Haberler

Teslim olan kadın terörist örgütteki tecavüz ve taciz olaylarını anlattı: Orada erkek, kadın fark etmiyordu

Güncelleme:

Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan kadın terörist, örgütün kamplarında yaşanan taciz ve tecavüz olaylarını anlattı. Kadın terörist ifadesinde, "Orada kadın-erkek fark etmiyordu. Erkeklere de aynı şeyleri yapıyorlar. Bu iğrenç bir durum. Bunu sakın unutmasınlar, erkek-kadın onlar için fark etmiyor" dedi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre emniyet birimlerinin çalışmaları sonucunda ikna edilen kadın terörist, 20 Kasım'da Şırnak'taki sınır kapısına gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu. Terör örgütüne 2008'de katıldığı, 2008-2016 yılları arasında Irak'ın kuzeyinde, 2016-2020 yılları arasında Suriye'de PKK/KCK/PYD/YPJ adına faaliyette bulunduğu belirlenen ve bulduğu ilk fırsatta terör örgütünden kaçan E.C'nin itirafları PKK'nın gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koydu.

KADIN VE ERKEKLERE TECEVÜZ EDİLDİĞİNE ŞAHİT OLDU

Kamplarda kaldığı dönemde erkek teröristlerin kadın ve erkeklere tecavüz ettiğine şahit olduğunu anlatan E.C, örgütün acımasız ve kirli yüzüne ilişkin, "Beni ilk götürdükleri yer Van'daki HDP binasıydı. Daha önce oraya hiç gitmemiştim. Orada iki kadın biraz konuştuktan sonra beni başka bir adamın yanına götürerek teslim ettiler." dedi.

"BİZ ÇOK ÖZGÜRÜZ, SEN DE ÖZGÜR OLURSUN"

Aile baskısı nedeniyle evden dışarı çıkamayan biri olduğu için örgütün özgürlük vaatlerine kandığını belirten E.C, "Gitmek istemiyordum, zorla götürdüler, kandırdılar. Birçok vaatte bulundular. 'Biz çok özgürüz, sen de özgür olursun. Biz evimizden çıkıyoruz, sen de çıkarsın.' dediler. Ben evden çıkamadığım için onlara inandım. Ne olduğunu bilmiyordum" ifadelerini kullandı.

"DÖVMEDİKLERİNİ SÖYLÜYORLARDI AMA ÇIĞLIKLARINI DUYUYORDUK"

Kampa gittikten sonra örgütün gerçek yüzünü öğrenmeye başladığını, çok kötü şeylerle karşılaştığını kaydeden E.C, "Gittiğimiz yerlerde bir iki ay yürüdük. Orada iki üç erkek, iki kadın vardı. O süre zarfında insana bir şey yapmıyorlar, güven veriyorlar ama kampa gittikten sonra bir sürü şeyle karşılaşıyorsun. Oraya gittiğimde 'eğitim alacaksın' dediler ama orada çok kötü şeyler yaşadım. Benim yaşadıklarımı yaşayan bir sürü kadın arkadaşlar var. Onları gördüğümde biri tutuklanmıştı. Sürekli ağlıyordu, dövüyorlardı. Onlar dövmediklerini söylüyorlardı ama seslerini, çığlıklarını duyuyorduk. O sesleri duyduğumda çok kötü oluyordum. Babam aklıma geliyordu. Evdeyken babamın beni dövdüğünü hatırlıyordum" dedi.

"ERKEKLERE DE AYNI ŞEYLERİ YAPIYORLAR"

Kaçmak isterken yakalanan bir kadın teröristin tecavüze uğradığını belirten E.C, tecavüz eden sözde takım komutanının olaydan sonra rahatça dolaştığını anlattı ve "İki gün ormanda buna maruz kalan kadın geri geldiğinde olanları bize anlattı. Odada bir süre tek kaldı. Sürekli bağırıyor, küfür ediyor, ölmek istediğini söylüyordu. Ben bunları kimsenin yaşamasını istemiyorum. Takım komutanının tecavüz ettiğini söylemesine rağmen 'o böyle bir şey yapmaz' dediler. O adam serbest dolaşıyordu. Birçok olaya şahit oldum. Bunlar sadece kadın değildi, erkekler de vardı. Orada kadın-erkek fark etmiyordu. Erkeklere de aynı şeyleri yapıyorlar. Bu iğrenç bir durum. Bunu sakın unutmasınlar, erkek-kadın onlar için fark etmiyor" dedi.

"15 YAŞINDAKİ KIZ BİLE TECAVÜZE UĞRUYORDU"

Kendisine de tecavüz girişiminde bulunulduğunu anlatan E.C., "Bağırdım, çağırdım, sesimi duyup gelenler oldu. Ben şanslıydım. Benim gibi şanslı olmayanlar da olabilir çünkü tecavüze uğrayan bir sürü kişi oldu. Anlattığımda inanmadılar, 'Öyle bir şey asla yapmaz, sen yalan söylüyorsun.' dediler. Ailem hakkında bir sürü şey söylediler. 'Sen kültür almamışsın, biz senin gibilere böyle yapıyoruz, kendimizi tatmin ediyoruz.' diyorlardı. 15 yaşındaki kız bile tecavüze uğruyordu" şeklinde konuştu.

"KENDİNİZİ KURTARIN AİLENİZİN YANINA DÖNÜN"

Bir fırsatını bulunca terör örgütünden kaçarak teslim olduğunu söyleyen E.C, "Bana çok iyi davrandılar. Gerçekten geldiğim için çok mutlu oldum. Herkesin buraya gelmesini istiyorum. Korkmasınlar, gelsinler, korkulacak hiçbir şey yok. Örgütteyken 'Sınıra gidersen öldürürler' diyorlar. Öyle bir şey yok. Biz geldik, bizi öldürmediler. Kendinizi kurtarın, ailenizin yanına dönün. Devlet nasıl affederse aileler de affeder" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Şırnak Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (63)

PAŞA:

Bir belgeselde izlemiştim bu bizim islam ülkelerinde erkek çocuklar daha çok taciz ediliyormuş kız çocuklarından. Buna şaşırdık mı?

16
69
yanıtYanıtla
Sensen inanirim:

Kendi kisisel tecrubelerinden dolayi konusuyorsan inanirim.

yanıt3
yanıt1
hakikatli ol:

dünyada islam ülkesi varmıki bi söylesene

yanıt0
yanıt0
murat durmaz:

sen nasıl bır belgesel ızledın kardaş ızleme oyle şeyler onlar maksatlı ve yalan belgeseller yok oyle bır şey aklını başına al kardaş ıslam ile iğrenç belgesellerini bir arada kullanma kardaş

yanıt7
yanıt2
CAFER:

Kilisedeki papazların yaptığı istismarların haddi hesabı yokken bunları görmüyorsun ama İslam ülkelerinde yapılan bazı taciz olaylarını hemen hatırlıyorsun. Aferin akıllı çocuksun

yanıt7
yanıt1
.:

Herhalde İsraili kastediyorsun

yanıt0
yanıt0
Ferhat:

Ahmak islamda tecavüzün cezası taşlanarak ölümdür..sen kafandaki buzuklugu düzelt.islamda böyle şeylere zerre kadar yer yok...olan yerde de islam yoktur.

yanıt0
yanıt0
Bir belgeselde izledim bunu diyenler dinsiz:

Bir belgeselde izledim bunu diyenler dinsiz. Bu tip şekilde olayları bol bol reklamını yapıp kişi değilde inançı sorgulamak amaç hep biz kötüyüz hep siz iyisiniz

yanıt0
yanıt0
Tartar:

Kadın ifade etmiş hdp binasına götürüldüm vs vs diye. Daha ne diye bu partiyi kapatmıyorlar neden partideki vatan hainlerini cezalandırmıyorlar? daha hain başının heykelini dikeceğiz diyeni niye besleyip semirtiyorlar? Gariban ay sonunu getiremezken bunlar nasıl mal mülk içinde yaşatılıyor aklım almıyor. . Vatana ihanet edenin cezası ölüm olmalı.

68
6
yanıtYanıtla
Sedat Ergün:

Vatana ihanetin mazereti olmaz kim olursa olsun

yanıt0
yanıt0
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title