Haberler

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dünya basketbol Şampiyonasının Kayseri'deki A grubuna dahil Avusturalya-Ürdün karşılaşmasını izledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dünya basketbol Şampiyonasının Kayseri'deki A grubuna dahil Avusturalya-Ürdün karşılaşmasını izledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte Dünya Basketbol Şampiyonasının oynandığı Kayseri Kadir Has Spor ve kongre merkezine gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, seyircilerin alkışları arasında salona girerek protokol tribününe oturdu. Burada FİBA Başkanı Bob Elphinton ile el sıkışıp bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Avusturalya- Ürdün karşılaşmasının ilk periyodunu izleyip salondan ayrıldı

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Avustralya ile Ürdün arasında yapılan (A) Grubu'nun açılış maçında, Kayserili basketbolseverler tribünleri boş bıraktı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından salon önüne kurulan şampiyona ile ilgili etkinlik alanı da beklenen ilgiyi görmezken, karşılaşmayı çok az sayıda taraftar takip etti.

Bu arada (A) Grubu maçlarına evsahipliği yapan Kayseri'de, yerli ve yabancı toplam 600 gazetecinin akredite olduğu öğrenildi.

TÜRK HAKEM BİRİCİK, AÇILIŞ MAÇINDA

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Recep Ankaralı ile birlikte görev alacak iki Türk hakemden biri olan Murat Biricik, açılış maçında düdük çaldı. Biricik, (A) Grubu'nun açılış maçı olan Avustralya-Ürdün karşılaşmasında Porto Rikolu hakem Joze Anibal Carrion ve Faslı hakem Samir Abaakil ile birlikte görev aldı.

ORAN, MİNYATÜR DAVUL DAĞITTI

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), karşılaşmayı izleyenlere minyatür davul dağıttı. İl Sağlık Kurulu'nun üflemeli ve vurmalı çalgıları yasaklamasının ardından ORAN, çok fazla ses çıkartmayan, ancak toplu kullanımı sırasında etkili olan minyatür davulları, salona gelen seyircilere hediye etti.

YUNANİSTAN-ÇİN MAÇINDAN NOTLAR

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası C Grubu ilk maçında Yunanistan ile Çin karşı karşıya geldi.

Ankara Spor Salonu'nda oynanan maça Çin basınının büyük ilgi gösterdiği gözlenirken, 100 kadar Çinli basın mensubunun karşılaşmaya akredite olduğu öğrenildi.

Maç öncesi boş olduğu gözlenen salon, karşılaşmanın ilk çeyreğinden sonra dolmaya başladı. Yunan taraftarlar, İngilizce, Türkçe ve Yunanca hazırladıkları "Biz komşuyuz düşman değiliz" pankartıyla dostluk mesajı verdi. Çin bu karşılaşmada en büyük eksikliği yıldız oyuncusu Yao Ming'in bu turnuvaya katılamaması nedeniyle hissetti. Yao Ming, sakatlığı nedeniyle Çin'in şampiyona kadrosuna dahil edilmemişti.

Yunanistan'da ise Antonis Fotsis ve Sofoklis Schortsanitis cezalı olmaları nedeniyle forma giyemedi. FIBA, Sırbistan ile oynanan hazırlık maçında çıkan olaylar nedeniyle bu iki basketbolcuya 2'şer maçtan men cezası vermişti.

İZMİR'DE YENİ ZELANDA İLE LİTVANYA ARASINDAKİ (D) GRUBUNUN İLK MAÇINI VALİ KIRAÇ İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KOCAOĞLU DA İZLEDİ

Halkapınar Spor Salonu'nda Yeni Zelanda ile Litvanya'nın karşı karşıya geldiği (D) Grubu'nun ilk maçına İzmir protokolü ilgi gösterdi.

Müsabakayı İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar da izledi.

Litvanya'dan gelen taraftarlar, takımlarına destek verdi. Büyük Litvanya bayrağı açan taraftarlar, tribünlerde renkli görüntüler oluşturdu.

Yeni Zelanda Milli Takımı oyuncuları ise tanıtılmalarının ardından kendi sahalarında geleneksel danslarını sergiledi. İki ekip, daha önce 2000 Sidney Olimpiyatları'nda karşılaşmış, Litvanya rakibini 85-75 yenmeyi başarmıştı.

Dünya Şampiyonası tarihinde 2002'de dördüncü, 2006'da ise 9. olan Yeni Zelanda takımı bu yıl şampiyonanın ilk maçında Litvanya'ya karşı Tait, Penney, Vukona, Abercrombie ve Bradshaw beşi ile başladı. 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda beklenmedik bir sonuçla 11. sırada yer alan ve Dünya Şampiyonası'na katılma hakkını "wildcard" ile yakalayan Litvanya ise ilk maçında sahada Seibutis, Kalnietis, Maciulis, Kleiza ve Javtokas beşi ile yer aldı.

İSTANBUL'DAKİ (B) GRUBU MAÇLARI TUNUS-SLOVENYA KARŞILAŞMASIYLA BAŞLADI

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın İstanbul ayağındaki (B) Grubu heyecanı Tunus-Slovenya maçıyla başladı. Abdi İpekçi Spor Salonu dolarken, salon çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı, basketbolseverler sıkı bir aramanın ardından salon içine alındı.

Tunus ile Slovenya oyuncuları ülke bayrakları eşliğinde sahaya çıktı. Maçlar öncesinde çeşitli şovlar yapılırken, bunlardan en ilginci, seyircilerin alkışına göre skorboarda animasyon karakterinin smaç basket atması oldu.

Bu arada, İstanbul'daki ilk maça Sloven basketbolseverler daha fazla ilgi gösterdi. Salonun büyük bölümünde Slovenler yer aldı, Abdi İpekçi Spor Salonu adeta yeşile büründü. Az sayıdaki Tunuslu taraftar da takımlarını desteklemek üzere salona geldi. İki takım taraftarları karışık bir şekilde otururken, mücadeleyi 6 bine yakın basketbolsever takip etti. Öte yandan, (B) Grubu'nun ikinci maçında ABD ile karşılaşacak. Hırvatistan'ın bazı taraftarları Slovenya-Tunus maçını da izledi. Slovenya kadrosunda Efes Pilsen oyuncusu Bostjan Nachbar ile Fenerbahçeli Gaspar Vidmar da yer aldı.

KAYSERİ- İSTANBUL- ANKARA- İZMİR- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title