Haberler

Söke'ye Trap-Skeet Sahası Yapılıyor

Söke’de Akçakonak köyü yakınlarında yapılacak olan Trap Skeet Sahasının temeli törenle atıldı.

Söke'de Akçakonak köyü yakınlarında yapılacak olan Trap Skeet Sahasının temeli törenle atıldı.

Söke'de eksikliği uzun zamandır hissedilen Trap Skit Sahasının temeli atıldı. Söke Avcılık ve Atıcılık Kulübünün uzun zamandır gündeme taşıdığı uluslararası standartlarda Trap Skeet Sahasının yapımı Aydın İl Özel İdaresi tarafından sağlanan kaynakla yapılacak. Temeli atılan Trap Skeet Sahasının Mart Ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Akçakonak Köyü yakınlarında hazineye ait 10 dönümlük arazinin tahsisinin ardından yapılan ihale sonrası atış alanının temeli mini bir törenle atılırken; törene Kaymakam Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, İl Genel Meclis Üyeleri Orhan Korkmaz (CHP), Kazım Er (CHP), Orhan Ateş (MHP), M.Ali Oklay, Söke Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Çetin Özat ve yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Söke Belediye Başkan Adayı Süleyman Toyran ile CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke'ye çoktandır trap skeet sahası kazandırabilmek için çaba sarf ettiklerini söyledi. Kaymakam Demirezer; "İl Genel Meclisi Üyelerimizin desteği ve il özel idaresince sağlayan ödenek ile bugün temelini atma sevincini yaşadığımız atış poligonumuzun uslular arası yarışmaların da yapılabileceği şekilde projelendirdik. Ayrıca bölgede kafeterya, idari büro binalarının yanı sıra bölgenin atış günleri dışında mesire alanı olabilmesi için Söke Belediyesi'nin desteği ile yapılacak peyzaj düzenlemeleri ile bölge mesire alanı yer alıyor" dedi.

Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; "Avcılar Kulübümüzle yaptığımız çalışmalarda Söke Belediyesinin yasal olarak hizmet götürülebileceği bir alan bulamadık. Büyükşehir yasası ile şimdi önümüzdeki bu engel kalktı. Söke Belediyesi başta peyzaj çalışması ve ağaçlandırılmasını yapabileceğiz" dedi. Başkan Özekmekçi de Söke için güzel dayanışma örneği yapan il genel meclisi üyelerine teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Demirezer Necdet Özekmekçi Kazım Er Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title