Haberler

Kim Ne Dedi?

Son yılların en heyecanlı derbisinde Fenerbahçe ile Beşiktaş 3-3 berabere kalırken, spor yazarları sarı-lacivertlilerin ilk yarıdaki savunma hatalarına, siyah-beyazlı ekibin ise eksik rakibi önünde ikinci yarıda etkisiz kalışına vurgu yaptılar.

Muhteşem düello

Rıdvan Dilmen - Sabah

Kadroya bakınca Beşiktaş, Konya maçındaki 11'iyle sahaya çıktı. Kazanmaya çıktığını gösterdi. İlk yarıda ofansif oynadılar, hücum yaptılar, karşılıklı giden gelen maçta golleri arka arkaya buldular. Beşiktaş klasik 3 Beşiktaş golüyle öne geçti. Yüksek tempoda oynandı. 5'e 6'ya gider diye bekledik. Bilic'i de Ersun Yanal'ı da kutluyorum. İlk yarıdaki Cüneyt Çakır'ı tebrik ederim ama ikinci yarı eleştiririm, Meireles'i ise yerden yere vururum. Fenerbahçe, Beşiktaş'ı ikinci yarıda sindirdi. Beşiktaş'ı kolay yenemezsiniz bunun zaten böyle olacağını maçtan önce de söyledik. Beşiktaş'ın gol atacağını bekliyorduk zaten iyi silahları var. Fenerbahçe, Beşiktaş'tan daha kuvvetli ve fiziksel bir takım. Fernandes baskı altında kayboldu. Kuyt da devreye girince ikinci yarıdaki oyunuyla olağanüstü saygı duyulacak bir Fenerbahçe izledik.

Mehmet Demirkol  -Fanatik

2-1'den sonra olan ise Fenerbahçe orta sahasının sadece Alper'e kalışı sonrası devre bitene kadar iki stoperin Olcay ve Gökhan'la kalışı sonrası Almeida'nı sürekli boşta kalışı. 2-1'den sonra hemen 4-4-1 ya da 4-3-2'ye dönüp eksik kalışı avantaja bile çevirebilirdi Yanal. Beklemesi hata oldu. Orta saha savunma arasını rakibine teslim etti. Fernandes ve Oğuzhan kendisini gösterebildi. Devre bittiğinde normal yorum, farkın artabileceği olurdu. Yanal ikinci yarıya Emenike dahil herkesi oyunun kaynağına baskı yapmakla görevlendirdi. Alanı Beşiktaş için dar kıldılar. Fernandes dışında oyunu açacak oyuncu bulunamadı. Fenerbahçe beraberliği bulduğu 83'e kadar pozisyon vermeden ve sürekli bularak oyunu götürdü. Burada Caner, Alper ve Kuyt'ın harika bir şekilde alan daraltışını tebrik etmek lazım.

"Hakem değil, oyun konuşulsun"

Güntekin Onay – Vatan

İkinci yarıda 10 kişilik Fenerbahçe'den baskı yiyen Beşiktaş'ta Tolga tek başına direndi. Baskı yersen bu savunma ile pozisyon da yersin. Mesele çıkamamak da… Bu kadar riskli ve alan bırakan Fenerbahçe'ye karşı Beşiktaş'ın adeta eli ayağı birbirine dolaştı. Sürekli aksayan Serdar Kurtuluş'u ve sahada olmayan Gökhan Töre'yi çıkartmayan Bilic de bu duruma seyirci kaldı. Fenerbahçe 'nin yürekli ve baskılı oyununa cevap veremeyen Beşiktaş resmen sindi. Siyah-beyazlılar galibiyet trenini 11'e 10 iken ve 3-2 önde oynadığı bölümde kaçırdı. Olağanüstü bir seyirci baskısı ile oynayan Fenerbahçe'yi yürekli ve enerjik oyunundan dolayı kutlamak lazım. Çok asıldılar. Kazanabilirlerdi de... İkinci yarıda rakibinin mücadelesine cevap veremeyen Beşiktaş 1 puan aldı ise Tolga'ya teşekkür etmeli.

Ali Ece – Akşam

İki hafta önce TRTspor'daki Futbol Keyfi programında söz verdim: Almeida sezonu toplam 25 golle kapatırsa, karnıma kınayla "KingAlmeida" yazıp yeni stadın önünde fotoğraf çektireceğim. Ama dün Almeidamaçın başında o kadar güzel bir asist yaptı ki iddiayı arttırıyorum: Almeida gol ve asist olarak toplamda 25'i bulsun, o fotoğrafı imzalı dağıtacağım!  Tabii ki Almeida beni ne yapsın, haklı olarak gram takmaz. Hiç takmasın, böyle oynamaya devam etsin. Almeida böyle oynamaya devam ettikçe 2014 yazındaki Dünya Kupası'nda evrenin faal en iyi 2 futbolcusundan birisi olan Cristiano Ronaldo'nun hücumdaki partneri olur. Almeida, Türkiye Ligi'nde böyle oynamaya devam ettiği ama 90 dakikaya yayabildiği ölçüde bu ihtimali arttırır. Almeida böyle oynamaya devam ederse zaten bu sezon tüm maçlarını deplasmanda oynamasına rağmen Beşiktaş için her şey mümkün olur.

"Harika maç oldu"

Mert Aydın – Fotomaç

Yanal'ın müdahale etmemesinin bedeli art arda iki Almeida golüyle geldi ki, ikisinde de Gökhan ofsaytı bozuyordu. İkinci yarıda öyle bir Fenerbahçe vardı ki! 10 kişiyle Beşiktaş'ı zor durumda bıraktı. Uzun süre oyuncu değiştirmedi Yanal. Ama enerjisi bitmedi Fenerbahçe'nin... Tolga Zengin'in dünya çapında bir kalecilik gösterisi olmasa, sarı-lacivertliler kontratak yapamayan Beşiktaş'ı yenebilirdi. Fenerbahçe -Galatasaray maçının güdüklüğünden sonra bu karşılaşmada pozisyon zenginliği müthişti. Tabii ki savunma hataları, orta sahaların şeffaflığı konuşulabilir. Ama en azından bol gol, bol pozisyon yaşandı. Görünen o ki Fenerbahçe, bu maçı kazanmasa bile ligde şampiyonluğun en büyük adayı.

Hakan Ünsal – Hürriyet

Bilic takımdaki en yetenekli oyuncu olan Oğuzhan'ı orta sahada Veli'nin yanında oynatarak tercih hatası yaptı. Ayrıca Motta varken Atiba'yı sol bek oynatmak da bence yanlıştı. Ama Meireles kırmızı kartı ile Bilic'i de kurtaran adam oldu. Oğuzhan özellikle rakip yarı alanda topu aldığında Beşiktaş'ın hücum organizasyonu bambaşka bir hal alıyor. Bu haliyle önde Fernandes değil de Oğuzhan doğru tercih olur. Fernandes beklenenin çok altında kötü bir maç çıkardı. Takımını bir eksik oynattı da diyebiliriz. Fenerbahçe kendi sahasında 2 puan kaybetti diye düşünebiliriz. Ama ortaya konulan mücadele ve ötesindeki vazgeçmeme duygusu Fenerbahçe adına en büyük kazanım. Zaten bu vazgeçmeme son dakikalarda maçlar kazandırıyor ve şampiyonluğu da kazandıran bu olacaktır.

"Maçı resmen katletti"

Atilla Gökçe - Milliyet

Atılan her gole selam olsun. Kazanmak için olağanüstü hırslı, istekli, enerjik ve çabuk oynadılar. Ama futbolda kazanmanın sadece gol atmayla değil, savunma ile de mümkün olabileceğini unuttular. İki takımın da hücumdaki istek ve yaratıcılığı, savunmadaki dağınıklık ve şaşkınlıkla çelişki yarattı. Her ki takım da şansla, emek ya da çabayla, elbette beceriyle attıkları golleri savunma hatalarıyla harcadılar. O hataların günahsız kurbanları da kalecilerdi. Yine de kendi adıma mutluyum. Uzatmalarıyla birlikte doksan dakikayı sonsuz bir heyecan ve keyifle izledim. Fenerbahçe'de Alper, Kuyt, Emenike, Mehmet Topal, Egemen çok iyi bir maç çıkardılar. Beşiktaş'ta da herkesin olağanüstü işler beklediği Fernandes değil, Almeida parladı. Attığı gollerin dışında açılış golünde Olcay'a yaptığı asist de alkışlanacak düzeydeydi. Gökhan, Oğuzhan, Olcay, Atiba maça ağırlıklarını koyan adamlar oldular.

Alaattin Metin – Akşam

Fenerbahçe sahada on kişi da kalsa, futbol oynayan, gol arayan taraftı. Özellikle ikinci yarıda 11 oyuncu Beşiktaş karşısında müthiş mücadele etti. Oyunun başında bir yedi dakika bocaladığı, golü yediği bölüm vardı. Onun dışında pozisyon üreten, gol kaçıran taraf Fenerbahçe idi. Kaleci Tolga'yı geçemedi. İki gol yemesine rağmen, Tolga kurtarışları ile takımını rahatladı. Volkan ise günüde değildi. Yani sonucu kaleci farkı belirledi denebilir. Benim anlayamadığım Fenerbahçe'nin iyi oynadığı on kişi kalmasına rağmen 2-1 öne geçtiği zaman, Alves ile Egemen'in yaptığı hatalar… Fenerbahçe'nin en sağlam bölgesi bir anda çatırdadı..Bunda da Meirelles'in çıkması ile orta sahada Alper'in tek kalması, Beşiktaş'ın bu bölgeyi kalabalık tutmasının de etkisi olabilir. Ama Alves gibi bir oyuncu bu hataları nasıl yapar.

Tolga'dan ilginç çıkış: "Unutmadım"

Metin Tekin - Sabah

Tabii ki gecenin sonunda herkes ne kadar keyifli ne kadar zevkli bir derbi olduğunu söyleyecektir. Tabi ki izleyenler haklı olarak büyük keyif almıştır ama her iki teknik adam da dün akşam özellikle Bilic ikinci yarıda neden oyunun buraya geldiğini sorgulamak zorundadır. Bu bir teknik adam hataları olarak değil özellikle Fernendas ve Oğuzhan ki onlar bu oyuncu kimlikleriyle orada oynuyorlar, Beşiktaş adına orta alandaki oyunu ele alamayışları ikinci yarının en büyük zaafıydı. Çünkü fizik kalitesi daha iyi olan Fenerbahçe'nin oyunu mücadele maçına çevirdiğinde sizin yapmanız gereken de karşılaşmayı pas ve beceri oyununa çevirmenizdir. Beşiktaş'ın bu kadro içinde bunu yapacak isimlerin Fernandes ve Oğuzhan olması gerekiyor. Bu oyunun hikayesini Beşiktaş üzerinde anlatırken vurgulanacak esas nokta budur.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Gökhan Oğuzhan Hugo Almeida Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title