Haberler

Premier League'de 21. Haftanın Ardından

Talih elbet bir yerde dönecek ama tribünlerde gitmesi yönünde sert bir telkin alan Sam Allardyce o vakte dek West Ham‘ın başında kalacak mıydı?

İngiltere'de geride kalan haftada zirve yarışında takımlara eklenen 3'er puan ve gol averajı haricinde hiçbir şey değişmezken kümede kalma yarışında saflar biraz daha sıklaştı. Bir süredir yangın yeri olan West Ham United nihayet kazandı ama üst üste gelen aksilikler Sam Allardyce'ın işini zorlaştırmaya devam ediyor.

West Ham United: Santrforun kadar varsın

West Ham'dan Lescott'a teklif

Premier League'de menajerlik yapmak şu sıralar daha önce olmadığı kadar güvensiz bir işe dönüşmüşse ve rakiplerden biri alt ligden olmak üzere son iki maçta 11 gol yiyen, küme düşme hattına demirlemiş bir takımın hocası iseniz, her şeyden önce biraz şans lazım. Talih elbet bir yerde dönecek ama tribünlerde gitmesi yönünde sert bir telkin alan Sam Allardyce o vakte dek West Ham'ın başında kalacak mıydı?

Cardiff'in penaltı itirazları, çizgide seken bir topu ve West Ham kalecisi Adrian'ın kurtarışları yardım etti, çok zor bir hafta geçiren Sam Allardyce'ın kaderi değişti; en azından şimdilik. Geçtiğimiz hafta Nottingham Forest'tan 5 yiyip FA Cup'tan elenen, Lig Kupası ilk maçında da Manchester City'den 6 yiyen takımı bu kez canını dişine takarak oynadı ve menajer değişimini istemiyormuşçasına oynayarak deplasmanda 2-0 kazandı.

Bu galibiyet, sakatlıklardan çok çeken West Ham United'ın son 14 lig maçında elde ettiği ikinci üç puan olurken takım yine zayiat verdi. İkinci sarı karttan atılan James Tomkins ve yeni transfer Roger Johnson'la çarpışarak hastaneye kaldırılan sağ bek Guy Demel'in önümüzdeki hafta sonu oynanacak olan Newcastle United karşılaşmasında yer alması beklenmiyor.

Sakatlar başa bela

La Liga'da 19. haftanın ardından

Genç yıldızı Ravel Morrison'ın yanı sıra savunmacılar James Collins, Joey O'Brien ve Winston Reid'den sakatlıkları nedeniyle yararlanamayan West Ham'de ayrıca kapta Kevin Nolan cezalı. Ricardo Vaz Te'nin uzun süreli sakatlığı devam ederken son 5 maçta 3 gol atma başarısı gösteren Carlton Cole, Cardiff ağlarını da havalandırarak West Ham'e ilaç oldu. İngiliz santrfor, sezon içerisinde boşta olması nedeniyle acilen transfer edilmişti; çünkü kulübün tüm parasını yatırdığı santrforu Andy Carroll ancak bu hafta futbola geri dönebildi.

Geçen sezonun son haftasında yaşadığı sakatlık yaz döneminde iyileşen Andy Carroll, imzaya günü geldiğinde kulüp için bir dizi testten geçmişti. Sağ ayağının plantar fasya dokusundaki problemin tekrar etme riski %4 olarak açıklanmış ve bunun üzerine 15 milyon sterlinlik transfer için imzalar atılmıştı. Ama korkulan oldu ve Andy Carroll, sezonun ilk devresini sahada değil rehabilitasyonda geçirdi. Bu haftaya dek tek bir an süre alamayan golcü, Sam Allardyce'ın 'hesaplanmış risk' formülü ile yaklaşık 20 dakika sahada kaldı ve bir de asist yaptı. Mark Noble'ın skoru tayin eden golünün pasını veren oyuncu, hocasını bir kez daha doğruladı: Santrforun kadar varsın.

'Santrfor takımın %50'si'

Ligue 1'de 20. haftanın ardından

Bu önerme, Sam Allardyce takımları için herkese olduğundan daha geçerli. Bolton'daki başarısının anahtarını Nicolas Anelka'nın Fenerbahçe'den transferi ile açıklayan tecrübeli menajer, bu sezonki açık başarısızlığı da Andy Carroll'un yokluğuna ve peşinde Ricardo Vaz Te'nin omzunun kırılmasına bağlıyor. Onun için en uçta bir hedef oyuncu bulunmak zorunda; nitekim geçen sezon evinde 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 yenilgi alarak harika bir iç saha takımı olan West Ham, bu sezon şimdiye kadar Upton Park'ta yalnızca 2 kez kazanabildi.

Geçen sezon Şubat - Nisan arası periyotta çıktığı 10 maçta West Ham adına 6 gol kaydeden Andy Carroll'ın yokluğu tepeden tırnağa tüm takıma yansımış durumda. Öyle ki, geçen sezon 10 gol atarak yıldızlaşan Kevin Nolan'ın şimdiye dek yalnızca bir tek lig golü var ve takım kötü gittikçe, kaptan da saldırganlaşarak ceza alıyor.

Patronlar ise en kötü gününde Sam Allardyce'ın arkasında durdu. Kulüp 2016/17 sezonundan itibaren maçlarını Olimpiyat Stadı'nda oynayacak ve şimdilerde bu stadın yeniden dizaynı için inşaat sürüyor. O vakte dek biraz kemer sıkacaklar ve olasılıkları içerisinde küme düşmek kesinlikle yok. Her hafta yeni bir ismin kovulduğu Premier League'de Allardyce'ın koltuğu hala sallantıda ama futbolcuların onun kalmasını istediği, Cardiff deplasmanında tescillendi. Bundan sonrası biraz daha az zor olabilir.

Küme düşme yarışında neler oluyor?

West Ham'le birlikte haftanın kazananı Sunderland oldu. Nihayet beklenen patlamayı yapan Gus Poyet'nin takımı, Adam Johnson'ın hat-trick yaparak yıldızlaştığı maçta Fulham'ı 1-4 yenerek ligin dibinden kurtulmayı başarı. Böylelikle 10. sırada Hull City ile 20. sıradaki Crystal Palace arasındaki puan farkı 6'ya kadar düşmüş oldu.

Peki ya şampiyonluk yarışı?

Üst sıralarda her şey yolunda, çünkü ilk 7 sırayı oluşturan takımların tümü kazandı. Birbirleriyle oynamayınca sıralama ve puan farkları değişmedi, üstelik Arsenal hariç her biri 2 farklı kazanınca averajlar biri sabit kaldı ve Manchester United nihayet kazandı. Arsenal ise yine lider.

Toplu sonuçlar: Hull 0-2 Chelsea, Cardiff 0-2 West Ham, Everton 2-0 Norwich, Fulham 1-4 Sunderland, Southampton 1-0 West Brom, Tottenhamr 2-0 Palace, Man United 2-0 Swansea, Newcastle 0-2 Man City, Stoke 3-5 Liverpool, Aston Villa 1-2 Arsenal.

Haftanın Takımı: Sunderland

Deplasmanda sadece 1 kez kazanıp yalnızca 5 gol atmış olmak ligin dibinde olmayı kaçınılmaz kılıyordu ama Sunderland, Fulham deplasmanında gol olup yağdı. Önce oyunu çevirdiler, sonra da maça ağırlığını koyan futbolcularıyla 3 puana yürüdüler. Hayati bir galibiyet.

Haftanın Adamı: Adam Johnson

İngiltere'nin üzerine titrediği süper yetenekli oyunculardan biriydi. Tuncay Şanlı'yı takip edenler Middlesbrough günlerini hatırlar, sonrası Manchester City'de tutunamayan olmuştu. Sunderland'de geçirdiği iki sezonda da kulübün istikrarsızlığına kapılırken nihayet tünelin ucundaki ışığı gördü. Müthiş bir maç oynayan Adam Johnson, biri firikik, biri penaltı, bir de forvet koşusu olmak üzere Fulham ağlarını üç kez havalandırarak topu eve götürdü. Hayali ise Dünya Kupası'na gitmek.

Haftanın Kare Ası

Eden Hazard: Hafta içi hocasından övgü aldı, durağan maçta bir başka oynadı. Kilidi açan golü zeka ve kararlılık şaheseri, bu skor 9. lig golü oldu.

Luis Suarez: Haftanın yıldızı olamadığı haftada bile 2 gol atan süper yıldız, 16 maçta 22 gole ulaştı.

Adnan Januzaj: David Moyes onun üzerine titriyor, 1995 doğumlu saf yetenek de hakkını veriyor. Swansea'yi yenerken her iki golde de onun büyük katkısı vardı.

Gareth Barry: Everton sezon başında Fellaini'yi sattı, yerine müthiş bir tecrübe ve istikrar abidesini aldı. Attığı süper golün yanı sıra oynadığı oyunla Barry, Everton'ın iç saha dominasyonunun baş aktörlerinden biri.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Andy Carroll Adam Johnson Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title