Haberler

    Chelsea'den Noel Hediyesi: 2-0

    18. haftanın açılış maçında West Ham United'ı konuk eden Chelsea, zorlanmadan galip geldi ve liderliğini sürdürdü.

    Premier Lig'de 18. haftanın açılış mücadelesinde West Ham United'ı ağırlayan lider Chelsea, baştan sonra hakim götürdüğü maçı 2-0'lık skorla kazandı.

    EV SAHİBİ BASKILI

    Chelsea, maça çok etkili ve topla sürekli oynayarak başladı. Topa ilk andan itibaren hakim olan ve oyunu rakip yarı alana yığan ev sahibi ekip, pozisyon bulmakta da zorlanmadı.

    Henüz 4. dakikada Willian'ın sol kanattan ceza alanına doldurduğu topu Costa, penaltı noktası üzerinde boşa bıraktı. Arka çaprazda topu bomboş durumda kontrol eden Oscar'ın vuruşunda top üstten auta gitti. 20. dakikada Chelsea, üst üste iki pozisyona girdi. Önce Azpilicueta'nın ortaya çevirdiği pası alan Fabregas, aşırtma bir topla ceza sahasındaki Hazard'ı gördü. Çaprazdan şut fırsatı arayan Hazard'a kademeye giren Jenkinson engel oldu ve topu kornere yolladı. Devamında Fabregas'ın kornerden ortasında savunmadan seken topu ön direkte önünde bulan Cahill, sağ ayağıyla sert bir şut çıkardı. Kaleci Adrian, üstüne gelen bu topu çelmeyi başardı.

    Ev sahibi ekibin aradığı gol 31'de geldi. Fabregas'ın kornerden ortasını ön direkte Costa kafayla tamamladı. Kale ağzında ayağını uzatan Terry'nin dokunuşuyla kaleci yanıldı ve top ağlarla buluştu, 1-0. Golden 3 dakika sonra sol çaprazdan ceza alanına yönelen Hazard'ın geriye çıkardığı pası Matic kontrol etti. Sırp oyuncunun yay üzerinden sol ayağıyla çektiği sert şutta top direğin dibinden auta gitti.

    İlk yarının son bölümlerinde de Chelsea'nin etkinliği vardı. 42'de Hazard'ın sağ kanada açtığı pası alan Ivanovic, bekletmeden ceza alanına ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerinde gelişine bir şut çıkaran Costa, topu farklı biçimde üstten auta yolladı. 45.+1'de ise Fabregas'ın derinlemesine pasında hareketlenen Ivanovic, Carroll'ın müdahalesiyle yerde kalınca gözler penaltı beklentisiyle hakeme döndü. Devam kararı çıkınca iki takım oyuncuları arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Kalan sürede başka gol olmadı ve soyunma odalarına Chelsea'nin üstünlüğüyle gidildi.

    TAM GAZ DEVAM

    Chelsea'nin etkili oyunu ikinci yarıda da sürdü. Özellikle Hazard ve Diego Costa, hücumda bireysel performanslarıyla ön plana çıktılar.

    52. dakikada Fabregas'ın derinlemesine pasında kontratağı sürükleyen Willian, soldan kaçan Hazard'a pasını çıkardı. Ceza sahasına girip topu içeri çeken Belçikalı yıldızın sağ ayağıyla çektiği sert şutta Adrian, üstüne gelen topu çelmeyi başardı. 62'de ise ev sahibi ekibi rahatlatan gol geldi. Matic'in pasını alan Hazard'ın derinlemesine pasında topu alan Diego Costa, çalımla üç kişiden sıyrıldı. Çaprazdan sol ayağıyla çektiği şutta top Adrian'ın uzanamayacağı köşeden ağlara gitti, 2-0.

    Costa, golden üç dakika sonra bir kez daha ağları havalandırmaya yaklaştı. Matic'in pasında sağdan hareketlenen Ivanovic, bekletmeden ortasını yaptı. Arka direkte gelişine bir vuruş yapmak isteyen Costa, topu ayağına oturtamadı ve auta yolladı. 67'de Oscar'ın serbest vuruştan kesme şutunda muhteşem uzanan Adrian, topu 90 diye tabir edilen köşeden kornere çelmeyi başardı. 72'de ise sol çaprazdan ceza sahasına giren Costa'nın geriye çıkardığı topu Oscar, gelişine bir şutla tamamladı. Zamanında uzanan Collins, tehlikeyi önledi.

    87'de West Ham üst üste pozisyonlarla gole çok yaklaştı. İlkinde Jenkinson'ın sağdan ortasında kale ağzında kafayı vuran Amalfitano, topu direğin dibinden auta gönderdi. Sonrasında sol çaprazdan ceza sahasına giren Amalfitano, içeri kat edip şutunu çekti. Top yan direkte patladı.

    Kalan bölümde başka gol olmayınca 3 puan Maviler'in oldu. Bu skorla Chelsea, 45 puanla liderliğini sürdürürken; West Ham, 31 puanda kaldı.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    West Ham United Cesc Fabregas Diego Costa Chelsea Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title