Haberler

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Özyer Açıklaması

"Lige kaldığımız yerden başladığımız için mutluyuz. Oyuncularımızı ve teknik ekibi önemli ve net galibiyetten dolayı kutluyorum" "Maçları oynarken, aynı zamanda da en yüksek bireysel ve takım...

EMRAH OKTAY - Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Beko Basketbol Ligi'nde sezonun ilk haftasında karşılaştıkları Anadolu Efes'i 85-67 yenerek, şampiyon kapattıkları lige kaldıkları yerden devam ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Özyer, Anadolu Efes maçının zirveyi yakından ilgilendirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Lige kaldığımız yerden başladığımız için mutluyuz. Anadolu Efes'te Kerem Gönlüm'ün eksikliği ve gerçek güçlerini henüz yakalayamamış olmaları ile maçın hemen başında oyuna ağırlığımızı koymamız farklı bir sonucu getirdi. Skorbordun arızalanması sonucu oyunun soğuması, bizim açımızdan güzel giden maçın sonunu etkilediğini düşünüyorum. Oyuncularımızı ve teknik ekibi önemli ve net galibiyetten dolayı kutluyorum. Gelecek hafta içi Montepaschi Siena deplasmanıyla başlayacağımız THY Avrupa Ligi mücadelesini de kazanarak, gruba iyi başlamak istiyoruz."

Takım olarak gerçek performanslarını yakalayabilmeleri için sakatlıktan dönen oyunculara büyük iş düştüğünü aktaran Özyer, şöyle konuştu:

"Ne kadar iskeletimiz aynı olsa da bu iskelete yaptığımız çok önemli takviyelerin ve sakatlıktan geri dönmeye çalışan oyuncularımızın maç ritimlerini yakalayacağı döneme kadar tam performansı yansıtamayacağız gibi gözüküyor. Eski ritimlerine dönmek için kısa dönemde çok yol almaları gerekecek. Maçları oynarken, aynı zamanda da en yüksek bireysel ve takım performansımızı yakalamamız lazım."

"Takımın lideri Arroyo"

Özyer, Porto Rikolu oyun kurucu Carlos Arroyo'nun çok tecrübeli olduğujna vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"Takımın lideri Carlos Arroyo. Kendisi çok tecrübeli bir oyuncu. İstediği zaman skor yapabilen, istediği zaman ise arkadaşlarını pozisyona sokabilen bir oyuncu. Jawai ve Domercant'ın dışındaki diğer oyuncuların hepsi birbirlerini çok iyi tanıyor. Bu büyük bir avantaj. Bu oyuncuların da sistemin içine girip, gerçek kimliklerin ortaya koyduklarında çok yükselen bir grafiğimizin olacağını düşünüyorum."

"Abdi İpekçi'de şampiyon takımın şampiyon taraftarı vardı"

Anadolu Efes karşılaşmasında Galatasaray taraftarının güzel bir atmosfer oluşturduğunu anlataran Özyer, "Dün, deplasman maçı olmasına rağmen Abdi İpekçi Spor Salonu'nda bize ayrılan yerde şampiyon takımın, şampiyon taraftarı vardı" diye konuştu.

Murat Özyer, "Bu sezon her maçımızı güzel bir atmosferde oynayacağımızın sinyali bu. İlk maçımızda bizle beraber olan taraftarlarımıza teşekkür ederim" şeklinde görüş belirtti.

"Avrupa Ligi grubundaki şansımızı kendimiz belirleyeceğiz"

Murat Özyer, THY Avrupa Ligi C Grubu'nda 16 Ekim Çarşamba günü deplasmanda karşılaşacakları Montepaschi Siena'nın kolay bir rakip olmadığını ve gruptaki şanslarını kendilerinin belirleyeceğini aktardı.

İtalyan rakiplerinin sezona İtalya Süper Kupası'nı kazanarak başladığını hatırlatan Özyer, şöyle konuştu:

"İlk Avrupa Ligi kurası çekildiği zaman kamuoyunun düşüncesi, bizim için avantajlı grupta yer aldığımızdı. Fakat zaman geçtikçe buranın kolay grup olmadığı anlaşıldı. Montepaschi Siena da sezona kupa ile başlayan bir takım. Rakibimizle birkaç kere hazırlık döneminde karşılaştık ama iki takım da hem hazır değildi hem de eksikler vardı. Gerçek mücadele çarşamba günü oynanacak. Gruptaki şansımızı kendimiz belirleyeceğiz." - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Montepaschi Siena Galatasaray Murat Özyer Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title