Haberler

Sözde Ermeni Soykırımı Tasarısı Kabulü Sonrası, Türkiye'yi Alman Turist Korkusu Sardı

Güncelleme:

Soykırım oylaması tepkiye neden olurken Türkiye'ye her yıl 5 milyon turist gönderen ülkeye ambargo uygulanabileceği ihtimali turizmciyi endişelendiriyor.

Geçen yıl yaşanan Rusya uçak krizi, terör eylemleri, patlamalar derken önceki gün de Almanya'nın 1915 olaylarını 'Soykırım' olarak niteleyen tasarıyı kabul etmesi, tarihinin en zor yıllarından birini geçiren turizm sektörü için yeni bir endişeye yol açtı. Zira ülkeye artan tepkilerin Alman turisti korkutacağından endişeleniliyor. Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Türkiye'nin bu tip olaylar karşısında tepki veren bir ülke olduğuna dikkat çekerek, "Bu karar sonrası şimdi ülke genelinde de orada da Almanlara karşı olaylar çıkacak. Şu an çok erken bir şey söylemek için ama sektörü negatif etkileyebilir. Turizm sektörü tamamen dostluk, barış, arkadaşlığa dayanan bir sektör. Bunlar yok oldukça sektör de zorlanır" dedi.

Bayındır'ın verdiği bilgilere göre, Almanya dünyada en çok seyahat eden ülkelerin başında geliyor. Türkiye'de ise birinci sırada. Her yıl 5 milyonun üzerinde Alman geliyor. Bayındır, Almanya faktörü olmaksızın yıl sonu tahminlerinin turist sayısında yüzde 32, gelirde yüzde 42'lik bir düşüş yönünde olduğunu söyledi.

TURİZM BARIŞ SEKTÖRÜ

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da Türkiye ile Almanya arasındaki tarihi ilişkilere değinerek, 1. Dünya Savaşı'nda Türkiye ile Almanya'nın aynı tarafta olduğunu hatırlattı. Ulusoy, "Böyle bir dostluğa bunu sığdırmak mümkün değil. Turizm barış sektörü. Barış sektöründe böyle şeyler konuşulmaz. Bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Zaten sektörde sıkıntılar devam ediyor. Savaşın olduğu ülkelerden Rusya'daki ekonomik kriz, Avrupa'da sel derken azalmalar devam ediyor" dedi. Ulusoy, bu yılın tamamında turist sayısında yüzde 30-35 düşüş bekliyor.

Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan da Almanya'nın, Türkiye'ye en fazla turist gönderen pazarların başında geldiğini hatırlatarak, hükümetlerin bazı kararlar aldıklarını ancak vatandaşların buna bakış açısının önemli olduğunu dile getirdi. "Alman Parlamentosu'nun aldığı bir karar. Sektöre yansıması olarak şu dakika itibari ile yansıyan birşey yok. Böyle bir karar alındığı için Alman vatandaşları zan altında tutacak değiliz" diyen Erkan, onların tarafında da anlaşılmış netleşmiş bir olmadığını dile getirdi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TECARİ PARTNERİ

Almanya ile gerilim dış ticarette de büyük endişeye yol açıyor. Zira ülke Türkiye'nin en büyük ihracat pazarı, ithalatta da ikinci sırada. Türkiye'den Almanya'ya geçen yıl 13 milyar 163 milyon dolar ihracat yapıldı. Bu ülkeden Türkiye'nin yaptığı ithalat da 21 milyar 352 milyon dolar oldu. Bu yılın ilk 5 ayında Türkiye'den Almanya'ya yapılan ihracat 5.6 milyar dolar. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Mayıs 2016'da Almanya'ya 1 milyar 97 milyon 864 bin dolarlık ihracat yapıldı. Geçen yıl genelinde Almanya'ya yapılan ihracat 13 milyar 163 milyon 67 bin dolar olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Almanya ulusoy Rusya Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (82)

BUNLARI ÇOK GÖRDÜK:

rusya dan sonra sıra ab , daha sonra abd TÜRKİYEYE EKONOMİK ABLUKAYA ALMAYA ÇALIŞIYORLAR. Terörle, Parelel yapı, gezi benzeri sokak olayları ile gönderemeyince, Hükümeti bu yolla götürebileceklerini zannediyorlar. Tarihimiz bu tür ayak oyunları ile dolu.

28
3
yanıtYanıtla
Caglar kara:

Hic yabanci turist gelmesede onlarin ödedigi ücrete biz tatil yapabilsek gecen hafta nürnbergte bir tatil bürosunda bir ilan gördüm belek te hersey dahil bir hafta 200 euro ucak fiyati otel transpotu da dahil ben o otele tefon actim türkiyedeyim kendim özel arabamla gelecegim haftalik ücretiniz nedir dedim 300 euro dediler

27
2
yanıtYanıtla
KIBRISLI 74:

BU SENE ERDOGAN BENDEN NAH VERGISI ALIR KAPIYI KAPATIR BIR KURUS VERGI VERMEM YANIMDA 14 KISI CALISIYOR HERHALDE SARAYDA ONLARA BIR IS BULUNUR YETER ARTIK YETER

17
7
yanıtYanıtla
Siz Kıbrıslılar bir siz eksiktiniz:

rumlaşmışsınız hepiniz. Türk askerine yaptığınız muameleyi kendi gözlerimle görmeseydim dost bilecektim sizi. gavurlar genini sizede geçirmiş yazıklar olsun

yanıt6
yanıt3
BORAN:

HOŞŞŞTTTTTTTTTTT KIBRISLI YÜRÜ GİT LAN YUNAN ERMENİSİ

yanıt9
yanıt2
Ahmet:

En basta senin tepki vermen gerekiyor. Oynanan oyunlar senin para kazanamiyacagim diye uzuldugun VATAN TOPRAKLARININ ustune oynaniyor. Biraz dunya haberleri ve tarihini ogrenin.

18
4
yanıtYanıtla
BELKİ TATİL BİZE DE NASİP OLUR:

NİHAYET BELKİ OTELLER NİSPETEN UCUZLAR DA BİZ HALKIN YÜZDE DOKSANI DA ÜLKEMİZİN TATİL YERLERİNE GİDİP ORDA BİRKAÇ GÜN OTELDE KALABİLİRİZ BELKİ !

20
1
yanıtYanıtla
Vallahi ya:

Kendi ülkemizde yabancı durumuna düştük arkadaş. Zaten bu saatten sonra bedava çağırsalarda gitmem.

yanıt2
yanıt0
cuni:

gelmesinler turistler ceheneme kadar yolları var,

17
3
yanıtYanıtla
marmaris:

tabi sizin tuzunuz kuru klavye başında salayın bakalım . . . turizim den geçinen yüzbinler var. . devlet vergisini nasıl olsa tıpış tıpış alıyor vatandaşını düşünen yok iran . . pakistan gibi oluyoruz yakında

18
1
yanıtYanıtla
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı sonrası bakanlık harekete geçti! 5 ilde kafe ve restoranlara denetim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı sonrası bakanlık harekete geçti! 5 ilde kafe ve restoranlara denetim

Yeniden Refah cephesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fatih Erbakan'ı çaya davet etmemesine fotoğraflı gönderme

Yeniden Refah cephesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fatih Erbakan'ı çaya davet etmemesine fotoğraflı gönderme

Kimse ne olduğuna anlam veremedi: AK Parti Meclis Üyesi kendini yere atarak yuvarlanmaya başladı

Kimse ne olduğuna anlam veremedi: AK Parti Meclis Üyesi kendini yere atarak yuvarlanmaya başladı

CHP'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: Akılla ve rahat bir yürekle önümüzdeki döneme bakıyoruz

CHP'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: Akılla ve rahat bir yürekle önümüzdeki döneme bakıyoruz

Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor! Meteoroloji'den 35 ile sarı kodlu uyarı

Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor! Meteoroloji'den 35 ile sarı kodlu uyarı

title