Haberler

Son Dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan-Mısır anlaşmasına tepki: Türkiye ve Libya'nın kıta sahanlığı ihlal ediliyor

Güncelleme:

Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ile Mısır arasındaki deniz yetki anlaşmasının, Türkiye ve Libya'nın kıta sahanlığını ihlal ettiğini belirterek, "Bu anlaşma yok hükmündedir. Bunun yok hükmünde olduğunu sahada ve masada göstereceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan deniz yetki anlaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Libya'nın kıta sahanlığını ihlal ediliyor. Bu anlaşma yok hükmündedir" ifadelerini kullandı.

Libya'ya diplomatik ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan-Mısır anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Verilen koordinatlara baktıklarını ancak anlaşma metni ve haritayı görmediklerini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Ama koordinatlardan kolayca görüyoruz ki bu anlaşma Türkiye ve Libya'nın kıta sahanlığını ihlal ediyor. Dolayısıyla bizim daha önce Birleşmiş Milletler'e ilettiğimiz kıta sahanlığını ihlal eden anlaşma yok hükmündedir" ifadelerini kullandı.

"ANLAŞMANIN YOK HÜKMÜNDE OLDUĞU SAHADA VE MASADA GÖSTERECEĞİZ"

Çavuşoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Biz de hem kendimizin hem de Kıbrıs Türk halkının hakkını korumak için bugüne kadar net, somut adımlar attık. Bu anlaşma yok hükmündedir. Bunun yok hükmünde olduğunu sahada da masada da göstermeye devam edeceğiz. Hem bunlara hem de tüm dünyaya. Ve Türkiye Cumhuriyeti kendi kıta sahanlığı içinde kendi haklarını ve Kıbrıs etrafında da Kıbrıs Türklerinin hakkını kararlı bir şekilde sahada ve masada korumaya devam edecektir. Bu tür anlaşmalar bizi yolumuzdan alıkoyamaz."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DA AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan, Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan deniz yetki anlaşması sonrası Dışişleri Bakanlığı da yazılı bir açıklamada bulundu. Anlaşmanın Türkiye için yok hükmünde olduğu belirtilen açıklamada, "Sözde sınırlandırılan alan BM'ye de bildirilen Türk kıta sahanlığı içinde yer almaktadır" denildi.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan, Doğu Akdeniz'deki gerilimin askıya alındığı bir dönemde, Mısır'la bir deniz sınırı anlaşması imzaladı. Tarafların dün geceden beri devam eden görüşmelerin ardından ayrıntılar üzerinde uzlaşması sonrası, Kahire'de bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Şükrü ortak basın toplantısı düzenledi. İki bakan, Yunanistan ile Mısır'ın bir Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması imzalandığını açıkladı.

MİÇOTAKİS: ÇÖZEMEZSEK LAHEY'E GİDELİM

Söz konusu anlaşmanın ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten bir açıklama geldi. Miçotakis, Türkiye'yle Doğu Akdeniz'de kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölgelerin (MEB alanları) belirlenmesi için planlanan diyalogdan sonuç alınamaması halinde tarafların Uluslararası Lahey Adalet Divanı'na gitmesini önerdi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan Türkiye Libya Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (40)

44malatya:

yanlış dış politikalar Türkiye''yi uçuruma sevkediyor. . bu halkı ateşe atmaya kimsenin hakkı yoktur. . adım adım felakate gidiyoruz. . her şey güç değildir. . . çok kırılgan bir ekonomik yapıya sahibiz. . savaşmadan ülke batar ve biter. . bir adam evinden olmak istiyorsa, bir devlet dahi batmak istiyorsa tüm komşuya düşman olur . . sonra komşular birleşir seni evinde ve yurdundan eder. . aklın yolunu seçmek en efdal olandır. .

6
29
yanıtYanıtla
Haydar dümen:

Dış işleri bakanı sen olsaydın kardeş .

yanıt2
yanıt2
Ahmet:

Onun için böyle kafalar devlet olamaz. Osmanlı tekrar tüm dünyaya hükmedecek. Kaçınılmaz bir sonuç....

yanıt0
yanıt2
Halil tekdal:

Niye bim Libya ile anlaşma oluyorda,o devletlerinki anlaşma olmuyormu.bari mısır bir devlet olarak var.ya libya

1
25
yanıtYanıtla
Osmanlı:

Bizi ne mısır gibi batının kuklaları ne yunan gibi tükürüğümüzle boğacağımız çapsızlar zarar verebilir..bizi senin gibi tarih coğrafya vatan sevgisi olmayanlar yırpalar.Ama yıkamaz.ne sen ne de senin gibileri.Evelallah hepinize yeteriz.çünkü biz Türküz

yanıt3
yanıt1
MEGALOMAN:

Aslinda cok fazla aciklamalari var ama ben birkac tanesini yazayim, gerisini kendin bul: Etme bulma dünyasi, kisasa kisas, basma yilanin kuyruguna acisi Adana Kebab''a benzemez, ne ekersen onu bicersin, alma ahimi cikar aheste eheste, komsuda piser bizue de düser, gülme komsuna gelir basina, benim babam senin babandan kuvvetlidir, al gülüm ver gülüm. . . gibi.

yanıt1
yanıt0
öğren:

halil tekdal haritaya bakmadan mı konuşuyorsun yunanistanın mısırla karşılıklı ana karası yok zaten onların saçmasapan koordinatları ortamı germek için sonra mısır kim şerefsiz müslüman düşmanı bir yönetici var mısırın başında baktılar olmadı içi boş anlaşma yaptılar

yanıt0
yanıt0
Gultepeli Bjk:

2023 yaklaştikça tutusuyor ezikler zavallilar

5
10
yanıtYanıtla
Anka:

özellikle sahada gösterelim daha ikna edici olur

9
2
yanıtYanıtla
Yunan:

Tr gemiler ini görünce topuk:)) almanya ya yalvardılar almanya gemi gönderdi:)

yanıt5
yanıt1
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title