Haberler

Son Dakika: Türkiye'den Doğu Akdeniz'de yeni Navtex: Oruç Reis gemisinin çalışma süresi 12 Eylül'e kadar uzatıldı

Güncelleme:

Son dakika: Almanya ve Fransa'nın yaptırım tehditlerine rağmen Türkiye'den Doğu Akdeniz'de yeni bir hamle geldi. Yayınlanan yeni Navtex ile Doğu Akdeniz'de Oruç Reis gemisinin çalışma süresi 12 Eylül'e kadar uzattı.

Türkiye, Almanya ve Fransa'nın küstah yaptırım tehditlerine rağmen Doğu Akdeniz konusunda kararlı adımlar atmaya devam ediyor. Türkiye, yeni bir Navtex yayınlayarak Doğu Akdeniz'de Oruç Reis gemisinin çalışma süresini 12 Eylül'e kadar uzattı.

GÖREV SÜRESİ 11 GÜN UZADI

İlgili bölgeye dair ilanda daha önce çalışmaların 1 Eylül'e kadar sürdürüleceği duyurulmuştu, yeni bildiriyle görev süresi 11 gün uzatılmış oldu. Buna göre Oruç Reis sismik araştırma gemisi, Ataman ve Cengiz Han isimli gemilerle birlikte Doğu Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında daha önce ilan edilen bölgede sismik çalışmalarını yürütecek.

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, kıta sahanlığı ve doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor.

İKİ BOYUTLU SİSMİK OPERASYONLAR GERÇEKLEŞTİREBİLİYOR

Tam donanımlı ve çok amaçlı dünyadaki ender araştırma gemilerinden biri olan gemide, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik olarak jeofizik araştırması yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.

ALMANYA VE FRANSA TÜRKİYE'Yİ YAPTIRIMLA TEHDİT ETTİ

Öte yandan, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'yi yaptırımla tehdit etti.

Fransız Bakan, "Avrupa, Türkiye'nin saldırgan politikasıyla yüzleşmek için ortak hareket etmeli. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye bir devletin, denizcilik alanını ihlal eden pozisyonu kesinlikle kabul edilemez. AB diyaloğa hazır, ancak, gerekirse Türkiye'ye yaptırımlar dahil olmak üzere maksimum sertliği göstermeye kararlı" ifadelerini kullandı.

Alman Bakan Maas ise, "Akdeniz'deki krizden çıkmanın tek yolu diyalog. Akdeniz'in istikrarsızlaşmasını kabul etmiyoruz. Yunanistan'ın egemenliğini savunacağız" dedi.

NAVTEX NEDİR?

Navtex; denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, denizlerde yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden bu yolla duyurularak, bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Doğu Akdeniz Oruç Reis Türkiye Eylül Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (41)

Doğrucu Davut:

Benim Mantığım Ermiyor !!! Neden Bu Kadar Israrla Suları Isındırıyoruz ? Zaten Dostumuz Yok ! Amaç Ne Anlamış Değilim... Belki Bir Ay Oldu. Her Hangi Bir Gaz Rezervi , Yada Petrolde Bulunmadı... Ama Bir Hayli Düşman Kazandık ! Böyle Devam Ederse, Tüm Dünyayı Karşımıza Alacağız ... Hem de Boş Hayaller İçin !!!

12
34
yanıtYanıtla
1223456:

Sen nerede yasiyorsun dostum???? adamlar denizlerine göz diktiler bos yere bagirmiyorlar balik tutmaya sahilimiz kalmayacak!!!!Yunan Akdeniz benim diyor avrupa destekliyor birazcik anladin umarim!!!

yanıt4
yanıt1
Yüksel ERZİNCAN:

Anlamadığın belli oluyor, konuşmasan daha hayırlı olur sanırım.

yanıt0
yanıt1
Tarihçi:

Amaç sadece gaz aramak değil, Türkiyeyi480 bin km karelik mavi vatanı sınırlamak,kıta sahanlığını daraltıp,her adım için izin almak,bilgi vermek zorunda bırakmak,israil gazını seni devre dışı bırakıp avrupanın enerjide Türkiyeye bağımlı olmamasını sağlamak

yanıt0
yanıt0
44yassin:

nükleer bombayı yiyince dururuz. . .

5
41
yanıtYanıtla
ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

AMA ÇOK GEÇ OLUR.

yanıt0
yanıt5
ALİ:

Ülkeyi terket . bu ülke sana haram. . '''' Vatan uğrunda ölen varsa vatandır. . '''' sen turist . . defol git.

yanıt6
yanıt3
Nereye kayboldu:

Doğu Akdeniz de neredeyse savaşan gireceğiz, sömürgeci devletler üzerimize çullanmış tehdit ediyorlar ama bu ülkenin muhalefet lideri ortalarda görünmüyor. Kılıçdaroğlu çıkıp ne Yunana nede Fransıza tek bir kelime etmiyor. Bazen düşünüyorum da Kılıçdaroğlu denilen şahıs gerçekten Türk mü?

27
6
yanıtYanıtla
deniz:

fransizlar ve bazi avrupa ulkeleri bi dedelerine sorsalardi conk bayirinda neler yasadiniz diye canakkale gecilmezse akdeniede gecilmez

15
2
yanıtYanıtla
Bartu:

Bir tane dislike atan vatandaşın ruh halini merak ettim.

yanıt1
yanıt0
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title