Haberler

Son dakika: Vatandaşın yüzde 56'sı kargo şirketlerinden güvenilir hizmet bekliyor

Güncelleme:

Son dakika haberleri: Koronavirüs pandemisiyle birlikte online alışverişe olan talep, kargo şirketlerine olan ilgiyi de artırdı.

Koronavirüs pandemisiyle birlikte online alışverişe olan talep, kargo şirketlerine olan ilgiyi de artırdı. Araştırma şirketi Areda'nın yaptığı çalışma, vatandaşın yüzde 56'sının kargo şirketlerinden güvenilir hizmet beklediğini ortaya çıkardı.

Koronavirüs salgını sürecinde kargo şirketlerine olan ihtiyaç artış gösterdi. Araştırma Şirketi Areda Survey'in, 2 bin 400 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği Benim Markam araştırması, kargo şirketlerinin müşterilerle olan iletişimini ve müşterilerin yaşadığı sorunları ortaya koydu. Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 64.1'i online alışverişler sırasında kargo hizmetlerinden yararlandığını ifade etti. Kargo şirketi tercih ederken 'güvenilir bir hizmet' verilmesini öncelik olarak kabul edenlerin oranı yüzde 56.2 olurken,  katılımcıların yüzde 21.8'i en çok Yurtiçi Kargo'ya güven duyduğunu aktardı. Katılımcıların yüzde 79.2'si ise kargo gönderimlerinde problem yaşamadığını dile getirdi.

GÜVEN-BEĞENİ-SADAKAT SKORU

Kargo firmalarına yönelik 'güven- beğeni- sadakat' skorunun da ortaya konduğu araştırmada katılımcıların yüzde 21.8'i tercihini daha çok Yurtiçi Kargo'dan yana kullandığını açıkladı. Sıralamada ikinci sırada yüzde 18.1 ile PTT Kargo yer alırken, yüzde 16.4 ile Aras Kargo üçüncü sırada yer aldı. Söz konusu sıralamayı yüzde 13.5 ile MNG Kargo, yüzde 10.9'la Sürat Kargo, yüzde 8.7 ile UPS, yüzde 8.4 ile DHL, yüzde 0.8 ile Kolay Gelsin, yüzde 0.7 ile Ekol, yüzde 0.5 ile de Fedex takip etti.

VATANDAŞ GÜVENİLİR HİZMET BEKLİYOR

"Kargo şirketi tercih ederken en çok hangisine önem verirsiniz?" sorusuna yüzde 56.2 güvenilir hizmet beklediğini söyledi.

Aynı soruya; yüzde 37.7 teslimat hızının kabul edilebilir olması, yüzde 6.1 sürekli kullandığım kargo şirketi olması cevabını verdi.

Kargo şirketi tercih ederken önem verilen üç faktörün yer aldığı araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 28.3'ü 'güvenli teslimat', yüzde 23'ü 'kargo teslimat hızı' derken, muhatap bulabilme diyenlerin oranı ise yüzde 10.3 oldu. İlgili soruya teslimat ücreti diyenlerin oranı yüzde 8.5 olurken, oluşabilecek zararlara karşı güvence vermesi diyenlerin oranı yüzde 8.5 oldu.

Katılımcıların yüzde 7.9'u firmanın deneyimine önem verdiğini belirtirken, tavsiye ve öneri diyenlerin oranı yüzde 3.9, marka bilinirliği diyenlerin oranı yüzde 3.8, kargo takip ara yüzünün kullanışlılığı yüzde 1.8, modern araç-gereç ve teknolojiye sahip olma yüzde 1.7, hizmet saatleri yüzde 1.3, şube fiziksel görünümü yüzde 1.1 olarak şekillendi.

YÜZDE 23.1 ÜRÜNLERİNİN KORUNMASINI İSTİYOR

"Tercih ettiğiniz kargo şirketinin göstermiş olduğu tutumlardan hangisinden memnunsunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 23.1'i taşınan ürünün zarar görmemesi için aldığı önlemlerden yanıtı verdi. Aynı soruya teslimat ve sunumundan cevabı verenlerin oranı yüzde 21.7, SMS mesajı ile takip bilgisi vermesinden diyenlerin oranı yüzde 14.4 oldu. Kargo şirketlerinin müşteriyle kurduğu iletişim şekline yanıt verenlerin oranı yüzde 12.8 olurken, internet sitesi üzerinden sağladığı takip sisteminden diyenlerin oranı yüzde 12.1, şikayetlere cevap verme durumundan diyenlerin oranı yüzde 6.7, kurye kaynaklı zararı karşılamasından yüzde 3.9, yenilikçi bir hizmet sunmasından yüzde 3.2, şubelerin fiziksel görünüşünden yüzde 2.1 cevapları verildi.

EN ÇOK PAKET GÖNDERİMİ TERCİH EDİLİYOR

"En çok hangi tür gönderi tercih ediyorsunuz?" şeklindeki soruya katılımcıların yüzde 38.2'si paket yanıtı verdi. Aynı soruya yüzde 30.7'si koli derken, yüzde 28.4'ü hepsi dedi.  Katılımcıların yüzde 2.8'i  ise dosya dedi.

YÜZDE 51 AYDA 1 KEZ KARGO HİZMETİ ALIYOR

"Yılda kaç kere kargo hizmeti alıyorsunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 51,7'si ayda 1 kez derken,  haftada 1 kez yüzde 20.8, haftada birkaç kez diyenler yüzde 13.7, yılda 1 kez diyenler 10.5, her gün diyenler ise 3,4 oldu.

EN ÇOK ONLİNE ALIŞVERİŞLER İÇİN KULLANILIYOR

"Daha çok hangi durumlarda kargo hizmetlerinden yararlanıyorsunuz" sorusuna katılımcıların yüzde 64.1'i online alışveriş, yüzde 13.3'ü aile, eş, dostlara gönderi, yüzde 9.1'i online gönderi, yüzde 7.6 resmi kurum-kuruluşlara hizmet şeklinde yanıt verdi.

İlgili soruya diğer yanıtı verenlerin oranı yüzde 5.9 oldu. Araştırmada yer alan, "Kargo gönderim tercihiniz hangisidir? sorusuna katılımcıların yüzde 67.2'si şubeye giderek şeklinde yanıt verdi. İlgili soruya katılımcıların yüzde 13.3'ü telefon, yüzde 11,6'sı mobil uygulama, yüzde 7.8'i internet dedi.

YÜZDE 79 KARGO ŞİRKETLERİYLE SORUN YAŞAMIYOR

"Kargo gönderimlerinde genelde problem yaşıyor musunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 79.2'si hayır derken, evet diyenlerin oranı yüzde 20.8 oldu. "Her zaman gönderim yaptığınız kargo markasını, yeni gönderiminizde kullanma olasılığınız aşağıdakilerden hangisine daha yakındır?" şeklindeki soruya 'yüzde 100' diyenlerin oranı yüzde 53.9 olurken, 'yüzde 50' yanıtı verenlerin oranı yüzde 43.4 oldu. 'yüzde 0' diyen katılımcıların oranı ise yüzde 2.8 oldu.

YÜZDE 29 TESLİMAT İÇİN ŞUBEYE GİTMEK İSTEMİYOR

"Kargo gönderirken en çok karşılaştığınız problemler hangileridir?" sorusuna katılımcıların yüzde 29.9'u 'kargonun teslim edilmeyerek teslim almak için şubeye gidilmek zorunda kalınması' olarak yanıtlarken,  yüzde 24.4'ü ise gecikmelerden şikayet etti.  İlgili soruya 'kargonun hasarlı olması' diyenlerin oranı yüzde 14.8 olurken,  kargonun kaybolmasından şikayetçi olanların oranı ise yüzde 10.8 oldu. Kargo iadesini problem olarak görenlerin oranı yüzde 10.4, ekstra ödeme diyenlerin oranı yüzde 5.4 kargonun başkasına teslim edilmesinden rahatsız olanların oranı ise yüzde 4.4 olarak şekillendi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Sürat Kargo PTT Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title