Haberler

Fatih Terim, İsim Vermeden Hikmet Karaman'ı Eleştirdi

Güncelleme:

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kendisini eleştiren Hikmet Karaman'ı hedef aldı ve "Artık dedikoduyu, haddimizi aşarak konuşmayı bırakmamız lazım." dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri'nde açıklamalarda bulundu. Terim, konuşmasının sonunda kendisini yakın zamanda eleştiren Hikmet Karaman'ı hedef aldı ve "Artık dedikoduyu, haddimizi aşarak konuşmayı bırakmamız lazım." dedi.

KARAMAN NE DEMİŞTİ?

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, konuşmasının sonlarında yakın zamanda kendisini "Fatih Hoca benim Galatasaray'ın başına geçmemi veto ettiyse ayıp etmiş." demişti.

İşte Fatih terim'in seminerde öne çıkan açıklamaları...

"İlk önce buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. 1990 ve 2014 arasında 20 futbolcuyu Avrupa'ya göndermişiz... Teknik adamın önce bir felsefesi olmalı. Bu felsefe içinde, kendine yardım edecek, bir de o gayeye yardım edecek arkadaşlarını seçer. Bu felsefe oyun felsefesi olabilir ve olmalıdır.

"YENİLECEKSEK HÜCUM YAPARAK YENİLELİM"

"Şahsım adına geliştirdiğim felsefe şuydu. Defans yaparak yenilmektense, hücum yaparak yenilmeliyiz... Eğer yenileceksek tabii... Çünkü 10 kişi defans yaptığımızda da yeniliyorduk. Bu mağlubiyetlere mani olamıyordum. O zaman kendi kendime "Neden?" diye sordum..

"TÜRK ANTRENÖRLER GELİŞTİ"

Ben kulübe geldiğim zaman, 14-15 takımın başında yerli antrenör yoktu. Şimdi bakıyorum, 18 takımın 15 ya da 16 antrenörü Türk. Demek ki bu süreci Türk antrenörlüğü iyi geçirmiş. Her başı sıkıştığında yabancı antrenör tercih etmek isteyenler, bugün bize güvenir olmuş.

"KALECİ ANTRENÖRÜ RİCA ETTİM"

Bir gün Şenes Erzik'ten kaleci antrenörü istemeye gittim. Her antrenmandan sonra kalecileri ayrı ayrı ben çalıştırıyordum ancak bir kaleci antrenörü gibi olmuyordu. Geniş bakış açısına yöneldiğiniz zaman diğer mevkiler için de antrenörler gelecektir.

"YENİLMEK KOLAY, YENMEK OLAY..."

"Mantalitemizi 1998 yılında değiştirdik. Bülent Ünder biraz garanticidir. Kendisi 'Hocam niye değişiyoruz ki? İki sene üst üste şampiyon olmuşuz zaten' dedi. 'Türkiye için yetebilir ama bu, kesinlikle Avrupa için yeterli değil' dedim. Eğer güzel oyunun üstüne giderseniz, sonunda bir alıcı mutlaka bulursunuz. Yok! 'Oyun önemli değil nasıl olursa olsun kazanayım, 18'den dışarıya çıkmayayım' derseniz, bunun alıcısı fazla olmaz, kimseyi de mutlu etmez.

"RONALDO VE ROBBEN'İ KONUŞUYORUZ"

Bugün herkes Ronaldo ve Robben'i konuşuyor. Neden? Çünkü bir bek gibi koşuyorlar. Artık yıldızlar da koşuyor. Çünkü herkes bunu istiyor. Bek kavramı bile değişti. 'Hücumcu bek' diye bir kelime yaratıldı. Çünkü yapılması gereken bu. Tabii ki her şey koşmak da değil. Doğru koşmak en önemlisi. Akıllı oyuncu gereken. Akıllı olmamız gerek. Top ayağa gelmeden ne yapacağını bilen futbolcular gerek.

"YENİ ŞEYLER ARAMAKTAN KORKMAYIN"

"Futbol sürprizler oyunu... B, C, D planları gerek... Hiçbir kalıbın dışına çıkmayan disiplinli takımlar da görebilirsiniz. Ancak son dakikalarda stoperin kafaya gitmesinin bir sebebi var. Olmalı da... Yeni şeyler aramaktan, yeni planlar kurmaktan korkmamalıyız... 4-4-2 oynarsın, bir futbolcu girer, 4-3-3'e dönersin...

"HERKES HER YERDE OYNAR"

"11 tane yetenekli futbolcum varsa oynatırım. 'O burada oynayamaz, o şunu yapamaz' devri kalmadı. Herkes, her yerde oynar...Kimse anasının karnından o mevkide doğmadı. İhtiyaç varsa, nerede gerekiyorsa oynayacak.

"DEDİKODUYU VE HADDİMİZİ AŞMAYI BIRAKALIM"

Hangi ligde olduğunuz önemli değil. 2. Lig, amatör küme... Bunlar önemli değil. Yapacağınız dokunuşlarla, her şeyi değiştirebilirsiniz. Federasyonumuz yeni tesisler açmayı da planlıyor. Artık A ve B lisansı olandan bile Pro Lisans isteyebiliriz... Sayı gitttikçe artıyor. Bu yerde de bilgili ve birikim sahibi olmak zorundasınız. Yaptığımızı anlatamamak gibi bir sorunumuz var. Onu da değiştireceğiz. Ancak dedikoduyu, haddimizi aşarak konuşmayı bırakmamız lazım. Bugün ben giderim, benim arkadaşım Mustafa (Denizli) çalışabilir. Böyle kaygan bir zeminde bilgili insanlar olması lazım."

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Hikmet Karaman Fatih Terim Türkiye Spor Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500

Yorumlar (21)

serkan:

toplasan bi cümle çıkmaz konuşmadan, egodan kibirden çatlıcak

25
4
yanıtYanıtla
AdanalıMobil-IOS:

Sen hiç birZaman hoca Olmadın ALINAN futbolcular oynayan gutbolcular adam etti seni..agresif küstah ve diktatör bir hocasın.. Adanalılar bile sevmez seni

17
3
yanıtYanıtla
suvari suvariMobil-ANDROID:

Yaa bundaki kibir batan Titanik yolcularında yoktu be.Haddini bil deyen adam kaç para alıyo kaç puan topladı

16
3
yanıtYanıtla
tuncay:

SEN ÖNCE MİLLİ TAKIMI KURTAR SONRA KONUŞ MİLYON DOLARLAR OH NE GÜZEL BİR ÜLKE SONRADA HİKET HOCANIN GALATASARAYA GELİŞİNİ ENGELLE AYIPTIR YAZIKTIR GÜNAHTIR SEN KISKANIYORUSN HİKMET HOCAYI ÇÜNKÜ FUTBOL BİLGİSİ SENDEN DAHA ÇOK

15
3
yanıtYanıtla
aslanMobil-ANDROID:

tupcuyle ortak oldun ya cim bom lular icin degerin azaldi o kadar basariya ragmen

9
8
yanıtYanıtla
TitoMobil-IOS:

Kibirden baska bisey bilmiyor futbol hayatinda hic sampiyonluk yasamamis gelmis ders veriyo birakinlan bu isleri

14
3
yanıtYanıtla
Ege YıldırımMobil-IOS:

Yılda 12 trilyon maaş al yine proje yok plan yok aksiyon yok... Laf var, ego var . Hocam geçmişte yaptıklarını nakite çevirdin yeter artık bırak da genç, hedefleri vizyonları olan insanlar yönetsin futbolu. Bıktık Denizli - Terim döngüsünden !

15
2
yanıtYanıtla
kadir Mobil-ANDROID:

Ben hasta galatasarayliyim ve gs ile terim e hic bir zaman elestiri bile etirmezdim ancak o imparator dedigimiz yillarca adam gibi adam dedimiz terim tanimadigi fedrasyonun usak i olmus yazik cok yazik !!!!!!!

12
1
yanıtYanıtla
VEHBI KUL:

MİLLİ TAKIM YERLERDE SÜRÜNÜYOR, SEN ÖNCE KENDİ İŞİNİ YAP, MİLLİ TAKIM DUYGULARINI BİLE YOK ETTİN, FUTBOLCULARI BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜN.

8
4
yanıtYanıtla
OZAN BEYAZ:

SENİ SEN YAPAN HAGİ DİR , , HAGİ FUTBOLU BIRAKTI TURK FUTBOLU CÖKTÜ

9
3
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title