Haberler

Onikişubat nerede? Onikişubat nüfusu, yüzölçümü ne kadar? Onikişubat hangi ile bağlı?

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından Kahramanmaraş'ın ilçeleri merak edildi. Depremde etkilenen Onikişubat ilçesinin nüfusu, yüzölçümü ve hangi ile bağlı olduğu merak ediliyor. Peki, Onikişubat nerede? Onikişubat nüfusu, yüzölçümü ne kadar? Onikişubat hangi ile bağlı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi merak edildi. Peki, Onikişubat nerede? Onikişubat nüfusu, yüzölçümü ne kadar? Onikişubat hangi ile bağlı? İşte detaylar haberimizde...

ONİKİŞUBAT NEREDE?

Kahramanmaraş'ta yer alan Onikişubat,12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile Kahramanmaraş merkez ilçesinin ikiye bölünmesi sonucu ilçe olmuştur.

Nüfus: 357.870

Yüzölçümü: 2,438 km² (941 mil²)

ONİKİŞUBAT NÜFUSU NEDİR?

Kahramanmaraş'ta yer alan Onikişubat'ın nüfusu 357.870'dir.

ONİKİŞUBAT HANGİ İLE BAĞLI?

Onikişubat, Kahramanmaraş iline bağlı bir ilçedir.

12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile Kahramanmaraş merkez ilçesinin ikiye bölünmesi sonucu ilçe olmuştur. 357.870 kişilik nüfusuyla Kahramanmaraş'ın en büyük ilçesidir. İlçenin adı Maraş'ın Fransız ve Ermeni işgalinden kurtuluşu olan 12 Şubat 1920 tarihine atfen "Onikişubat" olmuştur. Hem Onikişubat ilçesinde hem de Dulkadiroğlu'da her yıl 12 Şubat'ta geniş çaplı etkinlikler düzenlenmektedir.

İlçe valiliği Oruç Reis Mahallesi 52029. Sokak No:16 A adresinde bulunmaktadır.

Onikişubat nerede? Onikişubat nüfusu, yüzölçümü ne kadar? Onikişubat hangi ile bağlı?

Onikişubat

Onikişubat, Kahramanmaraş'ın iki merkez ilçesinden biridir. İlçenin toplam nüfusu ise yaklaşık olarak 441.681'dir. Kahramanmaraş'ın en gelişmiş ve en kalabalık ilçesidir.

İlçe, hem tarihi hem de doğal güzellikleri bakımından oldukça zengindir. Döngel Mağaraları, Yavşan Yaylası Tabiat Parkı, Tekir Yaylası, Fırnız Mesire Yeri, Menzelet Barajı, Yeşilgöz, Başkonuş Yaylası ve Zeytun Kaplıcaları, ilçenin önemli doğal güzelliklerindendir.

İlçede önemli tarihi ve turistik yerler de bulunmaktadır. Kahramanmaraş Kalesi, Abdülhamit Han Cami, Ceyhan Köprüsü, Tarihi Çarşılar, Ulu Cami, Hatuniye Cami, Çukurhisar Kalesi ve Malik Ejder Türbesi, ilçenin görülmeye değer tarihi yapılarındandır.

Onikişubat nerede? Onikişubat nüfusu, yüzölçümü ne kadar? Onikişubat hangi ile bağlı?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Kahramanmaraş Onikişubat Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title