Haberler

Son Dakika! 3 Vekil Tutuklandı, Demirtaş, Yüksekdağ ve Önder'e Tutuklama Talebi

Güncelleme:

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve milletvekilleri Nursel Aydoğan ile Leyla Birlik tutuklandı. Eş Başkanlar Yüksekdağ ve Demirtaş tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

HDP'ye yönelik düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken hakkında karar çıktı. Baluken, yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. İlerleyen saatlerde milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Leyla Birlik de tutuklandı. Eş Başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sırrı Süreyya Önder ve HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım da tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilenler arasında.

GENEL MERKEZDE GÖZALTINA ALINMIŞTI

İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere operasyon kapsamında, HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, partisinin genel merkezinde gözaltına alınmıştı.

"ÖYLE KAFAMA BASTIRARAK GÖTÜREMEZSİN"

Polis aracına götürülürken halkın iradesine darbe vurulduğunu söyleyen Baluken'in "Kafama basmayın. Ben yüzbinlerce oyun temsilcisiyim. Öyle kafama bastırarak götüremezsin beni" diye tepki göstermişti.

BİNGÖL'DE TUTUKLANDI

Polis tarafından getirildiği Bingöl'de, adliyeye sevk edilen Baluken hakkında tutuklama kararı verildi.

2 VEKİL DAHA TUTUKLANDI

İlerleyen saatlerde ise HDP milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Leyla Birlik de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Öte yandan dün akşam gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bu sabah adliyeye sevk edildi. Buradaki işlemlerin ardından Demirtaş tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. İlerleyen dakikalarda bir diğer Eş Başkan Figen Yüksekdağ da tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Diyarbakır'da, dün Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında evinden gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah avukatı ile birlikte adliyeye çıkarıldı.

TUTUKLANMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Demirtaş adliyede savcıya verdiği ifadenin ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bu gelişmeden bir müddet sonra Figen Yüksekdağ da tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

"BU TİYATRODA FİGÜRAN OLMAYI KABUL ETMİYORUM"

HDP EŞ Genel Başkanı Demirtaş, savcılıkta partilerinin hazırladığı ortak savunma metinini okudu. Demirtaş, "Er ya da geç demokrasi mücadelemiz kazanacaktır. (Cumhurbaşkanı) Erdoğan şahsında, köhnemiş bu rejim değişecektir. Sizden hiçbir talebim ve beklentim yoktur. Siyasi faaliyetlerim nedeniyle ancak beni seçen halkım sorgulayabilir. Bu tiyatroda figüran olmayı kabul etmiyorum." dedi.

DEMİRTAŞ'A YÖNLENDİRİLEN SUÇLAMALAR

Hakkında en fazla dosya bulunan HDP İstanbul Milletvekili ve Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın fezlekelerinde, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "örgüt adına suç işlemek" gibi suçları işlediği yer alıyor.

Demirtaş'ın dosyasında yer alan diğer suçlar şu şekilde:

"Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılamak, terör örgütü propagandası yapmak, Türk milletini, Cumhuriyeti ve TBMM'yi alenen aşağılamak, Cumhurbaşkanına hakaret, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak, terör örgütü PKK propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, 298 sayılı kanuna muhalefet, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, 2911 sayılı kanuna muhalefet, hakaret, suç işlemeye alenen tahrik, kanunlara uymamaya tahrik, kamu görevlisinin aleyhine iftira, suç işlemeye tahrik ve suç işlemeye azmettirme, devletin birliği ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs."

3 MİLLETVEKİLİ SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile HDP Diyarbakır Milletvekilleri Ziya Pir ile İmam Taşçıer adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

ZEYDAN VE IRMAK DA SAVCI KARŞISINDA

Gözaltına alınan HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ile Selma Irmak da Hakkari'ye getirilerek savcılığa çıkarıldı.

3 MİLLETVEKİLİ DAHA ADLİYEDE

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, HDP Şırnak milletvekilleri Ferhat Encu ve Leyla Birlik, Şırnak Adliyesine sevk edildi.

Aydoğan, Encu ve Birlik'in savcılıktaki ifade işlemleri sürüyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İdris Baluken Politika Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title