Haberler

Boks Milli Takımı İslam Ülkeleri Olimpiyat Oyunları Öncesi Ayvalık'ta Kampa Girdi

- Boks Milli Takımı İslam Ülkeleri Olimpiyat Oyunları öncesi Ayvalık'ta kampa girdiBALIKESİR - 12-22 Mayıs 2017 tarihleri arasında Bakü'de gerçekleştirilecek 4.

- Boks Milli Takımı İslam Ülkeleri Olimpiyat Oyunları öncesi Ayvalık'ta kampa girdi

BALIKESİR - 12-22 Mayıs 2017 tarihleri arasında Bakü'de gerçekleştirilecek 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda mücadele edecek olan Boks Milli Takımı ile Gürcistan ve Makedonya Milli Takımları, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sınırları içinde bulunan Sarımsaklı Vilayetler Hizmet Birliği Sosyal Tesisleri'nde kampa girdi.

Toplam 50 sporcunun katıldığı kampın 10 gün süreceği öğrenilirken, kamp sonrasında Milli Takımlar İslam Konferansı Örgütü'ne üye ülkelerin katılımıyla Azerbaycan'da 12-22 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak olan 4. İslami Dayanışma Oyunlarına katılacak olan A Millilerimiz, İslam ülkelerinden yaklaşık 3 bin sporcunun ve bin 500'e yakın görevlinin katılacağı karşılaşmalarda 20 spor dalında mücadele edecekler.

Kampla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Alatepe, Kastamonu'nun Kadı Dağı'nda federasyon bünyesindeki kampın sona erdiğini belirterek, "Çalışmalarımızın bu etabını deniz seviyesinde sürdürmek istedik. Bu nedenle her yıl Antalya ve Mersin'de yaptığımız deniz seviyesindeki kamplarımızı bu yıl AK Parti Balıkesir Milletvekili Sayın Ali Aydınlıoğlu'nun davetlisi olarak Ayvalık'ta yapma kararı aldık" dedi.

"Hedefimiz Türk bayrağını göklere çekmektir"

Azerbaycan'da gerçekleşecek olan İslam Ülkeleri Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek olan A Milli takımımızın Ayvalık'ta Gürcistan ve Makedonya Boks Milli takımlarıyla 3'lü kamp yaptıklarını kaydeden Atilla Alatepe, "Hedefimiz bu oyunlara en iyi şekilde hazırlanıp, gitmek İstiklal Marşı'mızı okutup, Türk Bayrağını göklere çekmektir" dedi.

"6-7 madalya ile dönmeyi hedefliyoruz"

Boks Milli Takımımızda oldukça başarılı sporcuların bulunduğunu anlatan Alatepe, "Bundan önce biz Romanya'daydık. 22 yaş altı şampiyonadan 4 madalya ile döndük. Oradan Sırbistan'a gittik. Sırbistan'da 2 madalya kazandık. Önümüzdeki oyunlardan da şampiyonluk başta olmak üzere 2.'lik ve 3.'lüklerin yanı sıra 6-7 madalya ile dönmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Boks Milli Takımı'na Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın nezdinde bakanlıkça büyük desteklerin olduğunu vurgulayan Atilla Alatepe, "Ayvalık'taki kampımız çok güzel geçiyor. Burada İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu bizimle yakından ilgileniyor. AK Parti İlçe Teşkilatlarından bütün başkanlar özellikle de Ak Parti Havran İlçe Başkanı Erdal Önder ile Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp her şeyimizle ilgileniyorlar. Güzel bir hazırlık dönemi oluyor. İnşallah altın madalyalarla döneceğiz" diye konuştu.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks Federasyonu İl Temsilcisi, Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Uslu'nun Suudi Arabistan'da Umre Seyahatinde olduğu için katılamadığı toplantıda konuşan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ise; İslam Ülkeleri Olimpiyat Oyunları'nın büyük bir organizasyon olduğunu vurguladı.

Kaymakam Nazlı, İslam Ülkeleri Olimpiyat Oyunları'nda 3-4 bin sporcunun yer almasının beklendiğini ifade ederek, "Bin 500-2 bin kişinin görev yapacağı organizasyonun normal olimpiyatlardan kalır yanı yok. Bu tür organizasyonlarda Türkiye'nin başarısını hepimiz biliyoruz. Yeter ki bunu gönülden ve azimle isteyelim. Mutlaka burada kamp yapan sporcularımızda başarıyı getireceklerdir. Ayvalık'ta kamp yapmalarının da millilerimize uğur getireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Balıkesir Ayvalık Bakü Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title