Haberler

Erkek Basketbol Milli Takımı Slovenya'ya Gitti

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 4-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'na katılmak üzere Slovenya'ya gitti.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 4-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'na katılmak üzere Slovenya'ya gitti.

Atatürk Havalimanı'nda saat 12: 05'te kalkan uçakla İtalya'nın Trieste şehrine giden A Milli Takım, sonrasında ise karayoluyla Slovenya'nın Portoras kentine geçecek. D Grubu'nda yer alacak Milliler, Finlandiya, İsveç, Yunanistan, Rusya ve İtalya ile ikinci tura yükselmek için ter dökecek. 17 Temmuz'dan bu yana hazırlıklarını sürdüren Ay Yıldızlılar, Avrupa Şampiyonası'nda 4 Eylül Çarşamba günü TSİ 15: 30'da Finlandiya, 5 Eylül Perşembe günü TSİ 18: 45'te İtalya, 7 Eylül Cumartesi günü TSİ 22: 00'da Yunanistan, 8 Eylül Pazar günü TSİ 22: 00'da İsveç ve 9 Eylül Pazartesi günüde yine TSİ 22: 00'da Rusya ile karşı karşıya gelecek.

Diğer yandan Bormio'da hazırlık kampına gidecek olan Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Galatasaray Liv Hospital'da Baş antrenör Ergin Ataman, A Milli Takım Baş antrenörü Bogdan Tanjevic ile kaptan Hidayet Türkoğlu ile kısa bir süre sohbet etti.

TBF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Slovenya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonasıyla ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu. Erdenay, yapmış olduğu açıklamada, "Hazırlık karşılaşmalarına baktığımızda yükselen bir grafiğimiz var. Her gün daha iyi basketbol oynuyoruz ve takımımızın form durumu da iyiye gidiyor. Avrupa Şampiyonasına büyük önem veriyoruz. Sadece Avrupa Şampiyonası olarak değil, Dünya Şampiyonası vizesi de alacağımız bir organizasyon olarak turnuvaya bakmalıyız. Altı takım Dünya Şampiyonası'na gidecek ve biz de inşallah ülkemizi orada en iyi şekilde temsil edeceğiz. Gruptaki rakiplerimizden Yunanistan gerçekten güçlü bir ekip. Rusya ile İtalya da tehlikeli takımlar. Ayrıca Finlandiya'ya da dikkat etmemiz lazım. Çok hızlı basketbol oynayan ve son zamanlarda gelişen bir basketbol ülkesi olduğunu unutmamalıyız. Grubun sürpriz takımı olabilecek potansiyele sahip diye düşünüyorum" dedi.

A Milli Takım Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic ise Slovenya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda oynayacakları ilk maç olan Finlandiya mücadelesinin en zorlu karşılaşma olacağını söyledi. Başarılı antrenör yaptığı açıklamada, "Çok dengeli, güçlü ve farklı gruptayız. Takımıma inanıyorum. İlk turu kazanıp ikinci turda devam edeceğiz. Gruptaki rakiplerimiz arasında en iyisi Yunanistan olarak gözüküyor. İtalya, Rusya Finlandiya ve İsveç başarılı takımlar. Gruptaki ilk maçımız Finlandiya ile oynayacağımız karşılaşma. Başarılı bir takım, etkili şutörleri var ve üç sayılık atışlarda da çok etkililer. İlk maçımız olacağı için daha da çok dikkatli olmalıyız. Onlara karşı oynayacağız mücadele zor olacaktır. Rakiplerimizin hepsine çok büyük saygı gösteriyoruz" diye konuştu.

Milli Takım İdari Menajeri Barbaros Akkaş da hazırlık süreciyle ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu. Akkaş, "A Milli Takımımız 17 Temmuz'da hazırlık çalışmalarına başladı. Ancak ondan önce Akdeniz Oyunları için hazırlanan bir takımımız vardı. Orada da 5-6 oyuncumuz çalışmalarda vardı. 17 Temmuz'dan sonra kondisyon çalışmasıyla yoğun bir tempoya girdik. Sonrasında da turnuvalar oynadık. İyi bir hazırlık süreci geçirdik, bu hazırlık sürecinde iki NBA oyuncumuz Ersan ile Ömer kadroya prosedürlerden dolayı biraz daha geç katıldılar. Onlarda hazır duruma geleceklerdir. Turnuva çok uzun bir süreç ve finale kadar da gidilmesi halinde 11 maç oynanacak. Bu 11 maçın oynanacağı süreçte her takımın bu süreci sakatlıksız sürdürmesi gerekiyor. Bu çok önemli. Grubumuzda önemli takımlar var ve o rakiplerle oynamak bizim için zorlu olacak. Diğer taraftan çaprazda da ciddi rakipler bulunuyor. Zorlu maçlar ve zorlu bir süreç bizi bekliyor. Ama biz başından bu yana hedeflediğimiz noktaya ulaşmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

A Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu, 1994 yılından bu yana milli formayı terlettiğini söylerken, "Hemen hemen 20 seneye yakın Milli Takım forması giydim. Bunun da gururu inanın ki paha biçilemez. Özellikle bu turnuvada takımın başında olduğum için mutluyum. Sonuçta takımın kaptanı olarak; lider oyuncu olarak takımın başını her türlü çekmem lazım. Yıllardır yapmış olduğum gibi bu takımın sorumluluk alması gereken zamanlarda sorumluluk alıp bu takımın başarıya gitmesi için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. İyi bir ekibiz. 4 Eylül'e en hazır şekilde gideceğimize inanıyorum. Çünkü yıllardır birlikte olan bir ekibiz ve yıllardır da çalışan bir ekibiz. O yüzden bu tip problemleri kısa zamanda çözebileceğimizi biliyorum. Benim tek isteğim inşallah bu süre içinde bir terslikle karşılaşmayız ve kimse bizi yalnız bırakmaz. Bizim başlıca çözmemiz gereken, hücumda daha rahat oynayacağımız periyotlar inanın ki bu 3-4 gün içinde hallolur. Uzun yıllardır birbirimizi tanıyan oyuncularız, bunu da kısa zamanda çözeceğimize inanıyoruz. Takım olarak her zaman sahaya çıkıp en iyi şekilde mücadele eden bir ekip olmuşuzdur. Maçların savunma ile kazanılacağını herkes çok iyi biliyor. Buna yıllardır gayret gösteriyoruz orada bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Hücumda ufak tefek konuşarak çözebileceğimiz durumlar var. Herkesin form düzeyi yavaş yavaş düzeliyor. Ama dediğim gibi bizim en büyük istikrarımız savunmadaki istikrarımızdır. Birbirimizle olan yardımlaşmamız ve takım olarak çizeceğimiz tablo çok önemli. O da nedir yıllardır yapmış olduğumuz birbirine sahip çıkma birlik olarak hareket etme. Biz bunu bu Avrupa Şampiyonası'nda herkese göstereceğiz; buna da inanıyorum. İnşallah şansımız da yanımızda olur ve bu süreci başarıyla noktalarız. Çünkü buradaki herkes gerçekten inanılmaz şekilde çaba sarf ediyor. Burada olan herkes şuanda Milli Takım'da olmayı hak eden arkadaşlardır. İnşallah bu süreci alnımızın akıyla bitirip, Türkiye'yi bu süreçte Milli Takım olarak mutlu etmiş oluruz" dedi.

Tecrübeli oyuncu ayrıca 8. kez Avrupa Şampiyonası'nda forma giyeceğini belirtirken, sözlerini de şu şekilde tamamladı:

"Her maçın ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Grubumuz, diğer gruplara göre biraz daha zorlu olabilir. Ama bizim ilk maçtan itibaren özelikle Finlandiya maçından itibaren bu işi çok ciddiye almamız gerekiyor. Sonuçta gelen bütün ülkelerin amacı oraya gelip başarıyla ve bir madalyayla dönmek. Takım olarak bunun bilincindeyiz. Biz de takım olarak bir başarıyla dönmek için orada olacağız. O yüzden biz maç maç değerlendirip, her maçı oynayıp, her takıma aynı saygıyı gösterip ve her maçta da inanılmaz şekilde mücadele edip kazanmak için oynayacağız. Biz kaliteli bir ekibiz. Bunu başarabilecek güçteyiz. O yüzden biz küçük veya büyük takım diye ayrımcılık yapmayıp, her maçı aynı istikrarla aynı konsantreyle oynayıp, ileride başımızı ağrıtacak bir durumla karşılaşmak istemiyoruz. Allah yolumuzu açık etsin diyorum." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Finlandiya Slovenya Eylül Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title