Haberler

Son Dakika! ABD'li Moderna'nın koronavirüs aşısı ciddi vakalarda %100 etki sağladı

Güncelleme:

Son dakika! ABD'li biyoteknoloji şirketi Moderna, hafta sonu yapılan 3. faz aşı denemelerinde başarı oranının yüzde 94,1 olduğunu açıkladı. Ciddi vakalarda ise bu oranın yüzde 100 olduğu belirtildi.

ABD'li biyoteknoloji şirketi Moderna, geliştirdikleri koronavirüs aşısının hiçbir komplikasyonla karşılaşmadığını, yüzde 94,1'lik başarı oranıyla acil kullanım iznine başvurulacağını açıkladı.

30 BİN KİŞİYE AŞI YAPILDI

30 binden fazla kişiyle yapılan aşı çalışmalarında Moderna, 196 koronavirüs hastasının 185'inin aşıyı aldığını, 11'inin ise plasebo aldığını söyledi. Bu hastalar arasındaki otuz kişinin ciddi vaka olduğu bildirilirken, bu otuz kişinin tamamında aşının etkili olduğunu açıkladı.

"SALGINI YOK ETMEKTE ÖNEMLİ BİR ROL OYNAMAYI UMUYORUZ"

Moderna'nın aşı ekibinin başında yer alan Dr. Tal Zaks yaptığı açıklamada, "Son derece etkili bir aşımız olduğuna inanıyoruz. Artık bunu kanıtlayacak verilere sahibiz. Bu salgını yok etmekte önemli bir rol oynamayı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

"İSTATİSTİKSEL OLARAK ÖNEMLİ BİR FARK YOK"

Moderna 16 Kasım'da üzerinde çalıştıkları aşının yüzde 94,5 olduğunu bildirmişti. Son açıklamada oranın yüzde 94,1'e düşmesiyle ilgili olarak açıklama yapan Dr. Tal Zaks bu oranın istatistiksel olarak önemli bir fark olmadığını belirtti.

ACİL KULLANIM İZNİNE BAŞVURAN İKİNCİ AŞI

Moderna, geçtiğimiz hafta acil kullanım iznine başvuran Pfizer-Biontech aşısından sonra acil kullanım iznine başvuran ikinci aşı durumunda. Pfizer-Biontech aşısının etkinliği ise yüzde 95 olarak açıklanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Pfizer Dünya Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (78)

küllüm yalan:

ne bu ya aşıda aşı bunların derdi başka beni kim düşünmüşkü elin gavuru düşünsün din düşmanları Allah belanınızı versin

27
11
yanıtYanıtla
cem:

Iste tamda bu. Ulkemin butun problemi bu yorumda gizli. elin gavurunun bilgisayariyla yazarsin, elin gavurunun bilgisayar ekranina bakarsin, elin gavurunun telefonuyla konusursun. elin gavuru sana oturum verse iki dakika dusenmez hemen gidersin. Ayrica baska bir konuda gavur dedikleriniz senelerini verdi calismalar yapti ama biz dikkat ederseniz bu aralar her seyi iki uc gunde icat ediyoruz ve yerli milli reklami yapiyoruz. inanan varmi acaba!

yanıt6
yanıt1
tarih tekerrürden ibarettir:

yemin ederim bunların derdi din

yanıt2
yanıt1
tamamda cem:

elin gavurunun avukatlığını niye yaparsın elin gavuru müslüman ülkerin genç beyinlerini alarak sen yapamazsın biz yaparız dünyaya satarızla senin gibiler yüzünden gelen noktayı gelip bizde satma müslüman ülkeleri faizle haraca bağlayıp ilaçla petrolle silahla sömürüp gücü eline geçirenlerin tenekesini demirini başımıza kakma kafanu kumdan çıkarda ağleme bak zavallı

yanıt1
yanıt1
tamamda cek:

elin gavuru sömürdükleri müslüman ülkelerinin parasıyla bu hallere geldi senin gibilerin ziyniyeti onları zengin etti ben yapamam elin gavuru yapar misali sizin satılmış beyinleriniz yüzünden müslüman ülkeleri bu halde satılmış fetocular daha nice niceleri Allah topunun belasını versin bideçıkmışlar ahkam kesiyorlar zavallı körler sağırlar

yanıt1
yanıt1
kafanı kumdan çıkarda:

yada kafanı kumdan çıkara biliyorsan şu ağleme bak cem misin nesin zavallı

yanıt1
yanıt2
cem:

ismi cismi olmayan kullum yalan. Bak kocum kayda deger bir cevabin yok verdigin cevap zavalli, kor, sagir. Kimsenin avukatligini yapmiyorum dogru olan birseyi kabul etmeye gerek yok. dogru kendisini savunur. sana ve senin gibi kafalara verilen bu cevaplar sizi acitiyor biliyorum fakat problemi gormezsen cozum uretemezsin. Ulken guclu olsun vatandaslarina esit egitim versin, ureten bir ulke ol, torpil olmasin genclerimizde gitmesin yurt disina. Anladinmi gercek zavalli zugurt

yanıt0
yanıt0
İnanmayın:

Aşı çıktıktan sonra biçok insan aşı olacak aşı olanların bünyesi ilerleyen süreçte zayıf düşüp erkenden ölecek. Unutmayın korona nüfus azaltma politikasıdır.

19
17
yanıtYanıtla
mami:

gerzek misin en cahil biraz haber oku

yanıt0
yanıt1
aynen öyle:

gelde bunu körlere sağırlara anlat

yanıt3
yanıt0
Tüm 78 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title