Haberler

Son Dakika: Türkiye'de 1 Eylül günü koronavirüs nedeniyle 290 kişi vefat etti, 23 bin 946 yeni vaka tespit edildi

Güncelleme:

Son dakika: Ülkemizdeki koronavirüs vefat ve vaka sayıları düne göre arttı. 1 Eylül'de kaydedilen 24 saatlik verilere göre 23 bin 946 vaka tespit edilirken vefat sayısı da 290 oldu. İyileşen hasta sayısı 15 bin 164 olurken toplam 302 bin 869 test yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından vaka tablolarıyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Tabloda durum tıpkı bugünkü gibi devam ederse, 2 haftada en az 335.000 yeni vakamız, 4.000 yeni can kaybımız olur" dedi.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. 1Eylül'de açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 23 bin 946 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 290 olarak kayıtlara geçti. Tedavisi tamamlanan 15 bin 164 hasta taburcu olurken bugün 302 bin 869 test yapıldı.

"BUGÜNKÜ GİBİ DEVAM EDERSE 4 BİN CAN KAYBIMIZ OLUR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından bugünkü vaka tablosuyla ilgili paylaşımda bulundu. Bakan Koca, "Tabloda durum tıpkı bugünkü gibi devam ederse, 2 haftada en az 335.000 yeni vakamız, 4.000 yeni can kaybımız olur. Günlük hayatta salgın gerçeğini göz ardı etmekle, ilk doz aşıyı ertelemekle, devam dozlarını ihmal etmekle toplum olarak ağır bedel ödüyoruz" dedi.

Son Dakika: Türkiye'de 1 Eylül günü koronavirüs nedeniyle 290 kişi vefat etti, 23 bin 946 yeni vaka tespit edildi

1. DOZ AŞILAMA ORANI YÜZDE 78.24 OLDU

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama oranı ortalama yüzde 78.24 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 60.20 olurken 1., 2. ve 3. doz aşısını yaptıran vatandaş sayısı toplamda 94 milyon 873 bin 884'e yükseldi.

Son Dakika: Türkiye'de 1 Eylül günü koronavirüs nedeniyle 290 kişi vefat etti, 23 bin 946 yeni vaka tespit edildi

2. DOZ AŞI OLANLARIN SAYISI 37 MİLYON 368 BİN 108OLDU

Sağlık Bakanlığı, aşılama yapılan tekil kişi sayısını da paylaştı. Buna göre; Türkiye'de 48 milyon 563 bin 507 kişi ilk doz aşısını yaptırdı. İkinci doz aşı yaptıranların sayısı 37 milyon 368 bin 108 olarak kayıtlara geçerken, 3. doz uygulamasında 8 milyon 661bin 464 kişiye aşı yapıldı.

DÜNKÜ VAKA SAYISI 21 BİNİ GEÇMİŞTİ

Öte yandan dün ülkemizde koronavirüs nedeniyle 252 kişi hayatını kaybederken, 21 bin 893 da yeni vaka tespit edilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Sağlık Bakanlığı Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte, MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500

Yorumlar (10)

Çınar Saraç:

2 hafta sonra turizm sezonu neredeyse bitecek ondan dolayı dimi bakanım , yazın neden yasakları kaldırdınız turizm için

42
3
yanıtYanıtla
YOĞURTÇU :

SN. BAKAN DİKKAT ÇEKMEKTEN BAŞKA NE İŞ YAPARSINIZ ? BUGÜNE KADAR GEREKSİZ İŞLER İLE UĞRAŞMAKTAN NEDEN BİR ÖNLEM ALAMADINIZ ? BİRAZ ERDEMLİ OLUNDA O KOLTUĞU BIRAKIN ARTIK. EN ALTTAN EN UCA BECEREMİYORZUNUZ. BIRAKIN ARTIK ŞU MİLLETİN YAKASINI...

33
11
yanıtYanıtla
Mutlu Sutcu:

Bakan koca bu aşı sevdasından vazgeç artık gerçekleri anlatmayı dene mesela bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi den bahset bilmiyorsan cumhurbaşkanının baş danışmanı saroçlundan fikir al fitoterapi doktorlarından eğitim al aşı aşı aşı dediğin ölüm saçıyor nesil yok oluyor neden bunu görmek istemiyorsun aşı statüsüne ulaşmamış ne olduğu belli olmayan sulu şırıngayı dayatmaktan vazgeç insanlar aşı olmak istemiyor başka yol dene körü körüne insanlara masal anlatma bunun hesabı sorulur herkese.

32
3
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Bakanım yazın önlem almayın şimdi turizm sezonu bitmeye yakın önlem alıp milleti eve mi tıkayacaksınız , cidden artık yeter diyoruz bu halk cahil değil

9
2
yanıtYanıtla
COVİD 19:

Tam kapanma şart yoksa Sağlık bakanı Sayın Koca istifa ettirilmek zorunda kalacaktır. Bu yazım burda kalsın..

5
5
yanıtYanıtla
semih kahya:

Yaz bitti turist dönüyor ya vakalar yine artış gösterdi. Yaz doneminde milyonlarca turist ve aldığımız multecilerden bulaşan farklı varyantlari sokun ülkeye sonra vakalar arttı. Yine kapanmayı gündeme alacaksınız bu gidişle. Hayır bilim kurulu oturup o kadar saat sadece vaaz mi dinliyorsunuz.

9
0
yanıtYanıtla
Yusuf Ayan:

Aşılama ile ilgili olmadığını ben anladım bunlqr anlamadı

9
0
yanıtYanıtla
Servet Berber:

Ta arkadaş yazın başında açılacağımız, eylül içerisinde kapanacağımız yaz gelmeden herkes tarafından bilinirken, üstüne bu sayıları defa kez yazdan beri görmüşken, neyin korkusunu salıp kapanma öncülüğü ediyorsunuz... KAPANMA TİYATROSU SİZLERLE....

6
0
yanıtYanıtla
ahmey bulut:

sınırlar acık kalsın yasak olmasın herkes eglensin gezsin tozsun azalır belki vaka sayısı

5
0
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Okullar bir açılsın . Piyasa biraz canlansın . Özel okulları ve servisler paralarını alsın . Turistler de birer ikişer ülkelerine dönsün .........Hallederiz . Laf aramızda yasakları geri getirir , güllük gülüstanlık geçinir gideriz . Dert ettiğimize bakın .

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title