Haberler

    B Grubu'nda Devlerin Randevusu

    Dünya Kupası'nda B Grubu'nun iki favorisi olan son turnuva finalistleri karşı karşıya geliyor.

    2010 Dünya Kupası #39;nın finalistleri İspanya ile Hollanda, B Grubu #39;ndaki ilk hafta maçlarında karşı karşıya geliyor. Salvador #39;daki Arena Fonte Nova Stadı #39;nda TSİ 22:00 #39;de başlayacak olan mücadeleyi İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetecek.

    İspanya #39;da Teknik Direktör Vicente Del Bosque zorlu maç öncesinde forvet hattında önemli bir ikilem yaşıyor. Diego Costa kendisini hazır hissettiğini söylerken, Del Bosque Brezilya doğumlu golcüye şans verip vermeyeceği merak konusu. Yine 2008 Avrupa Şampiyonası #39;nın flaş ismi Fernando Torres ve milli takımın en golcü ismi David Villa da Del Bosque #39;den şans bekleyen isimler.

    Deneyimli teknik adam, savunma düzeninde de önemli bir karar vermek zorunda. Takımın vazgeçilmezi Gerard Pique olsa da, savunma tandeminde Sergio Ramos #39;un yanında Javi Martinez #39;in de görev alması gündemde.

    Hollanda #39;da ise sakatlığı süren Jonathan de Guzman #39;ın yerine orta sahada Nigel de Jong #39;un yanında Jordy Clasie #39;nin şans bulması bekleniyor.

    2010 Dünya Kupası #39;nda ve eleme maçlarında 4-3-3 dizilimiyle boy gösteren Portakallar, Kevin Strootman #39;ın sakatlığının da etkisiyle önemli bir değişikliğe giderek 5-3-2 #39;ye döndü.

    Savunmanın göbeğindeki üçlüyü Stefan de Vrij, Ron Vlaar ve Bruno Martins #39;in oluşturması beklenirken, kanat beklerinde ise Daryl Janmaat ve Daley Blind #39;ın olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

    Önemli Sayılar

    - 2010 Dünya Kupası #39;ndaki ilk maçında İsviçre #39;ye karşı sürpriz bir yenilgi alan İspanya, daha sonra kazandığı kupayla Dünya Kupası şampiyonları arasında ilk maçını kaybeden tek şampiyon takım olmuştu.

    - İspanya, Vicente Del Bosque yönetiminde elemeler de dahil olmak üzere oynadığı 25 Dünya Kupası maçında sadece tek yenilgi aldı. (22G, 2B)

    - 8 golle İspanya Milli Takım tarihinin Dünya Kupası finallerindeki en golcü ismi olan David Villa, İspanya #39;nın turnuvadaki son 9 golünün 7 #39;sine direkt olarak katkıda bulundu. (6 gol, 1 asist)

    - İspanya, Dünya Kupası #39;ndaki son 6 maçını da kazandı. Son dört maçları ise 1-0 #39;lık skorlarla sona erdi.

    - Hollanda, katıldığı son 7 Dünya Kupası organizasyonunda da grup aşamalarını geçmeyi başardı.

    - Hollanda #39;nın golcü ismi Robin Van Persie, 2014 Dünya Kupası elemelerini 11 golle gol kralı olarak tamamlamıştı.

    - İki takım arasında bugüne dek oynanan 9 maçın 4 #39;ünü İspanya, 4 #39;ünü de Hollanda kazanırken, 1 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Vicente Del Bosque David Villa Hollanda İspanya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title