Haberler

Nobel Fizik Ödülü'nü kim aldı? Nobel Fizik Ödülü alan Michel Mayor kimdir?

2019 Nobel Fizik Ödülü James Peebles ile Michel Mayor ve Didier Queloz'a verildi. Nobel Fizik ödülünün sahibini bulması ile Michel Mayor kimdir sorusu akıllara geldi.

2019 Nobel Fizik Ödülü sahibini buldu. Jüri, fiziksel kozmolojideki teorik keşifleri için James Peebles ve güneş sistemi dışındaki güneş gibi yörüngeye sahip yıldızların yörüngelerini keşfeden Michel Mayor ve Didier Queloz'un ödülü paylaştığını açıkladı. Bilim alanında yaşanan bu gelişme ile Nobel Fizik Ödülü alan Michel Mayor kimdir konusu merak edildi. İşte Michel Mayor hakkında detaylar…

MİCHEL MAYOR KİMDİR?

Michel G.E. Belediye Başkanı, İsviçre astrofizikçi ve Cenevre Üniversitesi Astronomi Bölümü'nde profesör emeklidir. 2007 yılında resmen emekli oldu, ancak Cenevre Gözlemevinde araştırmacı olarak aktif olmaya devam ediyor. 2010 Viktor Ambartsumian Uluslararası Ödülü ve 2015 Kyoto Ödülü'nü kazanmıştır.
Doğum tarihi: 12 Ocak 1942 (77 yıl yaşında), Lozan, İsviçre
Alan: Astrofizik
Kitaplar: New Worlds in the Cosmos: The Discovery of Exoplanets,
Keşfettikleri: 51 Pegasi b, HD 189733 b, HD 209458 b, WASP-17b,
Ödüller: Wolf Fizik Ödülü,
Eğitim: Lozan Üniversitesi (1966), Cenevre Üniversitesi

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Cenevre Lozan Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title