Haberler

Basketbolda Milli Maçın Ardından

A Milli Takım Başantrenörü Tanjevic: "Hırvatistan'a karşı böyle farklı galip geldiğimizi hatırlamıyorum" "Takımımın performansından memnunum" Hırvatistan Milli Takım Başantrenörü Repesa: "Türkiye'yi kutluyorum"

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, Spor Toto World Cup 11 turnuvasındaki Hırvatistan maçında çok iyi performans sergilediklerini ve sahadan farklı galip ayrıldıklarını söyledi.

Tanjevic, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, takımının performansından çok memnun olduğunu kaydederek, "Hırvatistan gibi güçlü bir takıma karşı galip geldik. Hırvatistan'a karşı böyle farklı galip geldiğimizi hatırlamıyorum. Oyuncularım, savunmada istediklerimi harfiyen uyguladı" diye konuştu.

Genç oyuncu Kenan Sipahi'nin performansıyla ilgili bir soruya Tanjevic, şöyle yanıt verdi:

"Kenan gerçekten yetenekli bir oyuncu. Avrupa Şampiyonası oynadıktan sonra bize katıldı. A Milli Takım seviyesinde bir oyuncu olduğunu belli etti. Türk basketbolunun geleceği açısından çok önemli bir oyuncu. Genç oyuncularımızın kendi kulüplerinde uzun süreler almasının önemli olduğunu düşünüyorum. Sinan ve Doğuş da bizimle birlikte; kulüplerinde az süre aldıklarını görüyoruz. Milli takım için genç oyuncuların kulüplerinde de şans bulmaları gerekiyor. Kulüplerin bu noktada desteğine ihtiyacımız var."

Maçta 8 sayı, 2 top çalma, 2 ribaundla oynayan Kenan Sipahi ise antrenörü ve oyuncu arkadaşlarına kendisine verdikleri destek için teşekkür etti.

Genç oyuncu, Hırvatistan karşısında iyi oynadıklarını ifade ederek, "Bence iyi savunma yaptık. Güzel bir sınav verdik ve kazandık" dedi.

Repesa: "Tebrik ediyorum"

Hırvatistan Başantrenörü Jasmin Repesa ise Türkiye'yi ortaya koyduğu oyun ve galibiyet nedeniyle tebrik etti.

Rakiplerinin çok iyi oynadığını dile getiren Repesa, "Özellikle maçı takip eden Hırvat taraftarlardan, ikinci yarıdaki performansımız için özür diliyorum. Sakatlık sorunu yaşayan oyuncularımızın toparlanması açısından bu turnuva bizim için çok önemli. İkinci yarının çok daha iyi oynanmış olması gerekiyordu" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Bogdan Tanjevic Hırvatistan Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title