Haberler

Rahşan Ecevit kimdir? Rahşan Ecevit nereli, neden öldü?

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanı Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit hayatını kaybetti. Siyasetçi, ressam ve yazar kimliği ile ön plana çıkan Rahşan Ecevit kimdir? Rahşan Ecevit nereli? Rahşan Ecevit hayatı ve biyografisi haberimizde...

Rahşan Ecevit öldü mü sorusu en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Bir dönemin siyasetinin önemli isimlerinden Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, 17 Ocak gnü yaşamını yitirdi. Rahşan Ecevit neden öldü? İşte detaylar...

RAHŞAN ECEVİT KİMDİR?

Zekiye Rahşan Ecevit, 1923 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Babası Namık Zeki Aral, annesi Zahide Aral'dır. Ankara Lisesi ve Robert Koleji mezunudur. Türk ressam, yazar ve siyasetçi, Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu ve ilk başkanı olarak siyaset arenalarında yerini aldı. Ecevit, 1946'da Bülent Ecevit ile dünyaevine girdi.

Rahşan Ecevit kimdir? Rahşan Ecevit nereli, neden öldü?Bülent ve Rahşan Ecevit

Çok iyi derecede İngilizce bilen Ecevit'in, Pülümür'de Aşk adlı romanı, 2002 yılında tiyatroya uyarlandı. Kurucusu olduğu Demokratik Sol Parti'den 4 Haziran 2009 tarihinde istifa etti. 17 Ocak 2010 tarihinde Demokratik Sol Halk Partisi'nin 2. Genel Başkanlığına seçildi. 22 Mayıs 2010'da 33. CHP kurultayına bağımsız milletvekili Emrehan Halıcı ile katıldı ve Kılıçdaroğlu'na tam destek vediğini beyan etti.

Rahşan Ecevit kimdir? Rahşan Ecevit nereli, neden öldü?

17 Ocak 2020 tarihinde, 97 yaşında böbrek ve akciğer yetmezliğinden tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybett.

Rahşan Ecevit kimdir? Rahşan Ecevit nereli, neden öldü?

Rahşan Ecevit kimdir? Rahşan Ecevit nereli, neden öldü?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Bülent Ecevit Rahşan Ecevit Ressam Haberler

500

Yorumlar (2)

Ali sucu:

ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah

0
0
yanıtYanıtla
seref:

bülent ecevitten bu kadar bahsolunmadı. . . neden?????

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title