Haberler

Son Dakika: Silvan'daki tarihi konağın restorasyonu için ödenek çıktı

Güncelleme:

Son dakika haberi... Silvan'daki tarihi konağın restorasyonu için ödenek çıktı Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Kale Mahallesindeki surların üstünde bulunan tarihi Ali Ağa Konağında, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil işlemi yapıldıktan sonra restorasyon çalışması başlatıldı.

Silvan'daki tarihi konağın restorasyonu için ödenek çıktı

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Kale Mahallesindeki surların üstünde bulunan tarihi Ali Ağa Konağında, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil işlemi yapıldıktan sonra restorasyon çalışması başlatıldı.

Silvan'da 130 yıllık Ali Ağa Konağının restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığından ödenek ayrıldı. Kale Mahallesi muhtarı Murat Ateş, ilçedeki tüm tarihi mekanlara sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Ateş, "Tarihi yapılarımıza sahip çıkma adına Tarihi Koruma Vakfı başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına defalarca müracaatımız olmuştur. Bu müracaatlarımızın neticesinin ilk meyvesini almış bulunmaktayız Diyarbakır Müzeler Müdürlüğü, Tarihi Koruma Vakfı Müdürlüğü çalışma başlattı. Ali Ağa Konağı bizim için bir başlangıç olmuştur. Tarihi konağımızda da iki gündür çalışmalara başlandı. Silvan tarihi olarak bir çok alanda öncülük yapmaktadır. Eminim yetkililer bu sesimize kulak verir, Ali Ağa Konağı bir başlangıç olur. Üstünler Konağı, Azizoğlu Konağı, Hasuni mağaraları, Malabadi Köprüsü daha bunlar gibi binlerce yapı Silvan'da var. Silvan surları Diyarbakır surlarıyla hemen özdeş bir geçmişe sahiptir. Bunlarında gün yüzüne çıkması için çalışmalarımız devam etmektedir. Eminim bunları da Silvan turizmine kazandıracağız" dedi.

Konağa isimi verilen Ali ağanın torunu Ali Galip Özkan, yaklaşık 130 yıllık konağın bugüne kadar geldiğini söyledi. Özkan, "2004 yılında yapı tescillendi. Kültür ve Turizm Bakanlığının bize gönderdiği ödenekle restorasyon çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Temennimiz bize daha iyi bir para göndermeleri, teşekkür ediyoruz Kültür ve Turizm Bakanlığına en azından bir başlangıç oldu. Bu sadece Ali Ağa konağıyla sınırlı kalmamalı Silvan bir açık hava müzesidir. Nihayetinde Üstünler Konağı, Azizoğlu Konağı, bun yanında hasuni mağaraları, Malabadi Köprüsü, kırık minare, yani Silvan başlı başına bir cennet, bunlara Kültür Bakanlığımızın sahip çıkması gerekiyor. Özellikle Silvan'ın turizme kazandırılması gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Diyarbakır Silvan Kültür Sanat Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title