Haberler

Somuncu Baba Aşkın Sırrı" Filminin Galası Yapıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Galadan görüntüler

Yönetmen ve yapımcı Kızbaz'ın açıklamaları

Furkan Palalı'nın açıklamaları - Kürşat Kızbaz'ın yönetmenliğini yaptığı, Furkan Palalı, Ali Sürmeli, Altan Gördüm ve Gürkan Uygun gibi ünlü isimlerin rol aldığı film 60 ülkede vizyona girecek

Yönetmen ve yapımcı Kızbaz:

"Sevgiyi, barışı, aşkı anlatan, günümüzde ihtiyaç duyduğumuz değerleri anlatan bir film yaptık"

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Kürşat Kızbaz'ın yaptığı, "Somuncu Baba Aşkın Sırrı" filminin galası yapıldı.

Hazırlıklarına 2 yıl önce başlanan ve TRT'nin ortak yapımcı olduğu filmin gala gösterimi, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk kültürünü anlatan filmlerin daha çok desteklenmesi gerektiğine dikkati çekerek, "TRT olarak öncelikle, Anadolu mirası olan, bizim kültürümüze ait, milli ve manevi değerlerimizi içeren bu tarz filmlere destek olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Aksaray Belediyesi'ni de tebrik ederim. Kendileri bu projeyi başlattı, biz beraberinde ortak olduk. TRT olarak bu film gibi yüzlerce filme gücümüz yettiğince destek vermek isteriz." dedi.

Aynı zamanda filmin senaryosunu yazan Kürşat Kızbaz ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, milli değerleri tekrar hatırlatmayı amaçladıklarını belirterek, "Çok mutluyuz, gururluyuz, huzurluyuz. Güzel bir film yaptık. Sevgiyi, barışı, aşkı anlatan, günümüzde ihtiyaç duyduğumuz değerleri anlatan bir film yaptık. Burada bulunan, filme emek ve destek veren herkese teşekkür ederim. Umut ederim ki bu film, Türk sinemasına yeni bir soluk getirecek. Biz özel bir tasavvuf filmi yaptık. İlahi aşkı anlatan bir film." ifadelerini kullandı.

"Ders niteliğinde bir film"

Filmde Somuncu Baba karakterini canlandıran Furkan Palalı, Somuncu Baba'nın fikirlerinden çok etkilendiğini aktararak şunları söyledi:

"Biz bu filmde sevgiyi, hoşgörüyü, alçak gönüllülüğü, tevazuyu anlatıyoruz. Bizi, bu coğrafyada yaşayan herkesi bir arada tutan özellikleri anlatıyoruz aslında. Bizim tarihteki başarımız da bizi biz yapan özellikler de budur. Herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği, kendini sorgulayabileceği bir film yaptık. Bizim filmimizde kötü adam yok. Kötü adamsız bir filmde bir dert anlatıyoruz."

Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid rolüyle izleyici karşısına çıkacak olan Gürkan Uygun da hikayenin içerisine renk katmaya çalıştığının altını çizerek, "Bu hikaye Kürşat'ın kaleminden çıkan, ilk replikten son repliğe kadar onun emeği olan, insanları ikna edip kendi hayaline inandırmasıyla başlayan bir proje. İnsan üstünden insanın anlatıldığı, kötü duyguların olmadığı bir hikayenin içerisinde olmak, benim için çok keyifliydi. İnşallah insanlar, bu tarz filmlerde de güzel işler olduğunu bu filmle görecekler." diye konuştu.

Filmde Somuncu Baba'nın eşi Necmiye karakterini oynayan Tuvana Türkay da dönem filmlerinin daha çok yapılması gerektiğine vurgu yaparak, "Gerçekten kalbimizle içinde yer almaktan gurur duyduğumuz bir iş yaptık. Bu coğrafyada yaşamış önemli zatların kaleme alınıp hikayelendirilebildiği ve bu denli güzel işlenebildiği bu tarz hikayeleri beyaz perdeye aktarabilmemize ve insanlara ulaştırabilmemize ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Projede yer alan bir diğer oyuncu Kenan Bal ise filmde oynadığı için çok mutlu olduğuna değinerek, "Çok önemsediğim bir film. Çünkü Anadolu erenlerini çok önemsiyorum. Anadolu erenleri gerçekten İslam'ın özüdür. Filmi seyredenler, bizim ve İslam aleminin, İslam'dan uzaklaştığını anlayacak. Ders niteliğinde bir film." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 60 ülkede vizyona girecek

Aksaray Belediyesi'nin destekleriyle hayata geçirilen ve çekimleri Aksaray'da yapılan film, Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hamid-i Veli'nin 13'üncü yüzyılda Aksaray'da geçen yıllarını konu ediniyor.

Genç bir dervişin ilahi aşkı arayışı ve bu uğurdaki zorlu mücadelesinin işlendiği "Somuncu Baba Aşkın Sırrı", yaklaşık 60 ülkede vizyona girecek.

Sevda, ayrılık, sabır ve tevazu gibi temalar üzerinden aktarılan film, aynı zamanda Somuncu Baba'nın aşkı arama yolunda Hicaz'dan Şam'a, Bursa'dan Aksaray'a uzanan hikayesiyle bir yol filmi olma özelliği de taşıyor.

Yaklaşık 2 saat süren filmde ayrıca Ali Sürmeli, Altan Akışık, Altan Gördüm, Emin Olcay, Fırat Tanış, Haldun Boysan, Saruhan Hünel, Serdar Yeğin, Sinan Albayrak, Suna Selen, Yunus Emre Yıldırımer gibi ünlü isimler yer alıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Furkan Palalı Somuncu Baba Altan Gördüm Ali Sürmeli Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title