Haberler

6. Uluslararası Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri 22-23 Mayıs'ta Üsküdar'da Yapılacak

Üsküdar Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü ile işbirliği halinde bu yıl altıncısını düzenlediği Uluslararası Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri, 22-23 Mayıs tarihlerinde Emine Erdoğan'ın da katılımıyla...

Üsküdar Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü ile işbirliği halinde bu yıl altıncısını düzenlediği Uluslararası Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri, 22-23 Mayıs tarihlerinde Emine Erdoğan'ın da katılımıyla Üsküdar'da gerçekleştirilecek.

Altıncısı düzenlenecek olan Uluslararası Özel Sporcular Atletizim Şenlikleri'ne ilişkin olarak

Validebağ Öğretmenler Evi'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zeynel Abidin Polat, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey ile engelli sporcular katıldı.

İstanbul'un 27 ilçe ve 104 okulundan 1200'e yakın engelli sporcunun katılacağı şenlik öncesi yapılan basın toplantısında konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Engelleri aşıyor, hayatı paylaşıyoruz" sloganı dahilinde gerçekleştirdikleri atletizm yarışmalarının amacının engellilere karşı bir farkındalık oluşturmak olduğunu ifade ederek, "Üsküdar Belediyesi olarak Sporu Tabana Yayma Projesi dahilinde önemli etkinlikler gerçekleştirdik. Engelliler Atletizm Şampiyonası ile engelli çocuklarımıza spor yaptırarak hayatın içine çekmeye uğraş veriyoruz. Yarın sabah hepimiz engelli olabiliriz, engellilerin hiçbirisinin engelleri nedeniyle dışlanamamalı ve sorumlu tutulamamalı, çünkü bu durum onların suçu değil. Engelliler Atletizm Şampiyonası'na medyanın gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum, bu sayede sponsorların engelli çocuklarımız için gerçekleştirdikleri Yaz Spor Okulu gibi faaliyetlere katkı sağladıklarını bu da bilhassa engelli aileleri için büyük önem taşıyor" dedi.

Basın toplantısında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zeynel Abidin Polat ise özel eğitim konusunun Türkiye'nin en önemli ve öncelikli sorunlarından biri olduğunu ifade ederek, "Üsküdar Belediyesi'nin yaptığı bu tip organizasyonlarla engellilere yönelik farkındalık oluşturuluyor ve bu hassas konuda büyük çalışmalara da imza atılıyor" şeklinde konuştu.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey ise yaptığı konuşmada basın toplantısına medyanın gösterdiği ilginin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini, bu durumun medyanın engelli konusuna verdiği önemi gösterdiğini belirterek, "Olimpiyatlar atletizmin Oscar'ıdır. Türkiye'nin son dönemlerde yaptığı atılımla başta engelli sporcuların yer aldığı Parolimpik Oyunları olmak üzere Londra Olinpiyatları ile çeşitli şampiyonalara önemli sayıda sporcu ile katılım hakkını elde etti" ifadelerini kullandı.

Daha sonra 6. Uluslararası Engelli Spor Oyunları'na katılacak olan engelli çocuklar birer konuşma yaptı. Özellikle down sendromlu olan ve bu şenliğin başladığı 2007 yılından bu yana hiç aksatmadan yarışmalara katılan Betül Doğanay'ın konuşması salonu dolduranlara duygulu anlar yaşattı. Doğanay'dan sonra işitme engelli Semiha Genç ile görme engelli Murat Yılmaz'ın konuşmaları da büyük beğeni ve alkış topladı.

Öte yandan Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Atletizm Sahası'nda Emine Erdoğan dışında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katılması beklenilen; Otistik, zihinsel, işitme ve görme engelli sporcuların katılacağı atletizm şenliklerine, İstanbul'un 27 ilçe ve 104 okulundan 1200'e yakın engelli sporcu katılacak. Bu yılki şenliklere ayrıca Azerbaycan'dan da 13 engelli sporcu katılacak. 15 hakemin görev alacağı şenliklerde toplam 1300 madalya dağıtımı yapılacak.

Gülümse Hayata sloganıyla altıncısı düzenlenecek olan şenliklere ilk yılında 344, ikinci yılında 472, üçüncü yılında 766, dördüncü yılında 888 ve geçen yıl da 910 özel sporcu katılmıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Milli Eğitim Müdürlüğü Üsküdar Belediyesi Emine Erdoğan İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title