Haberler

Son Dakika! Kreşlerde 5 gün yüz yüze eğitim olacak

Güncelleme:

Son dakika: Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitim kurumlarında 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT Haber canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Açıklamaları sırasında okul öncesi ile ilgili; "Çalışan annelerin okul öncesi kurumlarına çocuklarını verebilmeleri konusunda olumlu bir haber de yansıyacak diye düşünüyorum. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Gün içinde tüm milli eğitim müdürlüklerine, okullara bilgiyi geçmiş oluruz" dedi. Selçuk'un açıklamasının ardından MEB konuyla ilgili kararı duyurdu. Yapılan açıklamada, "Okul öncesi eğitim kurumlarında, 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olarak planlanacak" ifadelerine yer verildi.

Bakan Selçuk'un açıklamaları şöyle;

"Bu süreç dinamik bir süreç, verilere bakarak değerlendirme yapmamız gereken bir süreç. Biz öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığını riske atacak bir durumda olmayız. Kararlarımızı da buna göre güncelliyoruz.

"GENEL ARTIŞ OKULLARIMIZI DA RİSKE SOKUYOR"

Okullarda günlük olarak izleme ve değerlendirme yaptık. Toplumdaki genel artış okullarımızı da riske sokma ihtimalini doğuruyor. Biz de Bilim Kurulu ile istişare ettik, bilimsel olarak bir tavsiye kararı çıktığı için böyle bir karar gelişti.

Nasıl bir dönüşüm değişim olacak buna bakılacak, öğretmenlerimizle eğitimlerimiz var onu sürdüreceğiz, ara değerlendirmeler var. Veriler bize hangi seçeneği gösteriyorsa onu seçeriz. Biz öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tehlikeye atacak bir duruma sokmayız.

YAPILAN SINAVLARIN TAMAMI GEÇERLİ SAYILACAK

Çocuklarımızın haftada bir gün sınava gitmeleri de doğru değil, bunun için sınavları erteledik. Daha önce yapılan sınavlar geçerli olacak. 4 Ocak'ta okullar açıldığında hangi hafta neler yapılacak bakacağız.

YIL SONUNA KADAR STAJLAR YAPILAMAYACAK

Salgının seyri belli değil, bizim oluşturduğumuz senaryoyu paylaşmak doğru değil. Şimdi verilere baktığımızda yıl sonuna kadar stajların da yapılmaması gerektiği konusunda ortak bir kanaat oluştu, karar alındı.

Çalışan annelerin okul öncesi kurumlarına çocuklarını verebilmeleri konusunda olumlu bir haber de yansıyacak diye düşünüyorum. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Gün içinde tüm milli eğitim müdürlüklerine, okullara bilgiyi geçmiş oluruz."

8. VE 12. SINIFLARIN DURUMU

Bakan Selçuk, 8. ve 12. sınıfların durumuyla ilgili ise; "Önümüzdeki hafta çocukların lehine bazı çalışmalar yapılacak" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

milli eğitim bakanlığı Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (107)

bu ne:

devlet milletin çoçuklarına bakma kurumumudur. ya paradan vazgeçin çocugunuza bakın ya da paranıza kıyın bakıcı tutun

21
8
yanıtYanıtla
betül:

evet çok doğru sanki okul bakıcı yuvası

yanıt11
yanıt3
sen nesin:

devlet millet birdir bir aradadır. millet olmadan devlet mi olur hödük. . senin tuzun baya kuru sanırım . . .

yanıt2
yanıt9
ahmet:

tembellik anneleri vurdu basimdan gitsin kres hastalik onemli degil bir hastalik kapsa omur boyu vicdan azabi cekersiniz

yanıt0
yanıt0
saniye:

okul öncesi öğretmenleri , çalışan anne değil mi, ben çocuğumu kime bırakacağım peki

22
6
yanıtYanıtla
ekrem:

sağlık çalışanıyım. . . çocuğuma bakacak kimsem yok. . yıllık iznim de iptal. . kreşin kapanamsına karşıyım. . virüsden de korkmam inamam da. . çocukların geleceği resmen mahvediliyor. . bu virüsler bitmeyecek. . ne zamana kadar tutabiliriz ki çocukları evde. . psikolojisi düzgün çocuk yetiştirmek için eğitim okul şart

13
10
yanıtYanıtla
Hakan:

Eskiden çalışan kadını ayıplarlardı.. Şimdi karı koca çift maaş ama yine geçinemiyorlar ve üstüne çocuğa kim bakacak derdi çıktı.. Yerinizde olsam işi bırakırım.. Erkek bakmakla yükümlü ailesine

yanıt8
yanıt3
bobo:

sen çocuğunu ona buna bırakırken çokmu iyi yetişiyor sanıyorsun boş boş konuşmayın yaa ana baba gidip gece yarısına kadar para derdinden çalışıyorsunuz çocuklar ana baba yüzü görmeden büyüyorlar piskopat olunca, huyu değişince saçma sapan hareketler yapıncada sucu başkasında arıyorsunuz, çocuklu kadının yeri evidir kardeşim boşa tatava yapmayın

yanıt4
yanıt3
Kemal:

Niye çocuk yaptın bakamayacakssn

yanıt4
yanıt3
ahmet:

kardes saglik calisani viruse inanmam diyorsun o zaman dunya yalanmi konusuyor senmi dogru biraz akil mantik lutfen

yanıt1
yanıt0
Tüm 107 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title