Haberler

Dha Spor - 2010 - 2011 Bayan Futbol Ligleri Fikstürü Çekildi

Dha Spor - 2010 - 2011 Bayan Futbol Ligleri Fikstürü Çekildi

DHA SPOR - 2010 - 2011 BAYAN FUTBOL LİGLERİ FİKSTÜRÜ ÇEKİLDİ

TFF FUTBOL GENEL DİREKTÖRÜ YANAL: "BAYAN FUTBOLUNA BAYAN ANTRENÖR DE YETİŞTİRECEĞİZ"

2010 - 2011 Bayan Futbol Ligleri fikstür toplantısı 10 Kasım 2010 tarihinde Ataköy Olimpiyat Evi'nde yapıldı. TFF Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal, açılış konuşmasına, Türk kadının ufkunu açan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak başladı. Yanal, TFF bayan futbolu organizasyonunu büyütme çabasını şu sözlerle anlattı: "Hem öğretiyor hem öğreniyoruz. Hep birlikte büyüteceğiz. TFF'nin, UEFA'nın da teşviki ile büyük çabası var. Öncelikle kızlarımızın futbola katılımını artıracak liglerimizin gelişmesi çabası veriyoruz. Milli Takımlar'ı yeniden yapılandırdık.Böylelikle Bayan Futbolu'nu uluslararası platformda da Türkiye'nin gururu haline getireceğiz."

İlk olarak Singapur'daki Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda ülkemize broz madalya kazandıran Bayan U15 Milli Takımı'nı örnek veren Yanal, Türk Kadını'nın büyük başarılara imza atacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun futbolu geliştirme ve tabana yayma çabalarının sonuçlarını almaya başladıklarını kaydeden Yanal, bunun bir aşamasının da bayanlar ligi olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: "Her yaş ve bölge kategorisinde bayan sporcularımızı futbola kazandırarak bayan futbolcu havuzunu geliştirmeye çalışıyoruz. Böylelikle bayan futbolunu tabana yayarak kulüplerimize ve milli takımlarımıza iyi futbol eğitimi almış daha fazla oyuncu kazandırıyoruz. Ayrıca bayanlarımızın futbola katılımını arttırmak için bayan antrenör ve bayan hakem sayısını da arttırmak istiyoruz. Bu nedenle bayanlara yönelik UEFA B Lisansı kursları açacağız."

Yanal, uzun süredir üzerinde çalışılan bayan ligleri statüsünün yürürlüğe girdiğini ve liglerin daha kaliteli futbola sahne olacağını dile getirdi. TFF Futbol Genel Direktörlüğü Yetkilileri, Bayan Milli Takımları antrenörleri ile Bayan Ligleri'ne iştirak edecek olan kulüplerden birer yönetici ve antrenörün de katıldığı kura töreninde Yanal tüm kulüplere ve sporculara başarılı bir lig diledi. GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

- Toplantıdan görüntü.

- Ersun Yanal'ın konuşması - Detaylar.

HABER-KAMERA: ATİLLA ÖZDEMİR - İSTANBUL / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title