Haberler

Son Dakika: Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadir Şeker'e ilişkin kararın bozulmasını istedi

Güncelleme:

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince açıklanan gerekçeli kararın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı, kararın kaldırılması için Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi Başkanlığına itiraz dilekçesi sundu.

Dilekçede karar değerlendirmesine ilişkin bir Yargıtay kararı örnek gösterildi, Şeker'e ilişkin kararda cezanın belirlenmesi ve bireyselleştirilmesinde hukuka aykırı davranıldığına dikkati çekildi.

İtiraz dilekçesinde, şunlar kaydedildi:

"Alkollü Özgür Duran'ın, yanlarına gelen Kadir Şeker'e küfür etmesi, yanlarından ayrıldıktan sonra da maktulün Şeker'e küfür etmeye devam etmesi, 'seni bulacağım' dedikten sonra, Şeker'in 'bulamazsın' demesi üzerine, alkollü olan maktul Duran'ın, Şeker'in üzerine giderek yumruk ve tekmeyle vurması, iki eliyle sanık Şeker'in boğazını sıkması, Şeker'in nefes almakta zorlandığını beyan etmesi, bu aşamaya kadar herhangi bir karşılık vermemesi, mahkemece de bunun kabul edilmesi karşısında; sanık Şeker ile maktul Duran'ın, yaşı, vücut yapısı, güç dengesi dikkate alındığında olayda TCK 27/2 maddesinin uygulama yeri olmasa da (Yargıtay 1. Ceza Dairesinin 2007/1988 esas, 2007/865 sayılı kararının içeriğine göre), sanık Kadir Şeker'e yönelik maktul Özgür Duran tarafından işlenen suçların, (hakaret, kasten yaralama) niteliği, maktul Duran tarafından sanık Şeker'in boğazının sıkılması nedeniyle, Şeker'in geçirdiği tehlikenin ağırlığı karşısında, ceza adaleti yönünden Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasında, cezanın asgari hadden 12 yıl hapis cezası olarak belirlenmesi gerekirken, asgari haddin üzerinde, 15 yıl hapis cezası olarak belirlenmesi suretiyle cezanın belirlenmesi ve bireyselleştirilmesinde hukuka aykırı davranıldığı kanaatine ulaşılmakla, hükmün istinaf incelemesi sonucu bozulmasına karar verilmesi kamu adına talep olunur."

NE OLMUŞTU?

İddiaya göre, üniversiteye hazırlanan Kadir Şeker, 5 Şubat'ta merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya giden genç, bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşmıştı.

Kadir Şeker'i bir süre kovalayan ve darbeden Özgür Duran, boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yere yığılmış, göğsüne aldığı yara nedeniyle ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Duran hayatını kaybetmişti.

Polis ekipleri, olay yerindeki kan izlerini takip ederek Şeker'i, ikamet ettiği teyzesinin evinde gözaltına almıştı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Şeker hakkında "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçlamasıyla 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

12 YIL 6 AYA HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Mahkeme, sanık Şeker'e "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası vermişti. Heyet, Şeker'in cezasını haksız tahrik nedeniyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürmüştü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı kadir şeker Konya Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (64)

Halk:

KADİR ŞEKER BİR KATİLDİR ONA MI KALMIŞ BU ALEMİN NAMUS BEKÇİSİ O MU YOK MU BU ÜLKENİN KOLLUK KUVVETİ ARTİSTE BAK KENDİNCE ADALET DAĞITIYOR ŞİMDİ GİT DAĞITILAN ADALETİ TOPLA İÇERDE

22
58
yanıtYanıtla
asd:

benim vicdanım yaralandı, çok az ceza verdiler. en az 20 yıl vermeleri gerekirdi.

20
54
yanıtYanıtla
HAYAT:

UMARIM BU HAYATTA AYNI ŞEY BAŞINA GELMEZ. . .

yanıt11
yanıt3
trt:

aynen

yanıt6
yanıt3
ad:

ağırlaştırılmış müebbet almalı ölen adamın suçu ne ?

15
41
yanıtYanıtla
Katili Savunmakta Neymiş ¿?:

ağırlaştırılmış müebbet almalı ölen adamın suçu neydi öğrenci adam bıçak mı taşır yanında

12
38
yanıtYanıtla
ByMetiN:

iyi yapmış iyi

yanıt6
yanıt2
yuhhh:

pes yuhh

yanıt0
yanıt1
Ali:

Kesinlikle müebbet verilsin . Bu kişi kim oluyorda kendi kararı ile birini öldürüyor ?Madem kadını kurtaracaktı bu artis adamı öldürmeden kurtarsaydı ya. Böyle ucuz kahramnlara prim verilmemeli. Öldürülen kişi sabıkalıymış bu nasıl zihniyet her sabıkalıyı katledelim o zaman . Adam öldürmek için bazı insanlar bahane üretiyorlar birde böbürlenerek. insanı yaşatmak için bahane sebeler üretin katiliği hoş göstermek akıl işi değildirç

yanıt1
yanıt0
Hadi oradan:

Hadiyin oradan bee

yanıt0
yanıt1
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title