Haberler

Tarık Mengüç kimdir? Şakşuka şarkısı ne zaman çıktı? Şarkılar Bizi Söyler konuğu Tarık Mengüç kaç yaşında, nereli?

Güncelleme:

Şakşuka, Sakız gibi hit olmuş şarkıların sahibi Tarık Mengüç dikkat çekenler isimler arasında yer alıyor. Şarkılar Bizi Söyler konuğu Tarık Mengüç kimdir? Tarık Mengüç kaç yaşında, nereli? Tarık Mengüç şarkıları!

Şarkılar Bizi Söyler konuğu Tarık Mengüç kimdir? sorusu gündemin merak edilen konusu olarak yer alıyor. 2017 yılında Survivor yarışmasına katılan Tarık Mengüç, Türk şarkıcı ve söz yazarıdır. Naş Naş, Şak Şuka en bilindik parçalar arasındadır. Tarık Mengüç kimdir? Tarık Mengüç kaç yaşında, nereli?

TARIK MENGÜÇ KİMDİR?

Tarık Mengüç 1972 yılında İstanbul'da doğan Türk şarkıcı ve söz yazarıdır. Tarık Mengüç,İstanbul'un Şişli ilçesine bağlı olan Kuştepe mahallesinde doğmuştur. Roman ve müzisyen bir ailenin çocuğu olan Mengüç, çeşitli işlerde çalışırken arta kalan zamanlarında da müzik eğitimi almıştır. 2004 yılında "Şakşuka" isimli albümünden, aynı ismi taşıyan şarkısıyla çıkış yapmıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

2004 yılında "Şakşuka" isimli şarkısıyla çıkış yapmış, giyimi ve dansıyla dikkat çekmiştir. Sibel Can, Seda Sayan, Kibariye, Davut Güloğlu, Ayça Tekindor, Bülent Serttaş gibi sanatçılara bestelerini vermiştir. 5 yıl şan dersi aldıktan sonra İbrahim Tatlıses, İbrahim Erkal, Ebru Gündeş gibi isimlere vokallik yapmıştır. 1999 yılından itibaren 5 yıl boyunca müzik yönetmeni ve aranjör olan Suat Aydoğan'ın asistanlığını yapmıştır. 2004 yılında ise Suat Aydoğan'ın keşfiyle müzik kariyerine başlamıştır.

Avustralya'da verdiği bir konserin ardından, önce Avustralya menşeili bir markanın, sonrasında da Nesine.com ve Vodafone'un reklam yüzü olmuştur.

İlk televizyon ve sinema kariyerine 2006 yılında "Cennet Mahallesi" isimli dizide konuk oyuncu olarak başlayan Mengüç, sonrasında Şafak Sezer'in başrol oynadığı "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" isimli filmde Roman Bekir karakterini canlandırmıştır. Son olarak 2012 yılında "İkizler Firarda" isimli filmde rol almıştır.

2013 Rock'n Coke festivalinde açılış sahnesini almıştır. Bir rock festivalinde 9/8'lik müzikle ilk kez sahne alan Mengüç, festivalin reklam çalışmalarını yapan C-Section ajansın tanıtım klibinde rol almış ve tanıtım şarkısını söylemiştir. Bu tanıtım müziği ve klibiyle Kristal Elma'da 7, Felis'te 5 ve Mix Awards'ta 3 ödül kazandırmıştır. 2017 yılında Acun Ilıcalı'nın sunduğu Survivor Türkiye isimli yarışma programına katılmıştır.

ŞAKŞUKA ŞARKISI NE ZAMAN ÇIKTI?

Tarık Mengüç, 2004 yılında "Şakşuka" isimli şarkısıyla çıkış yapmış, giyimi ve dansıyla dikkat çekmiştir. Sibel Can, Seda Sayan, Kibariye, Davut Güloğlu, Ayça Tekindor, Bülent Serttaş gibi sanatçılara bestelerini vermiştir. 5 yıl şan dersi aldıktan sonra İbrahim Tatlıses, İbrahim Erkal, Ebru Gündeş gibi isimlere vokallik yapmıştır.

TARIK MENGÜÇ ALBÜMLERİ

2004 Şakşuka

2007 Lakerda

2009 İnadına 35 Derece

2011 Tek Kişilik Orduyum

2015 Sakız

2016 Naş Naş

2017 Paçoz

2018 Tarçın Kokulum

2019 Küresel Isınma

2020 Yılan

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Tarık Mengüç Gündem Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title