Haberler

İş insanı Kurtuluş'un cinayetinde kan donduran detaylar! Katil soğukkanlılıkla anlattı

Güncelleme:

İzmir'de yargılandığı 69 sanıklı 'organize suç örgütü' davası kapsamında, Narlıdere'de site içerisindeki dairesinde elektronik kelepçeyle ev hapsinde tutulan iş insanı Ahmet Kurtuluş (41), 30 Mayıs 2019 tarihinde üzerinde polis yeleği ile gelip, kendisini Denetimli Serbestlik Bürosu elemanı olarak tanıtan Yener Toğa tarafından tabancayla vurularak, öldürüldü.

CİNAYETİN ARDINDAN ÇETE ÇIKTI

Cinayetin ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü, 100 kişilik özel ekip kurdu. Katil zanlısı Yener Toğa, Bornova'da yakalandı. Soruşturma kapsamında Toğa ile olaya karıştıkları belirlenen Barış Yedibela, Erdal Kabakum, Hıfzı Ak, Hasan Akın ve Mafer Keleş tutuklandı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede de organize suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş ve yardımcısı Lider Camgöz ile Yener Toğa, Barış Yedibela, Erdal Kabakum, Hıfzı Ak, Hasan Akın,Mafer Keleş, Uğur Uygun ve Yaşar Yıldız hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'örgüte bilerek isteyerek yardım etme', 'tasarlayarak öldürme', 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma' suçlarından ceza verilmesi istendi.

İş insanı Kurtuluş'un cinayetinde kan donduran detaylar! Katil soğukkanlılıkla anlattı

İŞ İNSANINI ÖRGÜTE GİREBİLMEK İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın bugün görülen ilk duruşmasına sanıklar SEGBİS ile bağlanırken, öldürülen Ahmet Kurtuluş'un eşi Gülçin Kurt ve taraf avukatları geldi. İfadesi alınan Yener Toğa, örgüt elebaşılarından Lider Camgöz ile temas kurarak örgüte katılmak istediğini söylediğini, Camgöz'ün kendisinden birini vurmasını istediğini anlattı.

CİNAYETİ SOĞUKKANLILIKLA ANLATTI

"Halledebilirsem beni Gürcistan'a yanlarına alacaklarını söyledi. Kim olduğunu sorduğumda FETÖ'den ihraç, ihaleye fesat bulaştırmış biri olduğunu, imha edilmesi gerektiğini söyledi" diyen Toğa, Camgöz'ün kendisini arayarak adres ve fotoğraf attığını, baktıktan sonra silmesini istediğini belirtti. Cinayet için otobüsle İzmir'e gittiğini anlatan Toğa, "Tabancayı belime koydum. Arabadan inince yeleği giyip siteye girdim. Kapıyı çaldım, kendisi açtı. Adres beyanı için geldiğimi söyleyip kimliğini getirmesini istedim. O kimliği getirmeye gittiğinde silahı çıkarıp arkama sakladım. Gelince de ona doğrulttum ve tetiğe bastım. Ancak silah ateşlemedi. Emniyeti açıp tekrar denedim bu sefer de tutukluk yaptı. O sırada Kurtuluş kaçmaya çalışırken şarjörü doldur boşalt yaptıktan sonra tekrar tetiğe bastım ve ateş aldı" dedi.

MAHKEMEYE GELMEYEN İKİ SANIĞIN TUTUKLANMALARI İSTENDİ

Diğer sanıklar ise suçsuz olduklarını savunarak, suçlamaları kabul etmedi. Cumhuriyet savcısı hakkında zorla getirme kararı olmasına rağmen duruşmalara katılmayan Uğur Uygun ile tutuksuz sanık Yaşar Yıldız'ın tutuklanması yönünde mütalaa verdi. Mahkeme heyeti de tutuksuz iki sanığın tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Haklarında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçlamalarıyla farklı davalar bulunan Serkan Kurtuluş ve Lider Camgöz, sahte pasaportla giriş yaptıkları Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te geçen 12 Haziran'da Interpol tarafından yakalanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Kurtuluş Hasan Akın İzmir Haberler

500

Yorumlar (4)

kenan:

simdi bunlara oyle bir ceza verilmeliki dunyada esi benzeri gorulmemis ceza olmali olunceye kadar hapis kesinlikle hicbir aftan yararlanmayacak cezaevinde gebercek olusu cikacak bitti

4
0
yanıtYanıtla
lotto haramdir:

katillerde tam isid tipi var

1
0
yanıtYanıtla
Husam:

Iyi de bu iş imnsanı neden elektronik kelepçe ile ev hapsinde idi? Ayrıca, ev hapsinde olan birisini izini nasıl buluyorlar? yani evinde öldürülsümn diye mi tezgah ?

1
0
yanıtYanıtla
nsrn:

yakalananların soyadları çok ilginç acaba uydurmamı diye düşündürüyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title