Haberler

Son dakika haberleri | ANAOKULLARININ MOBİLYALARI LİSELİLERDEN

Güncelleme:

Son dakika haberler: ANTALYA Akdeniz Sanayi Sitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, yeni yapılan 25 anaokulunun masa, dolap, sıra gibi tüm mobilya ürünleri öğrenci ve öğretmenler tarafından üretildi.

ANTALYA Akdeniz Sanayi Sitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, yeni yapılan 25 anaokulunun masa, dolap, sıra gibi tüm mobilya ürünleri öğrenci ve öğretmenler tarafından üretildi. Öğrenciler, bakanlığın Türkiye genelinde 2022'de açmayı hedeflediği 3 bin anaokulunun mobilya üretiminde de görev alacak.

Antalya'da il genelindeki 81 mesleki ve teknik lisede, birçok okul ve eğitim kurumuna ait malzemelerin üretimi yapılabiliyor. Hem sanayiye ara eleman yetiştiren hem de okul süreçlerinde uygulamalı eğitimlerle üretimin de yapıldığı bu okullarda, Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre, Antalya'daki mesleki ve teknik liselerdeki üretimlerle 2021 yılında toplamda 30 milyon TL'lik ciro gerçekleşti.

FABRİKA GİBİ ÜRETİYORLAR

Birer fabrikayı andıran mesleki ve teknik liselerde, il genelindeki tüm okulların ihtiyacını karşılayacak şekilde el dezenfektanı, temizlik-hijyen ürünleri, maske gibi ürünlerin yanı sıra, okulların sıra, masa, sandalye, dolap, kitaplık, raf gibi birçok mobilya, metal aksamları içeren ürünleri de üretilebiliyor.

Antalya Akdeniz Sanayi Sitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı öğrenci ve öğretmenleri ise kentte inşa edilen 25 yeni anaokulunun ihtiyacı olan tüm öğrenci dolapları, masa ve sıralarıyla, raf ve benzeri mobilya ürünlerinin tamamını yaklaşık 1 ayda üretmeyi başardı.

125 TAKIMLIK SİPARİŞ TAMAMLANDI

Mobilya ve Mekan Tasarım Alanı Bölüm Başkanı Sedat Tekerek, 1 ay önce 25 anaokulu için Ders Aletleri Yapım Merkezi'nden verilen 125 takımlık siparişin tamamını okul öğrencileriyle birlikte bitirdiklerini ve teslime hazır olduğunu söyledi. Mobilya ürünlerinin Antalya'daki çeşitli anaokullarına gönderileceğini belirten Tekerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2022 yılı için hedef koyduğu Türkiye genelindeki 60'ı Antalya'da planlanan, 3 bin yeni anaokulu projesinde Antalya hem de diğer illerdeki 20 bin takım civarındaki mobilyaların üretimi için de görev alacaklarını dile getirdi.

Bu bölümde okuyan öğrencilerin pratik uygulamayla el becerilerini geliştirdiğini ve işi öğrendiklerini anlatan Sedat Tekerek, öğrencilerin sigortası ve aylık kazancı bulunduğunu da kaydetti. Tekerek, 'Çocuklarımız hem el melekelerini geliştiriyor, mobilya imalatını öğreniyor, hem pratik kazanıyorlar. Yarın okul bittikten sonra da sanayiye yetişmiş birer eleman olacaklar" dedi

SİGORTALI VE MAAŞLI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda yaptığı yeni değişiklikle birlikte eskiden çıraklık eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezi olarak isim değiştirdi ve lise düzeyinde birer okula dönüşerek, endüstri meslek ve teknik liseleri bünyelerinde de eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı. Eskiden sadece ustalık ve işyeri açma belgeleri alınabilen merkezler, artık lise diplomasından Avrupa'da geçerli Europass belgesini de verebiliyor. Mesleki eğitim merkezlerine kayıt yaptırdığı andan itibaren tüm öğrencilere sigortaları yapılıyor. 9, 10 ve 11'inci sınıflarda asgari ücretin net yüzde 30'u, 12'nci sınıfta yüzde 50'si ödeniyor. Antalya'da da 81 mesleki ve teknik lise bünyesinde mesleki eğitim merkezleri kuruldu. Ayrıca bu merkezlere, yılın tüm dönemlerinde kayıt yaptırılabiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Lisesi Akdeniz Antalya Haberler Son Dakika

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title