlatılanları yansıtma imkanı buldum. 'Keşke ben de Beşiktaş için onunla bir şeyler yapsaydım' diye geçirdim içimden. Bir kulüp düşünün, Beşiktaşlılık duruşuyla başkanını özdeşleştirebiliyor. Bu, Beşiktaş'a özgü bir durum. Yanlış bilgi veririm diye anılarını, isimleri yanlış hatırlar korkusuyla belgesel ve kitabı ilk başta bize yaptırtmadı ama zor da olsa ikna ettik. Emeği geçen herkese çok teşekkürler, umarım beğenirsiniz."

Toplantının ardından, başkan Fikret Orman ve Tayfur Havutçu'ya, Kabataş Erkek Lisesi Vakfı Başkanı Erdal Dumanlı tarafından plaket verildi ve ardından Süleyman Seba'nın yarınki doğum günü sebebiyle pasta kesildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Tayfur Havutçu Süleyman Seba Fikret Orman Rıdvan Akar Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title