Haberler

Bruno Mezenga Yeniden Orduspor'da

Brezilya'lı futbolcu ile 4.5 yıllığına anlaşma sağladı.

Orduspor'un unutulmaz futbolcusu Bruno Mezenga'yı takıma tekrar kazandıran Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Orduspor taraftarlarına yeni yılın ilk süprizini yaptı ve Brezilya'lı futbolcu ile 4.5 yıllığına anlaşma sağladı.

2008-2009 sezonunda Bank Asya 1.Ligde mücadele eden Orduspor'da o dönem 21 gol atarak gol kralı olan ve taraftarların gönlünde taht kuran Brezilya'lı futbolcu Bruno Ferreira Mombra Rosa, bilinen adıyla Bruno Mezenga 2.5 yıl aradan sonra tekrar Orduspor'a geri dönüyor.

2008 yılında Brezilya'nın Flamengo takımından kiralık olarak Orduspor'a gelen Bruno, Orduspor forması ile gol krallığı sevinci yaşarken sezon sonunda Flamengo'ya geri dönmüştü. O tarihten itibaren Orduspor taraftarlarının yeniden Morbeyaz'lı formayı giymesini istediği Bruno için geçtiğimiz sezon Orduspor Başkanı Nedim Türkmen görüşmelerde bulunmuş, ancak bu transfer gerçekleşmemişti. Son olarak Sırbistan'ın Kızılyıldız takımında kiralık olarak forma giyen Bruno için kulübü Flamengo ile temaslarda bulunan ve anlaşma sağlayan Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Brezilya'lı futbolcu ile 4.5 yıllığına anlaşma sağladı. Bugün uçakla İstanbul'a gelen Bruno Mezenga'nın yarın kendisini Morbeyaz'lı renklere bağlayacak imzayı atması bekleniyor.

21 Golle Gol Kralı Olmuştu...

2008 yılında Brezilya'nın Flamengo takımından kiralık olarak Orduspor'a bir sezonuluğuna gelen Bruno, 1986-1988 yılları arasında Orduspor forması giyen ve daha sonra transfer olduğu Samsunspor'da forma giyerken 20 Ocak 1989 tarihinde yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden Yugoslav futbolcu Zoran Tomiç'ten sonra Orduspor'a gelen 2.yabancı futbolcu olmuştu.

2008-2009 sezonunda Bank Asya 1.Ligde mücadele eden Orduspor'da 80 numaralı formayı giyen Bruno, Orduspor forması ile ilk maçına 30 Ağustos 2008 tarihinde deplasmanda oynanan Diyarbakırspor karşılaşmasında çıkarken, Morbeyaz'lı ekipte ki ilk golünü ise 2.haftada Ordu'da oynanan Boluspor karşılaşmasının 27.dakikasında kaydetti.

Orduspor'da forma giydiği sezon cezalı olduğu 2 karşılaşmanın dışında tüm maçlarda sahaya ilk 11'de çıkan Brezilya'lı futbolcu, ligde 32 karşılaşmada 2842 dakika sahada kalarak o sezon Orduspor'da en fazla forma giyen 3. futbolcu olmuştu. Ligde oynadığı 32 karşılaşmada 21 gol atarak o sezon Bank Asya 1.Ligde gol krallı olan Bruno Mezenga, taraftarların sevgilisi olmayı başarmıştı.

Son Olarak Kızılyıldız Forması Giymişti...

Orduspor forması ile attığı 21 golle krallığı sevinci yaşayan, bir maçta 4 gol atma başarısı gösteren ve oynadığı karşılaşmalarda uzaktan çektiği sert şutlarla dikkat çeken Bruno, gösterdiği başarılı performansla Orduspor taraftarlarının hiçbir zaman unutamayacağı bir futbolcu oldu. Taraftarların "Karaoğlan" lakabını verdiği genç oyuncunun sözleşmesi sezon sonunda sona erince, Bruno 2009 yılında Ordu'dan ayrılarak Flamengo takımına geri dönmüştü. 2009 ve 2010 sezonlarında kadrosunda Adriano ve Vagner Love gibi önemli oyuncuları barındıran Flamengo'da pek fazla forma şansı bulamayan Bruno, Brezilya Serie A'da toplamda sadece 9 karşılaşmada görev alabilmişti. 2010-2011 sezonunda yeniden Avrupa'ya dönen Bruno Mezenga kiralık olarak Polonya'nın Legia Varşova takımına transfer olurken, bu takımda 13'ü ligde 3'ü Polonya Kupasında olmak üzere 16 karşılaşmada görev aldı.

Sahada kaldığı toplam 589 dakikada 3 kez ağları havalandıran Brezilya'lı oyuncu sezon sonunda bu takımdan ayrılarak Sırbistan'ın Kızılyıldız takımına transfer oldu. Kızılyıldız'da yarım sezonda 11'i Lig, 4'ü Uefa Avrupa Ligi ve 3'ü Sırbistan Kupası olmak üzere 18 karşılaşmada toplam 753 dakika forma giyen "Karaoğlan", bu takımda da 5 kez gol sevinici yaşamayı başardı. Kızılyıldız ile sözleşmesi 31.12.2011 tarihinde sona eren Bruno'nun, bonservisini elinde bulunduran kulübü Flamengo ile de Nisan 2012'de sözleşmesi sona eriyordu.

Kaynak: Bültenler / Spor

Bruno Mezenga Bank Asya Orduspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title