Haberler

Son dakika haberleri! Sarıgül: "Yangın üzerinden siyaset yapılmasını asla doğru bulmadık"

Güncelleme:

Son dakika gündem haberine göre Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, orman yangını üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, orman yangını üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Sarıgül, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Denizli'de, Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Orman yangınları nedeniyle Türkiye'nin ciğerlerinin yandığını ifade eden Sarıgül, şöyle konuştu:

"Ülkemiz son derece büyük bir sıkıntı içerisinde. İnşallah bu yangınlar son bulur. Parti olarak sorumluluğumuzun bilinci içinde hareket ettik. Yangın olur olmaz bölgeye ilk biz intikal ettik ve oradaki olayları detaylı bir şekilde gördük. Türkiye Değişim Partisi olarak, yangına mazotla giden bir parti asla olmadık. Yangın üzerinden siyaset yapılmasını asla doğru bulmadık. Önce yangınların bitmesini bekledik. Yangınlar sonrası siyasi sorumluluğumuzun gereği eksikler neydi, ne şekilde tedbir alınması gerekliydi, bundan sonra Allah korusun çıkacak yangınlarla ilgili çözüm önerilerimiz nedir, bunları detaylı bir şekilde konuşacağız, bütün ulusumuzla paylaşacağız."

Sarıgül, 6 ay içinde yapılacak seçime hazır olduklarını ancak seçimlerin zamanında yapılmasından yana olduklarını söyledi.

Seçimde ittifaklarda yer alıp almayacakları sorulan Sarıgül, şu yanıtı verdi:

"İlk turda her siyasi partinin kendi adayı ile çıkması lazım. Partimizin bu konudaki ana görüşü budur. 'İttifak yapmak istiyorum' diyen muhalefet partileri, kendi koltuklarını korumak istiyorlar, ahali kaç oy aldıklarını görsün istemiyor. O diyor ki 'benim oyum havuzda olsun, kaç oy aldığım belli olmasın, ben günümü gün edeyim.' Yani onlar diyorlar ki Ankara'da ittifak isteyen muhalefet partileri '10 dönüm bostan yan gel yat Osman'. Biz öyle değiliz. Bir oyumuz bile olsa bizim için kıymetlidir. Biz belki de öyle bir aday çıkaracağız ki çıkardığımız aday ilk turda ipi göğüsleyecek. O nedenle biz ilk turda kendi adayımızı çıkarmayı arzu ediyoruz."

Sarıgül, basın toplantısının ardından partisinin şehir merkezindeki il binasını açtı. Sarıgül, burada vatandaşlarla da sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Siyaset Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title