Haberler

Son Dakika | Şehitler dualarla anıldı

Güncelleme:

Son dakika haberi: 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Fatsa Şehitliğinde düzenlenen törende şehitler dualarla anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Fatsa Şehitliğinde düzenlenen törende şehitler dualarla anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümü ve Şehitleri Anma günü Şehitlik Anıtına Çelenk sunma programına Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan, Fatsa Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı-Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdem Oğuz Özer, Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu, Fatsa-Ünye Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Adem Çiçek ve resmi kurum müdürleri katıldı.

Program Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan Fatsa-Ünye Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Adem Çiçek tarafından Şehitlik Anıtına Çelenk sunmaları ile başladı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bolaman İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Atik günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. İbrahim Atik yaptığı konuşmada, "Tarihimizin en şerefli destanlarından birini de, bundan 106 yıl önce Çanakkale'de yazmışlardır. Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan bu vatanın kahraman evlatlarınca kazanılan bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale. Çanakkale Seddülbahir'de direniş, Conkbayırı'nda taarruz, Sığındere'de boğuşmaktır. Gelibolu'nun en izbe derelerinde korku, en zirvelerinde cesarettir. Kolundan yaralanmış çavuşun, kolunu keserek savaşma azmi; yaralanıp geri dönen bir erin yüzüne yansıyan üzüntüdür. Çanakkale son nefesinde düşman kullanmasın diye tüfeğini bozan komutanın direnci, ölürken gülebilen Şehidin metanetidir. Rüzgarlarında çelik nefesi, yamaçlarında gazi menkıbeleridir Çanakkale. Hala mezarı olmayan,sevdiklerine kavuşamayan şehitlerimizin duasıdır Çanakkale. İmanın topa, tüfeğe, demire, çeliğe isyanıdır Çanakkale" dedi.

Daha sonra Şehit Birol Yavuz İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ahmet Akif Yumuş tarafından Bir Yolcu'ya isimli şiir okundu. Program Fatsa Orta Büyük Camii Din Görevlisi Harun Ak'ın Kur'an okuması ve İlçe Müftüsü Hamza Bayram tarafından dua yapılması ile sona erdi.

Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan, Fatsa Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı-Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdem Oğuz Özer, programın sonunda şehitlikte mezarı bulunan Şehit Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa ve Şehit Piyade Komando Onbaşı Osman Korkmaz'ın kabirlerine karanfil bıraktılar. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Çanakkale 18 mart Fatsa Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title