Haberler

Ataman: "Dünya Şampiyonası'nda Hedefimiz Madalya"

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Dünya Şampiyonası’nda en iyi dereceyi yapmak istediklerini söyledi.

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Dünya Şampiyonası'nda en iyi dereceyi yapmak istediklerini söyledi.

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Four Seasons Hotel'de düzenlenen kokteylde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ataman, 6 haftalık bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, "Onun sonucunda da hem sistemimizi oturtturduk hem de bu sitemi en iyi uygulayabilecek olan oyuncuları tespit ettik. Şu an hazırlıklarımız tamam. Son hafta da daha çok ilk oynayacağımız Yeni Zelanda ve Amerika maçı için taktiksel çalışmalar da bulunacağız. Bundan önce böyle bir taktiksel çalışmamız olmamıştı. Takım olarak iyiyiz. Takımın uyumundan gayet memnunum. Hazırlık maçlarında aldığımız mağlubiyetler benim için hiç önemli değil. Hazırlık maçları tamamen sistemi oturtmak, oyuncuları daha iyi tanımak için. Güçlü takımlarla oynadık. Dünya Şampiyonası'nın favori takımlarıyla oynadık. İspanya gibi Yunanistan gibi hatta Sırbistan gibi. Bizim hedeflerimiz belli o hedefler doğrultusunda yarın buradan hareket edeceğiz. Madrid'de son bir hazırlık maçı yapacağız. Çarşamba günü Porto Rika ile oynayacağız. Bilbao'ya geçip Cumartesi günü inşallah galibiyetle başlayacağız" dedi.

"KİMSEDEN ÇEKİNMİYORUZ"

Dünya Şampiyonası'na madalya kazanmak için gittiklerini vurgulayan Ergin Ataman, "Ama ayaklarımızda yere basıyor. Kadromuzda çok ciddi eksiklikler var. Ersan, Enes, Kenan Sipahi gibi. İleri ki yıllarda Türk Milli Takımı'nda görev aldıkları takdirde çok ciddi katkı sağlayacaklar. Ama kaliteli bir kadromuz var. Bir geçiş dönemi geçiriyoruz. Normalde baktığınız zaman bu takım sportif anlamda Dünya Şampiyonası'nı hak edememişti geçtiğimiz yıllarda. Ancak federasyonun çabalarıyla, devletinde desteğiyle maddi ve bu güne kadar ki organizasyonlardaki başarısıyla Dünya Şampiyonası'na katılıyoruz. Sonuçta Dünya Şampiyonası, biz de burada en iyi dereceyi yapmak istiyoruz. Bizim için en iyi derece madalya olur. Ama aşama aşama gruptan çıkmamız lazım. Gruptan ilk iki içerisinde çıkmak istiyoruz. İlk iki içinde çıkmayı başarabilirsek çeyrek final için bir avantaj elde edebiliriz. Kendimize güveniyoruz. Kimseden çekinmiyoruz. Son hedefimiz madalya" diye konuştu.

Başantrenör, kağıt üzerinde her maça eşit oranda çıkacakları bir grupta olduklarını ifade ederek, "Bundan sonra da bizim becerimiz. Nereye gideceğimizi göreceğiz" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Four Seasons Hotel Yeni Zelanda Ergin Ataman Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title