Haberler

Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı Oyuncusu Furkan Aldemir Açıklaması

"Geçen sezona göre daha büyük hedeflerimiz var" "Obradovic, çoğu oyuncunun birlikte çalışmak istediği bir antrenör olabilir ama başarı, kadroya ya da hocaya çok bakmıyor. Başarı için inanç gerekiyor. Bizde o inançtan fazlasıyla var" "Hedeflerimde hala NBA var. Allah nasip ederse seneye denemek istiyorum"

ERCAN ÇAKAR - Beko Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Galatasaray Liv Hospital'ın milli oyuncusu Furkan Aldemir, hedeflerinin geçen sezona göre daha büyük olduğunu söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan sarı-kırmızılı oyuncu, geçen sezon şampiyon olan takımlarında kadronun büyük oranda korunduğunu ve yapılan transferlerle daha güçlü hale geldiklerini anlattı.

Furkan Aldemir, bu sezon aralarına Sinan Güler, Nathan Jawai, Zoran Erceg ve Mutlu Demir'in katıldığını dile getirerek, "Geçen sezona oranla daha iyi bir takım olma yolunda ilerliyoruz. Oyuncular olarak birbirimizi iyi tanıyoruz. Geçen sezona göre daha büyük hedeflerimiz var. Türkiye Kupası'nı kaçırdık ama ligde şampiyon olduk. Bu sezon ikisini de almayı hedefliyoruz. Bu yıl Avrupa Ligi'nde de mücadele edeceğiz. İnşallah orada da istediğimiz başarıları kazanırız" dedi.

THY Avrupa Ligi'nin iyi işler yapacaklarına inandığını vurgulayan milli basketbolcu, "Avrupa Ligi'nin çok farklı bir seviye olduğunun bilincindeyiz. Zaten takım da ona yönelik kuruluyor. Galatasaray ile daha önce de Avrupa Ligi'nde oynadım. Bu sezon hedefler daha da yüksek. Ona göre kendimizi hazırlayacağız. İyi işler yapacağımıza inanıyorum. İlk hedefimiz son sekiz takım arasına kalmak ve sonra da Dörtlü Finale gitmek. Avrupa'da iddialı bir takımız" diye konuştu.

"Başarı için inanç gerekiyor"

Furkan Aldemir, kurulan güçlü kadrolar sonucunda bu sezon Beko Basketbol Ligi'nin çok çekişmeli maçlara sahne olacağını savundu.

Milli oyuncu, Fenerbahçe Ülker'de başantrenörlüğe Jeljko Obradovic'in getirilerek, kadronun yıldız oyuncularla güçlendirilmesiyle ilgili olarak, "Obradovic dünyada çoğu oyuncunun birlikte çalışmak istediği bir antrenör olabilir ama başarı, kadroya ya da hocaya çok bakmıyor. Geçen sezon da diğer takımların kadroları bizden iyi gözüküyordu ama biz bunun kağıt üzerinde olduğunu gösterdik. Başarı için inanç gerekiyor. Bizde o inançtan fazlasıyla var. Hocamızın bize kattığı motivasyon da çok fazla. İkisini bir araya getirip, başarılı olacağız" ifadelerini kullandı.

"Gelecek sene NBA'ye gitmek istiyorum"

Furkan Aldemir, gelecek yıl Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'ne (NBA) gitmek istediğini ifade etti.

2012 NBA draftında Los Angeles Clippers tarafından seçilen, ancak önce Houston Rockets ardından da Philadelphia 76'ers'e  takas olan sarı-kırmızılı oyuncu, "Hedeflerimde hala NBA var. Allah nasip ederse seneye denemek istiyorum. Ancak şu an NBA'den ziyade önümde Galatasaray'da geçirmek istediğim güzel bir sezon var" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Liv Hospital Furkan Aldemir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title