Haberler

    Erich Rutemöller Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu"

    Alman teknik adam Erich Rutemöller katıldığı konferansta A Milli Takım ve Fatih Terim hakkında açıklamalarda bulundu.

    Rutemoller, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunca Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Futbolda Altyapı Stratejileri Konferansı'nda ülkesinde 2000'li yıllarda yetenekli futbolcuların ellerinden kaçtığını söyledi.

    Miroslav Klose ve Per Mertesacker gibi önemli yeteneklerin Almanya'da hiçbir altyapıda futbol oynamadığına işaret eden Rutemöller, bu yetenekleri değerlendiremediklerini, yetenekli futbolcuları bulmak istediklerini anlattı.

    "Hedefimiz, 11 ve 15 yaş arasındaki yetenekleri bulmaktı" diyen Rutemöller, "Bunun için bin antrenörle 366 nokta gezdik. Buralarda gerçek yetenekleri bulmaya çalıştık. Bin antrenörün maaşı Alman hükümeti tarafından ödeniyordu. Bu, yetenekleri araştırma konusunda en büyük teşebbüstü" ifadesini kullandı.

    "Fransızların fikrini çaldık"


    Rutemöller, Fransızlar'ın 1990-1994 yıllarında futbolda yeterince kalifiye olamadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

    "Fransa için dünyanın sonu gibiydi. Fransızlar, bu sorunu gidermek için yetenek geliştirme okulları açtı. Bu dönemde Fransa’daki kulüplere zorunlu yükümlülük verildi. Bu yükümlülük, zorunlu yetenek geliştirme merkezleri açmaktı. Bu atılımın geri dönüşü olarak 1998’de Fransa, dünya şampiyonu oldu. İtiraf etmem gerekiyor ki Fransızların bu fikrini biz de çaldık. Almanya'da Birinci Lig'de yer alan 45 kulüpte yetenek gelişim merkezleri açtık. Bana göre bu, attığımız en büyük adımdı."

    Genç yeteneklerin gelişiminde psikologların önemli rol oynadığını vurgulayan Rutemöller, spor psikologlarının öneminin de gittikçe arttığını dile getrdi.

    Rutemöller, amatör futbolda spor psikologlarını görevde tutmaya çalıştıkları bilgisini vererek, genç futbolcuların kendilerini baskı altına sokma veya grup içinde baskı altında olma gibi sorunlarını çözdüğüne işaret etti.

    Antrenman konusunda belirli model üzerinde yoğunlaştıklarına dikkati çeken Rutemöller, "Oyun pozisyonlarına odaklı antrenman söz konusu. Örneğin, top bizdeyken ne yapılmalı, top rakipteyken ne yapmalıyız? Bu temel eğitimleri asla ihmal edemeyiz. Oyuncuların kişisel ihtiyaçlarına göre de fitness planlarına uymaları gerekiyor veya kişisel olarak psikolojik destek sağlanmalı. Performans teşhisi için de belirli testler uygulanmalı" diye konuştu.

    " Fatih Terim'e güveniyorum"


    Rutemöller, dünya futbolu yanında Türkiye’yi de yakından takip ettiğini kaydederek, "Türkiye, 2002 Dünya Kupası’nda dünya üçüncüsü oldu, 2008 Avrupa Şampiyonası’nda önemli işlere imza attı. 'Birkaç maç kötü oynadı' diye Türk Milli Takımı'nı eleştirmek yanlış olur. Fatih Terim’e bu konuda güveniyorum. Türk futbolunun geleceği için gerekli düzenlemeleri yapacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

    Sakaryaspor taraftar grubu "Tatangalar", konferansın sonunda Rutemöller'e Sakaryaspor atkısı hediye etti.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Erich Rutemöller Fatih Terim Almanya Fransa Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title