Haberler

Sorgun Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Yozgat'ın Sorgun Kaymakamlığı, Sorgun Belediyesi ve Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen 2.Sorgun Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi Makine ve Ekipmanları Fuarı törenle açıldı.

Sorgun fuar alanında düzenlenen törene Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Sorgun Kaymakam vekili Oğuzhan Sargın, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, sivil toplum kuruşlu temsilcileri, çiftçiler ve firma yetkilileri katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, Sorgun için her geçen gün daha yeni, daha iyi bir şeyler yapmak çalıştıklarını belirterek, "Sorgun için tarım ve hayvancılık kalkınmanın en önemli sektörlerinden birisidir. Amacımız güçlü olduğumuz tarım ve hayvancılık potansiyelimizi bağlı olduğu sanayi kuruluşları ile entegre edip ilçemizi bir cazibe merkezi haline getirmektir" dedi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'de Türkiye'nin en iyi yeşil mercimeğinin ve nohut'un Yozgat'ta yetiştiğini belirterek "Türkiye'de bizden daha iyi yeşil mercimek ve nohut üreten bir başka vilayet bulamazsınız. Buğday'da da Konya'dan sonra yine Yozgat'ta bulabilirsiniz. Bu fuarla birlikte çiftçimiz son teknolojiyi yerinde görürken, sanayiciler de ürettikleri ürünü çiftçimizin hizmetine sunmaktadır" diye konuştu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal'da yaptığı konuşmada, Yozgat Anadolu'nun ortasında bir yer olduğunu ekonomisinin de tarım ve hayvancılık olduğunu ifade ederek, "Bu fuarın düzenlemesi çok önemli. Çünkü yıllardır bu bölgede geleneksel olarak yapılan bir tarım ve hayvancılık var. Çok şükür AK parti hükümetimizin tarım ve hayvancılığı verdiği desteklerle geleneksel üretimden uzaklaşıp artık teknoloji ile üretim yapar hale geldi çiftçimiz. Fuarın bir diğer özelliği ise rekabet ortamının oluşmasıdır. Malum buradaki firmalar ürünlerini piyasanda biraz daha aşağı fiyatlara satabilir" şeklinde konuştu.

Son konuşmayı yapan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan Yozgat'ı üreten bir şehit haline getireceklerini ifade ederek, "Tarım ve hayvancılıkta olan üretimi artırarak Yozgat'ta 15 milyon dolar olan ihracatı da yükselteceğiz. Nasıl yükselteceğiz. İnsanımıza pozitif düşünceleri anlatarak kendilerine güveni giydireceğiz. İşte bu tür fuarlar, bu tür sosyal ve ekonomik organizasyonlar ilin kendini getirmeye çalışır. Türkiye ihracatındaki artışı, uluslararasındaki dik duruşunu sağlıyor. Neyle sağlıyor. Dünyadaki egemenleri yüzüne dünya beşten büyüktür diye bilen bir Cumhurbaşkanı, gelişmiş bir demokrasisi, halkının yönetimine ortak koyduğu bir idare şekli ihracatını öne alan, sanayicisi ile, üreticisi ile bu ülke önümüzdeki yıllarda daha iyi şekle gelecek" dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi ve stantlar tek tek gezildi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sorgun Belediyesi Kemal Yurtnaç AK Parti Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title