Haberler

Son dakika haberleri: Tuz Gölü havzası çorak toprağa dönüşüyor

Güncelleme:

Son dakika haberi... Tuz Gölü havzası çorak toprağa dönüşüyor Türkiye'nin en büyük 2. gölü olan ve 2000 yılından itibaren hızla çekilmeye başlayan Tuz Gölü'nde kuraklık çanları çalmaya devam ediyor.

Tuz Gölü havzası çorak toprağa dönüşüyor

AKSARAY - Türkiye'nin en büyük 2. gölü olan ve 2000 yılından itibaren hızla çekilmeye başlayan Tuz Gölü'nde kuraklık çanları çalmaya devam ediyor. Ülkenin tuz ihtiyacının yüzde 55'ini karşıladığı Tuz Gölü'nde sulak alanlar adeta kuruyarak çatlamış çorak toprak haline dönüştü.

Aksaray, Ankara ve Konya illeri sınırlarında bulunan ve yaklaşık bin 665 kilometrekarelik alanıyla eşsiz bir biyoçeşitliliğe ev sahipliği yapan Tuz Gölü'nde kuraklık nedeniyle çekilmeler her geçen gün daha da gün yüzüne çıkarak bölge halkını tedirgin ediyor. Özellikle 2000'li yılların ardından su seviyesinin hızla çekildiği Tuz Gölü'nde daha birkaç yıl öncesine kadar sularla dolu alanlar şimdilerde kuruyarak çatlamış ve çoraklaşmış bir görünüme büründü. Aynı zamanda flamingo cenneti olarak da bilinen Türkiye'nin en büyük 2. gölü Tuz Gölü ülkenin tuz ihtiyacının yüzde 55'ini karşılıyor.

Aksaray'ın Tuz Gölü havzası bölgesinde yer alan merkeze bağlı Altınkaya Köyünün Muhtarı Yılmaz Atak (55), bölgede su ve tuzun kalmadığını belirterek, "Burası Töz Gölü havzası. Biz buralara gelip tuz çıkartırdık. Sonra köye götürür ihtiyaçlarımızı giderirdik. Daha sonra yağışların kıt olması nedeniyle göl git gide kurudu. Şimdi görüldüğü gibi tuz da kalmadı, her hangi bir yaşam alanı da kalmadı burada. Bomboş bir çöl oldu" dedi.

Bölge halkından Eren Akıncı ise, "Buralar su doluydu, kuraklık nedeniyle sular kayboldu gitti. Şimdi şu anda tabi su olmadığı için her şeyi çorak aldı, her şey mahvoldu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tuz Gölü Aksaray Türkiye Konya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title