Haberler

Çaykur Rizespor Sakatlıklarla Boğuşuyor

Güncelleme:

Yeşil mavili ekipte 6 futbolcu sakatlıktan yeni kurtulurken 5 futbolcu sakatlıklarla mücadele ediyor.

MUHİTTİN SANDIKÇI - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, 6 futbolcudan uzun süren sakatlıkları nedeniyle tam olarak yararlanamazken, 5 futbolcu ise sakatlıkları nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalacak.

Sezon başından itibaren çok sayıda futbolcusundan sakatlıkları nedeniyle yararlanamayan Karadeniz temsilcisinde sakatlar arasına Florin Cernat ve Sercan Kaya da eklendi.

Yeşil-mavili ekipte Hakan Hacıbektaşoğlu dizindeki sakatlık nedeniyle sezonu kapatırken, Hurşut Meriç, kaleci Necati Yılmaz, Sezer Özmen, Eren Albayrak ile Devid Depetris sakatlıklarının ardından takıma yeni katıldı. Ligin ilk dört maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen ve Eskişehirspor maçında sakatlanan Kweuke ise en az bir ay formasından uzak kalacak. Kweuke'nin yanı sıra kupa maçında sakatlanan Kağan Söylemezgiller de takımdaki yerini bir ay alamayacak. Yeşil-mavili ekipte son olarak dün akşam oynanan Akhisar Belediyespor maçında kolu kırılan Florin Cernat ise İstanbul'da ameliyat olacak. Sakatlanarak oyunu terk eden Sercan Kaya'nın da çapraz bağlarında problem olduğu öğrenildi. Bu iki oyuncunun da ilk yarıyı kapatabileceği öğrenildi.

Çaykur Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sakatlıklar nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadıklarını, özellikle forvet oyuncuları Kweuke, Uche ve Depetris'ten yararlanamadıklarını, bunun da gol yollarında sıkıntıya neden olduğunu belirtti.

Birçok oyuncuyu sakat sakat oynattıklarını ifade eden Çalımbay, şunları söyledi:

"Eskişehirspor maçını, Kweuke'nin sakatlığı nedeniyle oyuncu değişikliği hakkımız olmadığı için 10 kişi tamamladık. Ziraat Türkiye Kupası'nda Tarsus İdmanyurdu maçında da Kağan sakatlanınca bu maçı da 10 kişi tamamladık. Aynı maçta Hurşut ve Sezer sakatlandı. Çok önemli, kritik lig maçında Akhisar Belediyespor karşısında en iyi iki arkadaşımız sakatlandı. Maçın 25. dakikasında Sercan ve Cernat sakatlığı nedeniyle oyundan çıktı. Eren'i sakat sakat oynatmak zorunda kaldık. Sezon başında transferi eksik yapmamız ve oyunculardan beklediğimiz verimi alamamayınca sakatlıkların ardından bu sıkıntıları yaşıyoruz. Neredeyse A2'den oyuncu alıp oynatacağım. İdeal bir kadro kuramadık ve alternatifimiz yok."

Ligin devre arasına kadar bu kadro ile en iyi şekilde mücadele etmek istediklerini ifade eden Çalımbay,şöyle devam etti:

"Gelecek hafta lige verilen ara bizim için çok önemli. Belki bir ihtimal Kweuke iyileşebilir. Sercan'ın durumu belli değil. Bize bir Kweuke gelse bile yeter. Öyle veya böyle forvette ihtiyacımızı görür. Sakatlıklar nedeniyle sistemi de oyun düzenini de mecburen değiştireceğiz. Bir şeyler yapmak zorundayız. Bu sıkıntıların başlangıcı sezon başı. Bütün kritik oyuncular kadromuza geç katıldı. Kamp dönemini tam geçiremediler. İhtiyacımızı tam olarak karşılayamadık. Bazı oyuncularımız her şeye rağmen sahada kalıyor. Koray ve Ali Adnan her maçta görev alıyorlar. Yeni yeni alışıyorlar bazı maçlarda çok iyi bazı maçlarda beklentimizi karşılamıyorlar."

-"Oyunun kaderini değiştirecek oyuncularımız olsaydı..."

Devre arası transfer dönemini iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurgulayan Çalımbay, şunları ifade etti:

"Ligin ilk yarısında kalan 7 maçı en iyi şekilde tamamlamanın planlarını yapıyoruz. Transfer dönemine kadar yapabileceğimiz bir şey yok. Bu süreyi iyi değerlendirmeliyiz. Devre arasında en az 5-6 kaliteli transfer yaparsak ikinci yarı çok daha iyi işler yaparız. Boşu boşuna çok maç verdik. Medical Park Antalyaspor, Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray maçının ikinci yarısı bakıldığında puan kaybetmezdik. Oyunun kaderini değiştirebilecek oyuncularımız olsaydı zirveye ortak olabilirdik. Biz ligin ilk haftalarında iyi olduğumuz zamanlarda da eksikleri söyledik. Puan tablosunda iyi olduğumuzu düşündüler ve eksikler görülmedi. Bugün gelinen noktada herkes eksiklikleri rahatlıkla görebiliyor ve kabul ediyor. Artık tek hedef kalan yedi haftayı iyi değerlendirip devre arasına iyi bir yere girebilmek." - Rize

Kaynak: AA / Spor

Eskişehirspor Rıza Çalımbay Sercan Kaya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title