Haberler

Alışveriş için gittiği markette silahlı soygunu önledi

Güncelleme:

Diyarbakır'da bir market zincirine giren şahıs, kasiyere silah doğrultarak kasayı boşaltmasını istedi. O sırada markette alışveriş yapan bir vatandaş bir anlık boşluğundan yararlandığı soyguncuya müdahale etti. Amacına ulaşamayan soyguncu, olay yerinden kaçtı.

10 Aralık günü akşam saatlerinde merkez Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kimliği henüz bilinmeyen silahlı bir kişi, az sayıda müşterinin olduğu sırada bir market zincirinin şubesine girdi. Bir süre içeride gezinen şüpheli, daha sonra beraberinde getirdiği silahı kasiyere uzatarak, kasadaki paraları istedi.

OLAY YERİDEN KAÇMAYI BAŞARDI

Bu sırada bölgede güvenlik uygulaması yapan Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı devriye ekip otosundan siren sesi duyuldu. Sesi duyup, panikleyen soyguncuya, müşterilerden F.D., (41) müdahale etti. Ancak soyguncu, F.D.'nin engellemesine rağmen olay yerinden kaçmayı başardı.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Yaşanan o anlar marketin güvenlik kamerasına yansıdı. İhbar üzerine gelen ekipler, markette yaptıkları incelemenin ardından kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma sürdürülürken, F.D.'nin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde silahı doğrultan soyguncunun üzerine çıktığı ve bir süre boğuştuktan sonra reyona çarptıkları görüldü.

"İNSANLIK GÖREVİMİ YAPMAYA ÇALIŞTIM"

Yaşadığı o anları F.D., olay günü markete alışveriş yapmak için gittiğini söyledi. F.D., soygun girişimini önlemeyi insanlık görevi olarak yapmaya çalıştığını ifade ederek, "Kasada ödememi yapıp çıkmak üzereyken siyah giyimli bir kişi sağ tarafımdaydı. Bir anda belinden silahı çekip kasaya yöneldi. Kasiyere 'kasayı boşalt' diye bağırdı. O an bir sakinlik oluştu. Birkaç saniye düşündüm elinde silah var ve o şahıs kasiyere yöneldikten sonra bir anlık boşluğunu yakalayıp müdahale ettim ona. Elinden silahı almak için az bir boğuşma yaşandıktan sonra şahıs silahı düşürdü elinden. Ondan sonra beni sağa doğru itti. Tekrar silahı alıp herhalde gördüğüm kadarıyla çıkmaya çalıştı. Biz biraz kovalamaca yaşadık yakalamak için. Ben o an kendimi sorumlu hissettim bir vatandaş olarak. Haksızlık vardı orada bir insana silah çekip ondan haksız yere hak etmediği bir parayı almaya karşı yaptım. Bir zulüm vardı ben de o zulme karşı koymak istedim. Benim yaptığım herhangi bir karşılık olmadan insanlık göreviydi bunu yapmaya çalıştım. İnsanlar vatandaşlarda bu tür şeylere karşı duyarlı olur. Biz duyarlı olmazsak eğer bu olaylar çoğalır" dedi.

Alışveriş için gittiği markette silahlı soygunu önledi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Emniyet Müdürlüğü Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (3)

Vatandaş:

Çok yanlış bir hareket. Orada bir anlık panikle tetiğe basıp kasiyeri veya seni öldürebilirdi. Ya da silahtan çıkacak kurşun başka birine isabet edebilirdi. Bu sefer hem birinin ölümüne sebep olacaktın. Hem de bir ömür vicdan azabı. Ucuz kahramanlıklar yaparken mantıklı olanları seçin. Kadınları koruyun sokaktaki hayvanları koruyun. Ama silahlı birine bu şekilde yaklaşmayın daha kötü sonuçlar doğurabilir. Çok büyük kahramanlık istiyorsan orduya katıl cephede vatanı koru.

4
0
yanıtYanıtla
dero:

kahramanlik var tamam peki bu soygunlar neden artti hirsizlik dolandiricilik cinayetler neden intiharlar hepsi ekonomiye bagli

1
1
yanıtYanıtla
tuç:

Adam boğuşuyor, kasiyerde yardım edeceğine içeri kaçıyor. maşallah panik oldu herhalde

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title