Haberler

"12 Dev Adam", Slovenya'ya Gitti

A Milli Basketbol Takımı, 2013 Avrupa Şampiyonası için Slovenya'ya hareket etti Başantrenör Tanjevic: "Çok dengeli, güçlü ve farklı gruptayız. Takımıma inanıyorum. İlk turu geçip ikinci turda devam edeceğiz" A Milli Takım Menajeri Erdenay: "Her gün daha iyi basketbol oynuyoruz ve takımımızın form durumu da iyiye gidiyor"

A Milli Basketbol Takımı, 4-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2013 Avrupa Şampiyonası'na katılmak için Slovenya'ya gitti.

İstanbul'daki hazırlıklarını tamamlayan ay-yıldızlı ekip, Atatürk Havalimanı'ndan kalkan uçakla İtalya'nın Trieste kentine hareket etti. Milliler, Trieste'den kara yoluyla Slovenya'ya geçecek.

"12 Dev Adam"a havalimanı görevlileri ve yolcular ilgi gösterdi. Milli basketbolcular da kendileriyle fotoğraf çektirmek isteyenleri geri çevirmedi.

Tanjevic: "Çok dengeli, güçlü ve farklı gruptayız"

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, ilk turda dengeli bir grupta mücadele edeceklerini, takımına güvendiğini söyledi.

Havalimanında açıklamalarda bulunan Tanjevic, Finlandiya ile oynayacakları ilk maçın, grubun en zorlu karşılaşması olacağını belirterek, "Çok dengeli, güçlü ve farklı gruptayız. Takımıma inanıyorum. İlk turu geçip ikinci turda devam edeceğiz. Gruptaki rakiplerimiz arasında en iyisi Yunanistan olarak gözüküyor. İtalya, Rusya, Finlandiya ve İsveç başarılı takımlar. Gruptaki ilk maçımızı Finlandiya ile yapacağız. İlk maçımız olacağı için daha da çok dikkatli olmalıyız. Rakiplerimizin hepsine çok büyük saygı gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdenay: "Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz"

Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay da hazırlık karşılaşmalarında yükselen bir grafik sergilediklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Her gün daha iyi basketbol oynuyoruz ve takımımızın form durumu da iyiye gidiyor. Avrupa Şampiyonası'na büyük önem veriyoruz. Sadece Avrupa Şampiyonası olarak değil, Dünya Şampiyonası vizesi de alacağımız bir organizasyon olarak turnuvaya bakmalıyız. Altı takım Dünya Şampiyonası'na gidecek ve biz de inşallah ülkemizi orada en iyi şekilde temsil edeceğiz. Gruptaki rakiplerimizden Yunanistan gerçekten güçlü bir ekip. Rusya ile İtalya da tehlikeli takımlar."

Kadro

Bogdan Tanjevic yönetimindeki A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Ender Arslan, Doğuş Balbay, Sinan Güler, Serhat Çetin, Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu, Emir Preldzic, Ersan İlyasova, Kerem Gönlüm, Semih Erden, Oğuz Savaş, Ömer Aşık.

Milliler, Galatasaray Liv Hospital ile karşılaştı

A Milli Takım kafilesi, havalimanında aynı saatte İtalya'nın Bormio kasabasına giden Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı'yla karşılaştı.

Oyuncular, işlemlerinin yapılmasını beklerken birbirleriyle sohbet ederek, şakalaştı. Bu sırada A Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic ile Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman bir süre sohbet etti. Ataman, milli takımdaki oyuncuları Ender Arslan ve Sinan Güler'le de kısa bir görüşme yaptı.

Sohbet sırasında Sinan Güler, Ataman'a "Koç, istersen Bormio'ya gelebilirim" diye espri yaptı.

Maç programı

A Milli Takım'ın 2013 Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki maçlarının (TSİ) programı şöyle:

4 Eylül Çarşamba:

15.30 Türkiye-Finlandiya

5 Eylül Perşembe:

18.45 İtalya-Türkiye

7 Eylül Cumartesi:

22.00 Türkiye-Yunanistan

8 Eylül Pazar:

22.00 İsveç-Türkiye

9 Eylül Pazartesi:

22.00 Türkiye-Rusya - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Bogdan Tanjevic Slovenya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title