Haberler

TÜRKEVİ NEREDE, nasıl gidilir, kimin? New York Türkevi neden yapıldı?

Güncelleme:

1958 yılında inşa edilen ve orijinal olarak IBM şirketinin idari merkezi olarak kullanılan 12 katlı ve 45 metre yüksekliğindeki bina, Türkiye Cumhuriyeti tarafından 1977 yılında 3 milyon dolar karşılığında satın alındı ve adı Türkevi olarak değiştirildi. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Elon Musk'ın burada bir araya gelmesi sonrası Türkevi nerede, nasıl gidilir, kimin? New York Türkevi neden yapıldı? Soruları gündeme geldi. İşte detaylar…

Bu önemli binanın Türkevi olarak adlandırıldığı yeni dönemde, içinde birçok önemli diplomatik ve ekonomik faaliyet yürütülen ofisler yer aldı. Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu ve bağlı ataşelikler, Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği, T.C. Merkez Bankası New York Temsilciliği ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilciliği gibi kurumlar bu binada faaliyet gösterdi. Ayrıca, Türk çocuklarına eğitim veren Atatürk Okulu, haftalık faaliyetlerini Türkevi'nin ikinci katında sürdürdü. Peki, Türkevi nerede, nasıl gidilir, kimin? New York Türkevi neden yapıldı? İşte detaylar…

TÜRKEVİ NEREDE, NASIL GİDİLİR, KİMİN?

Eylül 2006'da Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile TOBB Başkan Yardımcısı Zafer Çağlayan arasında bir protokol imzalandı. Yapı, yeni bir yan binayla birleştirilerek 1.100 metrekarelik bir oturum alanına sahip olacak şekilde genişletilmesi planlandı. Bu büyük projenin hayata geçirilmesi, binanın 2017 yılında yıkılması ve yerine modern bir yapının inşa edilmesiyle sonuçlandı.

Yeni binanın temeli 18 Eylül 2017'de atıldı ve inşaatı IC İçtaş ile Tishman tarafından üstlenildi. 2021 yılında tamamlanan bu yeni bina, 20 Eylül 2021'de resmi olarak açıldı.

Türkevi'nin mimari özellikleri oldukça etkileyici. 36 katlı ve 171 metre yüksekliğindeki bu bina, zemin alanı 1.100 metrekare olan ve kat alanı 20.200 metrekareye sahip büyük bir yapıdır. Binanın tasarımında Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenilen lale motifleri dikkat çekmektedir.

New York'un merkezinde bulunan gökdelene taksi ve metro gibi ulaşım araçlarıyla ulaşılabilir.

Türkevi açık adresi: 823 United Nations Plaza, New York, NY 10017, Amerika Birleşik Devletleri

TÜRKEVİ NEREDE, nasıl gidilir, kimin? New York Türkevi neden yapıldı?

NEW YORK TÜRKEVİ NEDEN YAPILDI?

IBM şirketinin idari merkezi olarak 1958'de inşa edilen, 12 katlı ve 45 metre yüksekliğindeki bina, 1977 yılında dönemin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil'in girişimleri sonucu 3 milyon dolar karşılığında Türkiye Cumhuriyeti tarafından satın alındı. Türkevi adı verilen binada Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu ve bağlı ataşelikler, Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği, T.C. Merkez Bankası New York Temsilciliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilciliği ofisleri faaliyet göstermeye başladı. Türkevi'nin yapılma amaçlarından biri Türkiye ile ABD ilişkilerini sağlamlaştırmakken aynı zamanda New York'ta yaşayan Türklerin aidiyet hissedeceği bir yer olması amaçlanmıştır.

Serhıldan Hülakü
Haberler.com - Gündem

Türkiye Cumhuriyeti Elon Musk New York Türkevi Türkiye Ibm Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title