Haberler

Son Dakika! Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 9 bin 583 kişiye adli ya da idari işlem yapıldı

Güncelleme:

Son dakika! İçişleri Bakanlığı, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 9 bin 583 kişiye adli ya da idari işlem yapıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kısıtlama kararına vatandaşlarımız büyük oranda uyum sağlamıştır. Az sayıda da olsa kısıtlama kararına uymayan vatandaşlarımıza ise idari ya da adli işlem uygulanmıştır" denildi. İçişleri Bakanlığınca, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 9 bin 583 kişiye adli ya da idari işlem yapıldığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Mart ayında ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgını seyrinde son günlerde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artış olduğu görülmektedir. Salgının seyrinde görülen bu artış nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına başlanmıştır.

Bu kapsamda 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00'a kadar ve 22 Kasım Pazar günü saat 20:00'den 23 Kasım Pazartesi 05:00 saatine kadar istisnalar hariç sokağa çıkma kısıtlanmıştır.

"9 BİN 583 KİŞİYE CEZA UYGULANDI"

Kısıtlama kararına vatandaşlarımız büyük oranda uyum sağlamıştır. Az sayıda da olsa kısıtlama kararına uymayan vatandaşlarımıza ise idari ya da adli işlem uygulanmıştır. Söz konusu kısıtlama kararına uymayan toplam 9 bin 583 kişiye Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK'nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem yapılmıştır.

"TEDBİRLERİ HASSASİYETLE UYGULAMAYA DEVAM ETMELİYİZ"

Koronavirüs salgınıyla mücadele, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sürdürülebilmesi için alınan tedbirlere uyulması son derece önemlidir. Bugüne kadar yaptığımız fedakârlıkları düşünerek, temizlik, maske ve mesafe tedbirlerimizi hassasiyetle uygulamaya devam etmek zorundayız.

Unutmayalım ki koranavirüs salgınını tedbirlere güçlü şekilde uyduğumuz sürece kontrol altında tutabilir ve normalleşme sürecine daha hızlı geçebiliriz. Aziz Milletimize, bu zorlu süreçte gösterdikleri sabır, fedakarlık ve özveriden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İçişleri Bakanlığı Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500

Yorumlar (29)

0101:

10 milyon cepte iyi bari cari açığı kapatırsınız :)

15
5
yanıtYanıtla
murat demir:

hem kendılerı bu duruma getırıyorlar hmede SIKIŞINCA Millete ceza yazıyorlar oh ne ala memleket azacık gıdınde zenginlerden alın vergi yardıım ceza . okulları açmayın dıye bılım adamlarının bazıları dedi açtınız vrus yayıldı 2 hafta açık kaldı okul ne oldu elımıze ne geçtimyazın turuzimi açtılar hortladı vrus. neyse zaten anlamıyoruz koyun gıbı güdülyoruz sorsan millet birşey bilmiyor

15
3
yanıtYanıtla
Casper:

Ogretmen vs degilim.Okullar konusuna katiliyorum 2 hafta acik kaldi ara tatil sonra patladi malesef.18 milyon ogrenci var ve uzmanlar cocuklarin tasiyici risk olmalarina dikkat cekiyordu vs.ikindi caylarinsan eksik kalip okullar acilsin diye cemkiren velilere selam olsun.Elinizdeki tablet,pc,mobil telefonlar sosyal medyada gezinmeye yediginiz yemekleri gittiginiz gezmelerin fotosunu cekip paylasmaya yaramiyor sadece..Akli selim ogrencide velide uzaktan egitim ve teknolojiden faydalaniyor.sokaktan 100 kisi cevirsem 99 telefonda excell kullanmak bilmez.hayatimiz sosyal medya zikkimlandiklarimizin resmini cekip paylasip hayal dunyasinda yasamak olmus..imkani olmayanlara devlet destek oluyor particilik yapip cemkirmeyin sakin bu islerin sagcisi solcusu partisi olmaz.illa eksikler vardir devlet nereye kadar.maske tak der agzindan baska her yerine takar? Sigara icme der inadina icer eee?Tek elestirim toplu tasimaya cozum gelmeli.Vatandas ne yapsin ise gecikir patron kapiyi gosrerir ozel sektor imansizdir cunku gozunun yasina bakmaz.

yanıt4
yanıt2
KORENA:

Vatandaş velinimetimizdir.

12
5
yanıtYanıtla
):

:))

yanıt3
yanıt0
mardinli:

iyi para geldi demektir. .

7
7
yanıtYanıtla
Objektif:

Halktan alınan paralar yine halka harcanmalı. Kepenk kapatan esnafa, gündelikçiye, işsize vs...

12
1
yanıtYanıtla
esnaf:

bir esnaf olarak marketle aynı statüde tutarak hafta içide ekmegimizden ettiniz bizi sagolun. . . virüsten degil odeyemedigimiz vergileri ödeme zorunlulugundan ac kalıp ölücez

8
2
yanıtYanıtla
DİKKAT:

vatandaşın her yaptığı hareket cezalandırılıyor bu böyle gitmez

6
2
yanıtYanıtla
MEHMET:

Ceza uygulaması bir aldatmaca! Biz kendimizi aldatıyoruz. Bunun paraya çevrilmesi başlamadıktan sonra yarın sağlıkcıların durumuna güvenlik güçleri de düşecek. ''Bizim vatandaşla kötü olmamızdan başka bir faydası yok'' fikri daha da yaygınlaşınca devletin yapacağı bir şey kalmaz. Çok , çok kısa zamanda YOĞUN BİR ŞEKİLDE özel bir ekibin bu parayı toplayacağı veya topladığı haberi tüm yayın organlarında yer almalıdır. bu devlet biizm! Bu millet bizim. Amir, arada bir de ZALİM olmasını bilmel

1
7
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title