Haberler

Son Dakika: Bakan Koca ile BioNTech kurucusu Uğur Şahin arasında koronavirüs aşısı görüşmesi

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech şirketinin kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin ve ekibi ile koronavirüs aşısının Türkiye'ye geliş süreci hakkında görüştüklerini bildirdi. Koca, yeni üretim imkanlarının devreye girmesiyle Türkiye'ye ayrılan aşı kapasitesinin artacağını söyledi.

Koca, paylaşımında ''Prof. Dr. Uğur Şahin ve ekibiyle Biontech aşısının ülkemize gelişi ile ilgili son planlamaları ele aldık. Toplantımızda ayrıca bize ayrılan aşı dozlarının sayısını nasıl artırabileceğimizi de görüştük. Yeni üretim imkânları devreye girdikçe Türkiye'ye ayrılan kapasite de artacak'' ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Bakan Koca'dan BioNTech aşısı hakkında açıklama

MART AYI SONUNA KADAR 4,5 MİLYON DOZ AŞI İÇİN ANLAŞMA YAPILMIŞTI


Sağlık Bakanı Koca, geçtiğimiz haftalarda Biontech ile koronavirüs aşısı anlaşmasının imzalandığını açıklamıştı. Koca açıklamasının devamında şu ifadeleri kullanmıştı: "Yapılan anlaşmaya göre bu yıl için ayrılan, depolarda hazır beklediğini Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın açıkladığı doz miktarı 550 bin dozdur. Bu miktarın Türkiye'ye yıl sonuna kadar ya da ocak ayı başında gelmesi beklenmektedir. Bununla birlikte mart ayı sonuna kadar 4,5 milyon doz aşı ülkemize teslim edilecektir. Anlaşmamıza göre tarafların mutabakatı ile 30 milyon doza kadar aynı şartlarda aşı temin edilebilecektir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca Uğur Şahin Türkiye Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (13)

A.E.S:

Artık görüşme ve diyaloglar bitse de icraata geçilse. Çoğu ülke aşılayamaya geçti. biz hala görüşme peşindeyiz. Ücretli/Ücretsiz artık başlansa bir an önce.

10
2
yanıtYanıtla
aşı bulduk yalanına inanırsanız olacağı budur:

Geldiğimiz nokta bu mu bize aşı yetiştirecekler.

4
4
yanıtYanıtla
X:

BEN Bİ ASGARİ ÜCRETLİK ADAMIM ACABA BAĞA DA DÜŞER Mİ. . .

2
2
yanıtYanıtla
El patron:

Ticaret isi bu. Tabiki arttiracaklar. Arttirma sozu vermese baska asilara yonelecegimizi biliyorlar. Yakinlikla alakasi yok, ticaret bu.

2
1
yanıtYanıtla
gubu:

4, 5 milyon doz aşı kime yetecek acaba??

2
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Şimdi buna Nobel ödülü verirler. Verirken de Alman bilim adamı derler. Vay Türkiyem vay, Türk bilim adamı niye konuşuyor. . .

1
1
yanıtYanıtla
Aaa:

Seninkiler devlete karsi gelmekten asiya firsat bulabiliyirlarmi diye sorsana kendine.

yanıt0
yanıt0
bireysel asi alimi:

uluslarasi guvenilirliligi olan bir firma ithal etsin bu asiyi isteyen kendi ucretini odeyerek asilansin. Bakanlik cok yavas suru bagisikligi ile ekonomik krize gidiyor ulke

1
0
yanıtYanıtla
YORGUN:

HANİ BİZİM BEŞ AYRI AŞI ÇALIŞMAMIZ VARDI. NERDE, HANİ? SÖYLENİLEN HER ŞEY VALLAHİ YALAN. SADECE HALK KANDIRILIYOR.

1
0
yanıtYanıtla
Biri:

Bu aşıya güvenmiyorum. İnaktif aşıya daha çok güveniyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title