Haberler

İzmir'de Stat Sorunu Masaya Yatırıldı

Güncelleme:

İzmir'de futbol gündemini meşgul eden stat sorununu masaya yatıran İzmirli kulüp başkanları, kamuoyunda ses getirecek kararlara imza attı.

İzmir'de futbol gündemini uzun süredir meşgul eden stat sorununu masaya yatıran İzmirli kulüp başkanları, kamuoyunda ses getirecek kararlara imza attı.

İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkan Tuğrul Yemişçi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda kuzey aksına inşa edilmesi düşünülen stadın Örnekköy yerine şu an Yalı'da Karşıyaka Stadı'nın bulunduğu araziye, güney aksına planlanan stadın ise Sarnıç ya da Kaynaklar'a yapılması kararlaştırıldı.

Uluslararası müsabakalar ve İzmir kulüplerinin oynayacağı büyük maçlar için Atatürk Stadı'nın elden geçirilip modern bir tesise dönüştürülmesi konusunda görüş birliğine varan başkanlar, Alsancak Stadı'nın bu süreçte kullanılılacağı dikkate alarak zemin ve tribünlerinin yenilenmesini karar altına aldı. Yemişçi, oy birliği ile alınan kararları en kısa sürede Spor Bakanı Suat Kılıç'a iletip, gereğinin yapılmasını isteyeceklerini söyledi.

Yemişçi şöyle konuştu: "Zemin problemi yüzünden maliyet ve zaman sorunu yaşanacak Örnekköy yerine, Karşıyaka Stadı'nın yerine 12.500 kişilik bir stat yapılmasına karar verildi. Güney aksında Sarnıç öncelikli olmak üzere Kaynaklar'da 9 Eylül kampusu yakınındaki şantiye alanına da Göztepe ve İzmirspor'un yararlanacağı 12.500 kişilik bir butik stat yapılması kararlaştırıldı. Tüm başkanların imzaladığı bu karar hayırlı olsun" dedi.

SIRADA TESİSLER VAR

İZVAK'taki toplantıda kulüplerin stat dışında, tesisleşmeyle ilgili istekleri de görüşüldü. Başkan Tuğrul Yemişçi, "Karşıyaka'nın profesyonel takımı için istediği kamp yeri, Göztepe'nin Urla tesisi, Altay'ın Gaziemir ve Pancar'daki tesisi, Buca Arena'nın Bucaspor'a devri, İzmirspor'un EXPO alanı içinde kalan arazisi, Altınordu'nun tesis ve stat yapmak için istediği arazi gibi sorunlar da stat konusu çözüme kavuştuktan sonra hemen gündeme gelecek ve İZVAK olarak bu konuların takipçisi olacağız" dedi.

KİMLER KATILDI

İZVAK adına Başkanı Tuğrul Yemişçi, Onursal Başkan Levent Ürkmez, Başkan Yardımcısı Selçuk Sert, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Altay Başkanı Ömer Hızlıok ve Basın Sözcüsü Ergül Gülbent, Altınordu Genel Müdürü Murat Dizdar, Göztepe Başkanvekili Sabri Sadıklar, İzmirspor Başkanı Cemal Dönmez, Karşıyaka Başkanı Cihan Büyükoral ve 2'inci Başkan Ali Erten. Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur'un mazeret bildirerek gelemediği toplantıda Menemen Belediyespor'dan temsilci yer almadı.

DHA(YC/AÖ) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Karşıyaka İzmirspor Örnekköy Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title