Haberler

    İspanya-El Salvador: 2-0 / David Villa'nın Golleri İspanya'yı Kazandırdı / Maç Özeti

    Dünya Kupası öncesi son hazırlık karşılaşmasında İspanya, El Salvador'u 2.yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti.

    Dünya Kupası'nın son şampiyonu İspanya, zayıf rakibi El Salvador'u David Villa'nın golleri ile geçti.

    Son şampiyon İspanya, Dünya Kupası'na sayılı günler kala oynadığı son hazırlık maçında El Salvador'u zor bela devirdi.

    Karşılaşmanın daha üçüncü dakikasında Henry Hernandez, Diego Costa'yı ceza sahasında yere düşürerek penaltı yaptı. Topun başına geçen Fabregas, oldukça kötü bir vuruş yaptı ve top sağ üstten auta gitti.

    Maçın ilk 45 dakikasında tek kale oynayan Matadorlar, kaçan penaltının ardından Pedro, Diego Costa ve Cesc Fabregas ile üst üste pozisyonlara girdi. Ancak bu pozisyonları hiçbirinde skor üretemediler. İlk yarının sonlarına doğru hücuma katkı veren Sergio Ramos da uygun pozisyonda kafa vuruşunu dışarı yollayınca 45 dakikalık ilk devrede gol sesi çıkmadı.

    İkinci yarıya Silva-Iniesta, David Villa-Pedro ve Santi Cazorla-Fabregas değişiklikleri ile başlayan İspanya, yeni hücum hattı ile de pozisyon üstüne pozisyona girdiyse de gol üretmekte sıkıntı çekti.

    58. dakikada Jordi Alba'nın ortasında David Villa, kaleye çok yakın mesafeden bir kafa vuruşu yaptı ancak top auta gitti. Bu pozisyondan sadece iki dakika sonra 60. dakikada Sergio Ramos kafayla topu David Villa'ya pasladı. Golcü oyuncu da top altıpasın dışından kafa ile ağlara gönderdi ve sonunda İspanya'yı öne geçiren golü attı!

    David Villa hızını alamadı ve üst üste şutlarla kaleyi yoklamaya başladı. 63. dakikada İspanyol forvetin şutunda Hernandez topu kurtarmayı başardı.67. dakikada Diego Costa'nın kafa vuruşunda da yine Kaleci Hernandez başarılıydı.

    Hernandez üst üste kurtarışlar yapmasına rağmen 87. dakikada David Silva'nın pasınad topla buluşan David Villa'yı durdurmayı başaramadı. Villa, penaltı noktasının biraz gerisinden topu sol alt köşeye yolladı ve farkı ikiye çıkardı.

    Karşılaşmada geride kalan kısa sürede de rakip kaleyi abluka altına alan İspanyollar Xavi, David Villa, Koke ve Cazorla gibi isimlerle üçüncü golü aradılar. Ancak karşılaşma 2-0 sona erdi.

    Son şampiyon, zayıf rakibine karşı %80'e %20 topla oynama ortalaması yakalamasına rağmen sadece 2 gol atabildi.

    İspanya, oynadığı üç hazırlık maçını da kazanırken kalesinde gol görmedi.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Diego Costa David Villa El Salvador İspanya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title