Haberler

Sokağa çıkma kısıtlaması sayesinde İspanya'da vaka sayısı 1 ayda 25 binden 5 bine düştü

Güncelleme:

Koronavirüs salgınının etkisini en çok hissettirdiği ülkeler arasında yer alan İspanya'da sokağa çıkma kısıtlaması ve sıkı tedbirler sayesinde vaka sayısı 1 ay gibi kısa bir sürede 25 binden 5 bine kadar düştü.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında ikinci dalga paniği yaşanırken birçok ülkede vaka sayıları yeniden korkutucu boyutlara ulaştı. Bu ülkelerden biri olan İspanya ise bu kez işini şansa bırakmadı ve vaka sayılarının yeniden tırmanışa geçmesinin ardından bir dizi önlemi devreye soktu. Bu önlemlerden en dikkat çekeni ise sokağa çıkma kısıtlamasıydı.

VEFAT SAYISI 214'E KADAR GERİLEDİ

Ülkede hayatını kaybeden kişi sayısı son 24 saatte 214'e kadar geriledi. Rakam olarak ciddi olsa da ülkedeki genel koronavirüs tablosuna bakıldığında, vefat ve vaka sayısının bugünlerdeki durumu, gidişatın iyiye doğru olduğunu gösteriyor. Alınan önlemler ve sokağa çıkma kısıtlamasının işe yaradığını ortaya koyuyor.

YOĞUN BAKIMDA YATAN HASTA SAYISI AZALDI

Yine çok uzun bir süre sonra yoğun bakımda yatan hasta sayısı da %25'in altına düştü. Ülke genelinde korona nedeniyle hastanede yatan hasta sayısı da 12 bin 552. Maske zorunluluğu, kapalı alanlara yönelik düzenlemeler, restoranların kapatılması ve sokağa çıkma kısıtlaması bu sayıların gerilemesinde büyük rol oynadı.

NOEL VE YILBAŞINDA ARTIŞ YAŞANMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Sağlık Bakanı Salvador İlla ve uzmanlar, Noel ve yılbaşı döneminde bu sayının yeniden artmasından endişe ediyor. Kovid-19'a karşı 25 Ekim'den bu yana olağanüstü halin (OHAL) ilan edildiği İspanya'da, 17 özerk bölgeye göre değişiklik gösteren serbest dolaşım kısıtlamaları ve gece sokağa çıkma yasağı sürüyor.

ÜLKEDE SON DURUM

Bakanlık, son 7 günde 952 kişinin salgından öldüğünü ve toplam sayının 46 bin 252'ye çıktığını bildirdi. Toplam vaka sayısı ise 1 milyon 684 bin 647'ye yükseldi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İspanya Dünya Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? 24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (34)

kastamonu:

bizlerde evlere kapatıldık yandaş basının yerli motor yerli bilmem ney şeylerini izleyerek tv. lerde zaman geçiriyoruz ne tatlı bir ülkeyiz hep güzel haberler veriliyor hep mutluluk saçıyor hükümet halka

21
27
yanıtYanıtla
sinop:

aynen uydu internet hiç kanal yok başka. halk tv izle kendilerini övüp kendikerini alkışlıyorlar:))) ispanya da zaten sokakta gezerek indirmiş vakaları:)) aaa ilk yerli uçak motoru mu yapılmış. ne güzel kapatmıştık uçak fabrikasını ab d için

yanıt12
yanıt9
Haci Dayi:

Birde Cuma namazini actilar cok mohumdu cunku. Allah akil fikir versin mollalara

14
26
yanıtYanıtla
Sanada:

Sanada Allah akıl fikir versin modernci

yanıt6
yanıt4
sese:

Bakıyoruz camiler ağzına kadar dolu, eğlence mekanlarının kapısın örümcek ağı bağlamış!!!

yanıt0
yanıt0
asabi:

en iyi kurala uyum camilerde mesafe maske camide uyuluyor keşke sende gidip baksaydın ekrem müdafanın sözleri yerine kendinde görüp 2 rekat cuma namazı kılardın

yanıt0
yanıt2
cengo:

ekonomik gücün getirisi bunlar bizde haftasonu 2 gün yasak bile zor alındı çünkü işverenler razı değil esnafı komple kapatamıyorlar çünkü destek veremiyorlar ama her ay vergi almayı da hiç aksatmıyorlar bizde vakalar düşmez böyle devam ederiz

25
9
yanıtYanıtla
aga:

avrupa halk kanun kurala nerde ise hep uyar sanki burda cok iflas eden olmasi zorda olan olmadi is yerini anlarim is yapacak normal halk ne arar sokak da bir iki hafta da kimse batmaz fazla

yanıt0
yanıt0
Sogomon:

Senin ekonomin ispanya gibi sanki cikma demesi kolay tuzukuru olana

16
9
yanıtYanıtla
uslanmaz arlamaz dik kafalı milletiz:

Bu corono ilk çıktığı zamanlarda ülkemizde tek tük görülmeye başlamıştı eyvaaahhhh yandık biz bu coronodan yeminle kırılırız dedim ve bir de Hindistan bizim gibi olur demiştim yanılmadım keşke yanılmış olsaydım ve Türk insanı asla laf anlamaz burnunun dikine gider yasakları takmaz aksine inadına gitmeye bayılır havalara girer birde polislerle görevlilerle inatlaşır görüyoruz haberlerde aynen dediklerim oluyor yalansa yalan deyin haydi ?

19
5
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title