Haberler

Tanjevic: Bu Sonuç Bizim İçin Felaket

Güncelleme:

EuroBasket'ten elenen A Milli Takım Başantrenörü Tanjevic: "Kötü sonuçtan dolayı neyi yanlış yaptığımı ve neyin eksik olduğunu bulmak zorundayım" dedi

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ikinci tur şansını yitiren A Milli Takım'ın başantrenörü Bogdan Tanjevic, elde edilen sonucun kendileri için felaket olduğunu söyledi.

Tanjevic, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, basketbolun Türkiye'de ikinci spor dalı olduğunu belirterek, "Bu bizim için felaket. Kötü sonuçtan dolayı neyi yanlış yaptığımı ve neyin eksik olduğunu bulmak zorundayım" dedi.

Kendi hataları sonucu bu noktaya geldiklerini anlatan Karadağlı çalıştırıcı, "Bizim hatamız, birinci grubu düşünmeden ikinci turdaki rakiplere odaklanmak oldu. Birinci turu es geçip ikinci turda Slovenya ve İspanya karşısında neler yapacağımızı düşündük. İkinci turda neler yapabilirizi düşündük" diye konuştu.

Normal şartlarda hazırlıkları biraz daha erken başlatmak istediğini kaydeden Bogdan Tanjevic, "Ancak NBA kuralları gereği bazı oyuncularımız geç geliyor. Diğer oyuncuları hazırlama adına öyle program yaptık. Arada bir şeyler unuttuğumuz, yanlış yaptığımız gözüküyor" ifadelerini kullandı.

Başantrenörün oyuncuları ikna etmek zorunda olduğunu anlatan Tanjevic, "Uzun süredir aynı grupla birlikteyim. Ama bu benim hatam. Oyuncuları yeterince buna ikna edip, istenen seviyeye getiremedim" diye konuştu.

Tanjevic, Kerem Tunçeri ve Tutku Açık'ı neden tercih etmediği yönündeki soruyu ise şu şekilde yanıtladı:

"Tutku Açık, çok uzun zamandır programımızda yer almıyor. Fiziksel olarak bu projeye katılamadı. Normal şartlarda iyi oyuncu. Oyunları çok iyi kurabiliyor. Ama fiziksel olarak üst düzeyde buna yeterince ayak uyduramıyor. Kerem Tunçeri konusunda ise bunu bir geçiş olarak görmek lazım. Geçen sene elemelerde yoktu. Sinan Güler'i tercih ettik."

Milli oyuncu Sinan Güler de Yunanistan'ın iyi başladığını ve karşılık veremediklerini, bulundukları konumdan dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.

Yunanistan cephesi

Yunanistan Milli Takım Başantrenörü Andrea Trinchieri ise çok akıllı oynadıklarını ve kazandıklarını söyledi.

Spanoulis'in yokluğundan dolayı taktiği değiştirmek zorunda kaldığını vurgulayan genç çalıştırıcı, "Bir günlük boşluk bizim için iyi oldu. Orada yeni şeyler ürettik" ifadelerini kullandı.

Yunan oyuncu Startos Perperoglou ise en iyi oyuncularından yoksun çıktıkları mücadelede takım olarak iyi oynayıp kazandıklarını kaydetti. - Koper-Capodistria

Kaynak: AA / Spor

Bogdan Tanjevic Yunanistan Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title